top of page

Hva vi møter: Torino (B)


Det er en liten «dark-horse» i løpet om Europa League-spill Milan skal besøke denne onsdagen, i en kamp som fort kan bli avgjort i duellspillet.

Forrige kamp: Chievo – Torino Lagoppstilling (3-4-2-1): Sirigu, Moretti – Burdisso – N’koulou, Silvestri – Baselli – Rincon – Ansaldi, Falque – Ljajic, Belotti

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 0 – 0 Skudd: 6 – 12 Cornere: 4 – 4 Ballbesittelse: 37%-63% Hodedueller vunnet: 13 – 21

I en av de mest målfattige serierundene i Serie A i manns minne (13 mål på 20 lag) besøkte et middelhavsfarende Torino nedrykkskandidaten Chievo. Likevel virket det som om det var bortelaget som var mest kampklare fra start. Bl.a. traff Ansaldi stolpen etter et fint raid inn i boksen fra venstresiden. Chievo hadde rett og slett ikke så mye å komme med i førsteomgangen, men til tross for dominansen til Torino, og 0-7 i skuddforsøk, stod det 0-0 på tavlen ved halvtid. Ut i den andre fikk vi derimot et jevnere oppgjør der også Chievo skapte noen sjanser. Likevel fikk vi få store muligheter, og minuttene gikk og gikk helt til vi igjen ble servert noe action på tampen av kampen. I det 88. minuttet ble nemlig Bani utvist for Chievo etter en stygg takling på Bonifazi. Dette førte til at Torino la inn et ekstra press på overtid, men lite truet Sorrentino i stor grad. Kampen endte da 0-0, noe som var mye på grunn av Chievo sin defensivt solide taktikk.

Til tross for ingen mål skapte Torino noen brukbare sjanser gjennom individuelle ferdigheter, og på en vanlig dag ville de nok endt opp med et mål med en slik prestasjon. Oksene spilte i tillegg med en variert bredde der begge sider var mye involvert. Defensivt hadde de noen små skumle feil av individuelle spillere, men samtidig holdt de Chievo godt unna. Det kan virke litt som om Chievo nøytraliserte mye av truslene til Torino ved å ikke gi de noe kontringsrom i denne kampen (samtidig som Torino ikke stod særlig høyt), noe som muligens kan være aktuelt for Milan å etterlikne. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Torino startet sesongen med et lite håp om spill i Europa neste sesong, men en middels høst førte til at de havnet under midten av tabellen, og de byttet ut Mihajlović med Walter Mazzari. Etter dette har det gått litt opp og ned, da de har så å si sikret seg en topp 10 plassering, men er fortsatt på 10.plass. Likevel har de hatt en god periode nå med 3 seire på rad (bl.a. mot Inter) før møtet med Chievo, noe som kan tyde på et siste forsøk på å nå den viktige 7.plassen som gir Europa League-spill. De har per nå en positiv målforskjell på 8, og det er også verdt å merke seg at Torino er laget med mest uavgjortresultater denne sesongen (13, likt med SPAL). Hos Squawka ligger de på 9. plass på perfomance score, noe som er mye på grunn av forsvaret, som ifølge tallknuserne er 4. best i ligaen. For å oppsummere blir dette altså ingen enkel kamp for Milan da Torino er i form, har litt å spille for og har et solid forsvar.


Tabell hentet fra Squawka

Fra Mazzari kan vi nok forvente at laget stilles opp i en 3-4-2-1. Her er den bakre treeren ganske defensiv, samtidig som midtbanen løper veldig mye og disiplinert. I tillegg er det verdt å merke seg hvordan de to på midten samhandler, da en (ofte Baselli) støtter oppom angriperne, mens den andre holder igjen. Dette skaper en situasjon der det kan være mulig å skape overtall på midten ved overganger. Foran disse igjen ligger det to vinger som trekker innover i banen (gir rom for overlapp av vingbackene), og en spiss som går på gode løp og er svært avslutningssterk inne i boksen. Det blir viktig å ikke bli for smale når vingene trekker inn, uten å gi ifra seg rom på kantene, noe som betyr at nøkkelen her blir om midtbanen klarer både å dekke rom mot vingene og løpene fra midtbanen.

Spillestilen til Torino kjennetegnes av mye dueller, og lite forsøk på kombinasjoner. Dette fører til at mange av sjansene skapes gjennom individuelle prestasjoner og/eller innlegg, samtidig som det ofte ender opp med langskudd. De foretrekker også at angrepene forekommer på venstresiden, da personellet her har høyere kvalitet på kreativiteten og innleggsføttene enn på motsatt side. Her vil det bli viktig for Milan at man vinner duellene, og presser Torino-spillerne mest mulig når de nærmer seg farlige posisjoner. Defensivt ønsker Mazzari at Torino spiller med et variert press, der laget samtidig alltid skal være i balanse. Dette gjør at de presterer bra både på gjenvinning, og defensiv organisering på innlegg imot. Likevel kan oksene møte problemer hvis motstanderen klarer å spille noen gode trekanter/kombinasjoner i midtbaneleddet, siden de to som operer der har ansvar for mye rom. Dermed kan det være en effektiv plan for Gattuso at han gir beskjed om at vingene skal trekke innover (la backene stå for bredden) og at flere av de sentrale midtbanespillerne går på dype løp, noe som vil dra noen i trebackslinjen ut av posisjon, og få Torino i ubalanse. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Nicolas N’koulou (CB)

Matrise hentet fra Squawka

Etter en god periode i Marseille var flere større klubber ute etter kvalitetene til Nicolas N’Koulou. Men i 2016 gikk turen til Lyon, hvor han ikke fikk spille fast, og nå restarter han karrieren igjen i Torino ved å muligens være deres beste forsvarsspiller. Kameruneren presterer utrolig bra på de aller fleste defensive mål, da han er flink til å takle, blokkere, bryte ballbanen og han gjør svært få individuelle feil. Skal man påpeke en mulig svakhet vinner han ikke spesielt mange luftdueller, men heller ikke dette er en så klar svakhet at man kan utnytte det til stor grad. N’koulou er også en brukbar dribler, men bidrar svært lite offensivt fra sin dype posisjon. Vi kommer dermed rett og slett frem til at det vil være smartest å unngå N’Koulou mest mulig mtp hvem man utfordrer, men skal man gjøre det bør situasjonene være luftdueller. (Whoscored)

Offensivt: Iago Falque (RW)


Matrise hentet fra Squawka

Toppscoreren til Torino denne sesongen med 11 mål (Belotti på 9) er et tidligere Tottenham-talent i Iago Falque, som nok er inne i sin beste sesong som fotballspiller. Med imponerende avslutningsferdigheter og presise pasninger (8 assist) er den 28 år gamle spanjolen absolutt en spiler Milan må være obs på. Med stor fart liker Iago Falque ofte å utfordre på kontringer, og han trekker som regel innover i banen. En liten svakhet vi kan observere her er at han ikke er den vanskeligste spilleren å lese når det kommer til driblinger, så det bør være mulig å få satt inn taklinger. Han er heller ikke spesielt farlig i luften så lenge han blir utfordret. For Milan blir det dermed viktig å presse Iago Falque mest mulig, og holde ham unna farlige soner, samtidig som han ikke kan ta oppmerksomheten til for mange forsvarsspillere. (Whoscored)

Oppsummering I denne onsdagskampen blir det nok viktig for Milan å vinne flest mulig dueller og andreballer. Samtidig blir nok midtbanen svært avgjørende, der de må være disiplinerte defensivt, samtidig som de kan skape ubalanse i det bakerste leddet til Torino når Rossoneri er i angrep. Med formen til begge lag virker det mest sannsynlig at kampen ender uavgjort, men samtidig skal Gattuso sine menn absolutt ha en mulighet for å snike med seg alle poengene hjem til Milano.

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page