top of page

Hva vi møter: SPAL (B)


De hindret Inter fra å ta med 3 poeng hjem til Milano for to runder siden, og SPAL planlegger nok å beholde flest mulig poeng i Ferrara i deres kamp for tilværelsen i Serie A.

Forrige kamp: Cagliari – SPAL Lagoppstilling (3-5-2): Meret, Felipe – Vicari – Cionek, Mattiello – Kurtic – Viviani – Grassi – Lazzari, Floccari – Antenucci.

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 2-0 Cornere: 6-3 Ballbesittelse: 51%-49% Skudd: 12-10 Taklinger: 19-14

SPAL tok den 23. serierunden turen til Cagliari for å delta i en svært viktig kamp med tanke på kampen mot nedrykk. Det var hjemmelaget som begynte best da de spilte seg til flere sjanser gjennom deres venstre flanke, og Cagliari fikk også uttelling etter 34 minutter. Farias fant Cigarini på kanten av 16-meteren hvor midtbanedirigenten bestemte seg for å hamre ballen ned til høyre for Meret, via stangen, og inn i garnet. Dermed var stillingen 1-0 etter en skuffende førsteomgang av SPAL. Ut i den andre halvdelen var fortsatt Cagliari det beste laget, men SPAL så ut til å komme mer og mer inn i kampen. Dessverre for laget fra Ferrara var det likevel Cagliari som puttet 2-0 i det 78. minuttet etter en dødball. SPAL hadde ikke kontroll på ballen, og plutselig hadde Leandro Castan hælsparket ballen til Sau som satte ballen enkelt i nota. Etter dette viste plutselig SPAL klasse, da de produserte flere gode muligheter, men uten noen uttelling måtte laget innse at de gode prestasjonene kom for sent og kampen endte 2-0.

Noe av det positive SPAL kunne ta med seg fra den 23. serierunden var hvordan de skapte ganske mange muligheter, og spesielt gjennom dødball. De var også brukbare med tanke på hvor få sjanser Cagliari skapte gjennom midten, men samtidig var de svake på flankene defensivt. Det var også noe faretruende hvor mye kaos som oppsto på defensiv dødball, simultant som de ikke viste en effektivitet fremover. Vi observerte også en tendens til at SPAL foretrakk å angripe langs høyresiden i denne kampen. Milan bør muligens se noe på hvordan Cagliari håndterte SPAL, og prøver å nøytralisere kantspillet og dødballene. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil SPAL har så langt gjort det best av de nyopprykkede lagene i Serie A, men ligger likevel på nedrykksplass (18.) med 3 poeng opp til trygg plass. Likevel kan laget se tilbake på en ganske bra hjemmebanestatistikk der kun 4 av de 12 tapene til SPAL har forekommet på Stadio Paolo Mazza, samtidig har Milan på sin side kun 4 seire på 12 bortekamper. I følge flere statistikker kan man også se at SPAL har vært noe uheldige denne sesongen, da de ligger så høyt som på 11. plass hos Squawka sin perfomance score. Dette igjen har bakgrunn i at de har den 7. høyeste forsvarsscoren, noe som illustrerer det solide forsvarsspillet som ligger til grunn i klubben fra Ferrara.


Tabell hentet fra Squawka

Formasjonen vi kan forvente av SPAL er enten 3-5-2 eller eventuelt en 3-5-1-1 avhengig av hvilke to som stiller på topp, noe som er en formasjon Milan har møtt de siste 4 kampene i alle turneringer. Treeren bak er her helt standard, med få offensive bidrag, og vingbackene ligger helt ute på linjene og stenger rom på flankene defensivt, samtidig som de skaffer bredde offensivt. På midten vil en av spillerne ligge lengst bak som en playmaker, mens de to ved siden av fungerer som indreløpere. Aller lengst frem hos SPAL vil man observere to angripere, og den vanlige fordelingen her er at en som regel er stor og sterk, mens den andre er rask og noe uforutsigbar (eventuelt byttes den første rollen ut med en kreativ spiller). Siden dette er en formasjon og rollefordeling som ligner veldig på den Milan i det siste har møtt mot Cagliari, Lazio (x2) og Udinese bør man nå har noe oversikt over hvordan laget kan håndtere dette på en god måte.

Spillestilen til SPAL offensivt preges av mye kantspill, og at man heller skyter fra distanse enn å utfordre særlig inne sentralt. Laget fra Ferrara er også svært sterke på dødballer, både ved direkte frispark og innleggssituasjoner. Det mest markante problemet for SPAL offensivt virker å være offside, da angriperne liker å ligge på denne grensen. Skal man forsvare seg suksessfullt mot dette hvite og lyseblå mannskapet vil det være viktig å nøytralisere kantspillet, da de virker noe fastlåst på å angripe i dette området mot etablert forsvar, samtidig som man ikke gir ifra seg dødballer i gode posisjoner. Defensivt liker SPAL å ligge lavt, der laget ønsker å skape en blokk med svært få rom i nærheten av boksen. Som Cagliari illustrerte den forrige runden foreligger det derimot noen svakheter hos laget fra Ferrara som kan utnyttes gjennom spill med en variert bredde der gode spillere utfordrer. Raske kombinasjoner der folk går på dypere løp mot backlinjen har også vist seg som et svakt punkt i noen kamper. I tillegg lager SPAL en del frispark, noe et par gode frisparkben kan utnytte. Det viktigste for Rossoneri blir nok likevel å la de kreative driblerne utfolde seg langs kantene der de kan skape ubalanse hos SPAL. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Manuel Lazzari (RM/RWB)

Matrise hentet fra Squawka Hos SPAL ligger det en tendens til at de fleste angrepene oppstår fra den høyre flanken, og der er det Manuel Lazzari som opererer for de hvite og lyseblå. Offensivt er nemlig den 24 år gamle italieneren svært ivrig på å utfordre/drible, noe han også er flink til, men samtidig ender litt for mange av avleveringene i balltap. Defensivt har derimot Lazzarri en annen mentalitet, da han helst ikke vil takle, og holder seg passiv. Dette har vist seg å være en god tilpasning for vingbacken siden dette fører til at han heller leser en pasning enn å gjennomføre et risikabelt taklingsforsøk. Lazzari er heller ingen sterk hodespiller, så dette kan i tillegg utnyttes noe. En god taktikk for å utnytte defensive svakheter hos Lazzarri vil innebære at man utfordrer han direkte, slik at han enten setter inn dårlige taklingsforsøk eller gir ifra seg rom. (Whoscored)

Offensivt: Mirco Antenucci (ST)

Matrise hentet fra Squawka Etter 2 år i Leeds United tok Mirco Antenucci turen til Serie B og SPAL. Her ble det stor suksess med 18 mål (tredje mest i ligaen) og opprykk, og nå ser det ut til at han har tatt nivået i Serie A med 2 mål og 2 assist på de fire siste kampene. Den nå 33 år gamle spissen er en klassisk ringrev som dukker opp der det trengs, men med få styrker utenom det mentale. Det er likevel verdt å nevne at Antenucci sin treffsikkerhet på pasninger er imponerende for en spiss som blir isolert store deler av kamper. Med mye erfaring fra lavere divisjoner ser det ut til at spissen også har lært hvordan han skal terge motspillerne og skaffe frispark. Men uten særlig fysikk vinner Antenucci svært få dueller, simultant som han ikke skremmer mange med farten sin. For å demme opp for trusselen Mirco Antenucci kommer med for SPAL vil det være viktig å alltid være observant på løpene hans, og unngå å bli for aggressive. (Whoscored)

Oppsummering Å ta med seg alle tre poengene fra Stadio Paolo Mazza er ingen lett oppgave, men er man forberedt på hva hjemmelaget kommer med vil dette hjelpe i stor grad. Offensivt blir det viktig å variere bredden og utfordre vingbackene med kantspillerne til Rossoneri, mens defensivt må man passe på bevegelsene til Antenucci, samt nøytralisere deres kantspill. Uansett er dette en svært viktig kamp for Gattuso sitt mannskap, siden nesten alle lag foran på tabellen har begynt å vise svakhetstegn, og Milan kunne trengt et godt momentum nå.

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page