top of page

Hva vi møter: Sassuolo (B)


I fjor forlot Eusebio di Fransesco den svarte og grønne klubben, og mannen som ledet laget fra 2012 ser ut til å være savnet i Sassuolo. Med kun 2 seire så lengt denne sesongen, er det dermed ikke bare Rossoneri som trenger poeng i møtet denne 12. serierunden på Mapei Stadium.

Forrige kamp: Napoli – Sassuolo Lagoppstilling (4-3-3): Consigli, Gazzola – Cannavaro – Acerbi – Peluso, Mazzitelli – Sensi – Cassata, Politano – Falcinelli – Ragusa

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 3-1 Expected Goals: 2,6 – 0,4 Ballbesittelse: 73%-27%

Forventningene var lave da Sassuolo tok turen til serielederen i den 11. serierunden, og prestasjonene stod til disse forventningene. Likevel er det verdt å nevne at laget var fullt med i førsteomgang, bl.a. gjennom den første sjansen der Stefano Sensi traff tverrliggeren på et frispark. Men det var Napoli som skulle ta ledelsen 1-0 i det 22. minutt da Sensi markerte seg i sin egen boks ved å være uoppmerksom, bli taklet av Allan, og brasilianeren satte ballen i mål. Napoli fortsatte å dominere kampen videre, Ghoulam med stolpeskudd bl.a., men det var Sassuolo som fikk uttelling denne gangen. Etter 41 minutter fikk Politano ballen på høyresiden, dro seg inn, fant hodet til Falcinelli med et vakkert innlegg, og spissen headet kontant i mål. Napoli svarte deretter raskt da Callejon i det 44. minuttet slo en corner inn på førstestolpe, ingen tok den, og den gikk rett inn i målet til de svarte og grønne. En svak prestasjon av Consigli og 2-1 til Napoli ved halvtid. Etter hvilen var det ingen tvil om hvor poengene skulle havne da Napoli kontrollerte kampen inn etter at de satte 3-1 etter 54 minutter. Dette målet kom etter et innlegg fra Callejon, som Albiol headet på tvers til Mertens, der belgieren satte ballen enkelt i garnet. Vi endte altså opp med en kamp og et resultat som var ganske forventet da Napoli tok imot Sassuolo forrige serierunde.

Det er absolutt ingen lett oppgave å dra til Stadio San Paolo, men man kan vel si at Christian Bucchi ikke hadde full klaff på forberedelsene til denne kampen. Napoli skapte veldig mange sjanser mot det lavtliggende Sassuolo gjennom alt av langskudd, gjennombrudd og dødballer. Det var nok en tankegang at Neroverdi skulle spille direkte og ta Napoli på kontringer, men det ble for mange individuelle feil, og de mistet bare ballen gang på gang. Et positivt tegn kan likevel være at Sassuolo skapte muligheter fra kantene, noe de sannsynligvis tar med seg inn i kampen mot Milan. Det ser ut til å være mye å lære av Napoli sin prestasjon, men samtidig sitter man igjen med en følelse av at Christian Bucchi vil sannsynlig endre på flere ting når de tar imot Rossoneri på Mapei Stadium denne søndagen. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Forrige sesong sikret Sassuolo seg en 10. plass, og det meste gikk litt bedre enn forutsetningene skulle tilsi. Derimot har denne sesongen startet noe svakere, og Neroverdi ligger helt nede på 17. Mange tilskriver dette fallet til at den nåværende treneren Christian Bucchi ikke har levert varene på samme måte som Eusebio Di Fransesco,, og dermed er den nye treneren under et press. Det er spesielt offensivt Sassuolo ikke har levert, for med 6 mål på 11 kamper, blir det vanskelig å dra med seg noe særlig poeng. I følge Squawka har Sassuolo hatt noe uflaks, og egentlig prestert til en trettende plass. Hos Squawka har de også blitt rangert som ligaens fjerde best lag i forsvar, noe som tyder på at det kan bli vanskelig å bryte de ned på søndag.


Tabell hentet fra Squawka

Sassuolo kjører en klassisk 4-3-3 formasjon der taktikken påvirker noe utseende. Ser vi på hvordan det så ut mot Napoli vil bl.a. hele den bakre fireren ligge ganske lavt, også når laget er i angrep. Midtbanetreeren er ganske dynamisk, der alle tre skal gjøre de fleste arbeidsoppgaver, men der ingen av spillerne heller utmerker seg med spesialferdigheter. De to på vingene er glade i å trekke seg inn fra kanten, og går enten på skudd eller prøver å finne frontmannen. Ellers er det ikke mye å påpeke ved denne ganske typiske 4-3-3-varianten, men det vil være et poeng å finne en balanse der spissen blir veldig alene, samtidig som man ikke blir overbemannet på midtbanen.

Spillestilen til Sassuolo offensivt preges av mange forsøk på gjennombruddspasninger og innlegg, der ferdighetene ligger mye i luftrommet. De er derimot lite kreative, utnytter sjansene sine noe dårlig, og hvis man nøytraliserer innleggsmulighetene og gjennombruddene har de ofte lite å komme med. Defensivt er det derimot, som nevnt tidligere, vanskeligere å bryte ned Neroverdi. Det er lite rotasjon i laget fra Sassuolo, noe som ser ut til å føre til en god trygghet. Samtidig har de balansert denne relative tryggheten med en aggressivitet, som enten fungerer svært bra, eller fører til mye frispark imot. Men uansett vil det som regel dra ned tempoet i motstanderen, noe de ofte er nødt til. For hvis vi ser å svakheter er det som regel når det går fort med motstanderen de slipper inn de fleste målene.  I tillegg har de vist svakheter på defensiv dødball, et område de må være bedre på hvis de skal spille som de gjør. Det er dermed rett og slett tempo i spill som er det beste våpenet for å låse opp Sassuolo-forsvaret, noe Milan absolutt har potensiell kvalitet til å kunne gjøre. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Francesco Acerbi (CB)

Matrise hentet fra Squawka Den italienske stopperen Francesco Acerbi har blitt linket til større klubber i flere overgangsvinduer, men virker trofast til Sassuolo, og er per nå kanskje deres viktigste spiller. Acerbi er solid i mange av spillets faser, men har kanskje utmerkede styrker i luftrommet, og på lesing av motstandernes valg. Stopperen liker også å ta ballen med fremover, men er ingen sterk pasningsspiller, og klarer ballen ofte. Tekniske spillere har også vist seg som et problem for Acerbi, og han sliter (som resten av laget) når det går fort langs bakken. Det vil derimot ikke være noe poeng i å angripe spesifikt Acerbi, da han er det sterkeste leddet bak i de fleste faser. Å hindre italieneren fra å dominere bør heller være aktuelt, noe man gjør ved å holde kulen langs bakken og dyrke kreativiteten blant Milan-spillerne. (Whoscored)

Offensivt: Matteo Politano (LW/RW)

Matrise hentet fra Squawka Matteo Politano er en fleksibel spiller som kan brukes på begge kanter, men kjører den samme spillestilen overalt. Vingen er en sterk dribler, som liker å enten legge inn eller trekke inn og avslutte selv. Dette gjør at han kan bli et problem for vingbacker hvis Sassuolo står høyt. I tillegg har han en god fot på offensiv dødball, noe som gjør frispark i god posisjon eller cornere til et viktig våpen for Neroverdi. Politano er derimot ingen fysisk sterk spiller, bidrar ikke stort defensivt, og vil dermed kunne utnyttes av backen offensivt. Den italienske vingen er heller ingen eksepsjonell spiller, og bør kunne håndteres relativt enkelt av et godt forsvar. For Milan vil det gjelde å ikke gi Matteo Politano det rommet han ønsker (der han kan trekke seg inn), samtidig som man spiller de lave, så kontringene i rom blir nøytralisert. (Whoscored)

Oppsummering Med vanskeligheter for å skore kan møtet med Sassuolo bli tøft for Milan. Defensivt bør man ha kontroll så lenge man ikke lar vingene få for mye rom, og ikke gir ifra seg så mange dødballer, men det er offensivt Rossoneri møter den største utfordringen på Mapei Stadium. Her vil det gjelde å få tempo i ballen (noe Milan har slitt med denne sesongen) og dermed skape ubalanse hos et solid Sassuolo-forsvar. Samtidig må Neroverdi begynne å samle poeng, og vi kan håpe vi får en mer åpen kamp, der Milan får mer rom enn det Napoli gjorde forrige runde.

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page