top of page

Hva vi møter: Sampdoria (B)


Som vanlig er Sampdoria med i Serie A, og denne sesongen reiser Milan til Stadio Luigi Ferraris den 6. serierunden. Begge de to siste sesongene har Milan vunnet 0-1 borte mot Samp, men det kan fort bli en mer målrik kamp denne gangen.

Forrige kamp: Verona – Sampdoria Lagoppstilling (4-3-1-2): Puggioni, Bereszynski – Silvestre – Regini – Murru, Praet – Torreira – Linetty, Alvarez, Caprari – Quagliarella.

Illustrasjon hentet fra Whoscored  Resultat: 0 – 0 Expected Goals: 0,9 –  1,4 Ballbesittelse: 37% – 63%

Forrige runde tok Sampdoria turen til Hellas Verona, i en kamp der det virket umulig å putte ballen i nettet. Selv om første omgangen var ganske rolig og jevn tok det bra av da Duvan Zapata og Gaston Ramirez ble byttet inn etter 52 minutter. Først hadde Ramirez en stor mulighet der motstanderens keeper var utspilt, men han headet rett på en mann mellom han og målet. Like etter spilte uruguayaneren fint igjennom Gianluca Caprari, som satte ballen forbi keeperen, men nok en gang stod en utespiller på Verona i veien. I løpet av denne tiden hadde også Hellas Verona klart å spille seg til flere små sjanser som heller ikke de klarte omsette i mål. Og for å toppe hele sjansebonansaen fikk Zapata en heading blokkert i stolpen mot slutten av kampen. Men alt i alt var uavgjort et greit resultat, selv om det like gjerne kunne stått 2-2.

Som vi antydet ovenfor var begge lagene dårlige på å utnytte de gode sjansene sine, men samtidig var flere av langskuddene veldig farlige. Sampdoria hadde ballen mye på Verona sin banehalvdel, men hjemmelaget var mer effektive med den, noe som skapte en jevn kamp. Sampdoria spredde angrepene sine jevnt ovenfor hele banen, men på høyresiden tok de i bruk noe mer dribling og mindre pasningspill enn på venstresiden. Vi kan nok ikke forvente at Samp er like svake i sjanseutnyttelsen mot Milan, men vi kan også ta med oss at de slapp til mange muligheter som Rossoneri bør kunne utnytte bedre enn hva Verona gjorde. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Sampdoria endte midt på tabellen forrige sesong, og mye av det samme er forventet i 17-18. Denne sesongen har de spilt en kamp mindre enn de fleste lagene, men har imponert så langt med 2 seire (en borte mot Fiorentina) og 2 uavgjort. Samp har også 4. best xG-form (gradert etter motstand), noe som støtter at de prestert noe over forventningene hittil. Statistikken viser også at det er forventet med 2,68 mål i kampene til Sampdoria på dette tidspunktet, dermed kan vi håpe på litt mål i kampen mot Milan. Ifølge Squawka har de jevnt over prestert ganske bra, og ligger så vidt over midten av tabellen på «perfomance score». Vi vil altså se et Sampdoria-lag med god selvtillit, og som Milan absolutt ikke bør undervurdere.


Tabell hentet fra Squawka

Formasjonen som det er forventet at Sampdoria stiller med er en variant av 4-3-1-2 med en diamant i midten. Denne vekker gode Milan-minner, og er en formasjon som formes mye etter personellet. Bredde skapes ofte gjennom at spillerne på sidene av diamantene ofte beveger seg ut mot vingene i angrep, den offensive midtbanespilleren drifter ut til siden, eller backene kommer på offensive løp. Backlinjen til Sampdoria har pleid å ligge ganske høyt, noe som gjør de sårbare for kontringer og gjennombrudd, men utenom dette er formasjonen lik som på papiret.

Sampdoria er veldig flinke til å skape store sjanser gjennom alt fra gjennombruddspasninger til innlegg fra vingene. Dette gjør at de har en fleksibilitet i angrepsspillet som kan tilpasses motstanderens taktikk. Hittil denne sesongen har de også ofte prøvd å kontrollere kampen på motstanderens banehalvdel, men det er usikkert om de gjør dette mot Milan. Samp har også en tendens til å være nesten mer farlige hvis de ligger under, og motstanderen bør ikke bli komfortabel med en liten ledelse. Forsvarsmessig vinner Sampdoria mange dueller, og er 3.best på dette i serien ifølge Squawka, men det er likevel en tendens til at de er svakere på innlegg i spill, enn på dødball. De gir heller ikke ifra seg mange frispark, og er faktisk det laget i Serie A som har fått færrest frispark imot seg. Problemet er derimot at de har nest flest defensive feil, noe som er grunnen til at de slipper til svært mange sjanser. En annen er det at Sampdoria spiller med en offside-felle som kan utnyttes av en kombinasjon av gode pasningsføtter og gode løp. Som nevnt tidligere ser det altså ut til at vi kan forvente mål på søndag. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Christian Puggioni (GK)

Matrise hentet fra Squawka Marco Gimpaolo liker å rotere mye på den bakre fireren til Sampdoria, men den italienske veteranen Christian Puggioni er fast inventar i målet. 36-åringen har sine styrker hovedsakelig på straffer, samt en-mot-en situasjoner der han kommer ut og gjør seg stor. Sistnevnte var en av flere måter han sikret Sampdoria sin seier borte mot Fiorentina der han ble banens beste av flere medier. Puggioni sine svakheter ligger mye i at han ikke har den beste rekkevidden, samtidig som pasningsfoten er under pari. Et annet særtrekk er at han prøver å holde ballen veldig ofte, noe som kan skape farlige situasjoner ved tilfeller. Man bør altså prøve og plassere ballen istedenfor å gå for kraft mot Puggioni, og det kan være lurt å være obs på en retur eller to. (Squawka, Whoscored)

Offensivt: Gaston Ramirez (CAM)

Matrise hentet fra Squawka  Gaston Ramirez kommer fra en svak sesong i Premier League med Middlesbrough, men det ser nå ut til at han har fått en ny giv i Sampdoria. Uruguayaneren har nemlig så langt vært Sampdoria sin beste spiller ifølge Whoscored. Dette har han oppnådd gjennom sjanseskapning gjennom alt fra gjennombruddspasninger og innlegg til dribleraid. 26-åringen er også målfarlig, selv om han ikke har fått uttelling så langt denne sesongen. Gaston Ramirez har derimot noen svakheter ved at han er noe treg, og er ganske ustabil i prestasjonene. Samtidig er han svak i luftrommet, tar litt for stor risiko i pasningsspillet og er dårlig til å holde på ballen. I forsvarsspillet er han derimot veldig aktiv til å være en offensiv midtbanespiller, men simultant lager han mye frispark og er også lite stabil i denne jobben. Milan bør aldri la Gaston Ramirez komme i gang i denne kampen og et fysisk spill (slik mange bruker i PL) vil være effektivt. (Squawka, Whoscored)

Oppsummering Når Milan reiser til Sampdoria kan vi nok forvente et hjemmelag som vil skape sjanser, og sannsynligvis utnytte de bedre enn de gjorde mot Verona. Blant annet bør et fokus være å nøytralisere Gaston Ramirez som kan skape farligheter, samtidig som fleksibiliteten til laget bør tas med i regningen. Samtidig lekker Samp noe bak, og offside-fellen deres kan utnyttes av Rossoneri. På sjansene gjelder det å være kalde, og plassere ballen, men det vil uansett overraske meg om Milan-spillerne ikke putter ballen i nettet denne kampen. Vi satser på en målrik kamp på Stadio Luigi Ferraris der Rossoneri setter flest i garnet og fortsetter den gode rekken med seire mot svakere lag.

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page