top of page

Hva vi møter: Genoa (H)


Etter tre strake tap i Serie A er det på tide med en seier for Rossoneri, og det bør vel ikke være noe problem mot et lag som tok to poeng på de syv første kampene? Kanskje ikke, men samtidig tok Genoa nettopp sin første trepoenger for sesongen, og har generelt hatt uflaks over en lenger periode, så muligheten for en ny skalk er til stede.

Forrige kamp: Cagliari – Genoa Lagoppstilling (3-4-2-1): Perin, Izzo – Rossettini – Zukanovic, Rosi – Veloso – Bertolacci – Laxalt, Rigoni – Taarabt, Galabinov

Illustrasjon hentet fra Whoscored Resultat: 2-3 Skudd på mål: 7-11 Ballbesittelse: 59-41

Genoa tok turen til Cagliari for en kamp som skulle få store konsekvenser for Massimo Rastelli (den daværende treneren til Cagliari). Gjestene gikk rett i angrep fra start og etter 8 min spilte Adel Taarabt gjennom Galabinov som gjorde ingen feil alene med keeper. Vondt skulle så bli verre for Cagliari etter 35 minutter da Adel Taarabt spiller en fin vegg med Luca Rigoni og setter ballen kontant ned til venstre for Cragno i Cagliari-buret til 0-2. Andre omgang startet derimot svært bra for Cagliari ved at Pavoletti stanget ballen i garnet etter kun 3 minutter. Men Rossoblu var på ingen måte ferdig, denne gangen var det etter 75 minutter Rigoni sin tur til å heade ballen i motstanderens mål, og det stod 1-3. Likevel så det ut til at Cagliari kunne svare da de fikk en straffe på hands (riktig via VAR) som Joao Pedro satte i goalen, men dette ble kun et trøstemål, og Genoa tok en solid borteseier 2-3.

Selv om Cagliari hadde mest ball på Stadio Sant’Elia var dette en ganske fortjent seier til Genoa gjennom god sjanseskapning i forhold til ballbesittelse. Spesielt på kontringer var Rossoblu sterke via gjennombruddspasninger og langskudd. Også på dødball var gjestene farlige, og alle målene kom enten ved corner eller angrep mot uetablert forsvar. Angrepene hadde en tendens til å forekomme mest i midten av banen, men når Genoa måtte spille mot etablert ble også kantene brukt til en viss grad. Rossoblu slet derimot med offsidefellen til Cagliari, og var generelt svake i etablert angrep. Defensivt kom begge baklengs som følge av innlegg (det siste som en konsekvens av hands), noe som kan være en svakhet, men samtidig satset Cagliari veldig hardt på innlegg fra kant gjennom hele kampen. Genoa ga også i fra seg flere frispark i farlig posisjon, en ting Milan bør kunne utnytte bedre enn Cagliari. Det blir likevel en litt annen reise for Genoa når de skal besøke Milano denne helgen, og vi vil nok se en mer konservativ gjeng på San Siro. (Whoscored)

Kvalitet og spillestil Forrige sesong var Genoa laget som hadde steget flest plasser på tabellen (fra 16. til 9.) hvis vi så på sjanseskapning og xG istedenfor faktiske poeng. Det er dermed forventet at Genoa holder seg trygt unna nedrykk selv om de kun var to plasser unna i 16-17-sesongen. Likevel har Rossoblu startet denne sesongen mye på samme måte, ved at de ligger nær null i xGD, men simultant har de bare 5 poeng etter 8 kamper og ligger på 17.plass. Derimot kom første seier i forrige runde, noe som kanskje sprer positivitet i troppen. Perfomance scoren til Squawka støtter tabellplasseringen noe mer enn xG, så det er nok ikke bare fru Fortuna som er det svake leddet til Genoa.

Tabell fra Squawka

Det ser ut til at Genoa vil satse på en 3-4-2-1 denne sesongen, noe som fort vil ligne mer på en 5-2-2-1 mot Milan, der vingbackene ligger noe lavere. Denne formasjonen vil la Rossoneri inneha mye ball, men samtidig er det vanskelig å komme til gode muligheter. Med de tre på topp er det også fare for kontringer imot, så det gjelder å finne den rette balansen. Et viktig poeng for Montellas menn vil være å skape ubalanse i forsvaret til Genoa gjennom enten en rask kontring på en kontring, eller en kreativ pasning. Vanligvis vil det som regel i tillegg være forskjellige spillertyper i den bakre treeren, og de vil ha svakheter man kan utnytte. Denne formasjonen kan skape en tålmodighetsprøve for Milan, men en prøve de bør bestå.

Spillestilen vi kan forvente av Genoa vil nok innebære mye kontringer, og det er på langskudd de har imponert mest så langt denne sesongen. Samtidig er de ikke særlig treffsikre, uansett avstand, og med et godt press vil et fåtall skudd gi trøbbel for Donnarumma. De spiller i tillegg ofte med en bredde på laget (spesielt i etablert angrep) der de går for innlegg. Vi må derfor legge inn et godt press på spillerne i avleveringsøyeblikkene slik at raske angrep og innlegg ikke blir så farlig som Rossoblu satser på. Defensivt spiller de med en aggresjon (tre røde på åtte kamper) som fører til mye frispark, og da også i farlige posisjoner. Hvis man tar i betraktning det at de har vært svake på defensive dødballer og luftdueller generelt, observerer man et område som Genoa sliter med. I tillegg har de vist lite evne til å holde på en ledelse, og vi bør ikke bli demotiverte hvis Rossoblu tar en tidlig ledelse på søndag. Vi bør derfor se på tidligere kamper, se hva andre har gjort mot Genoa, og prøve å skaffe dødballer som enten kan gi gode innlegg eller direkte skudd på mål, noe mange andre lag har lykkes med. (Whoscored)

Sentrale aktører Defensivt: Mattia Perin (GK)

Matrise hentet fra Squawka Genoa sin sisteskanse kunne fort spilt denne kampen for de røde og svarte hvis Donnarumma ikke hadde fornyet kontrakten i sommer, og italieneren er åpenbart en svært talentfull keeper. 24-åringen har en svært god rekkevidde til å være kun 188cm, og er samtidig god i 1-mot-1-situasjoner. Han er derimot noe svak i feltarbeidet, og tyr ofte til boksing fremfor å holde ballen i fast grep. Distribusjonsevnen til Mattia Perin er også en mulig svakhet, ved at han er mindre treffsikker enn flere andre målvakter. Den italienske keeperen er heller ingen favoritt blant dommerne da han drøyer tid i gunstige situasjoner. Det viktigste vil nok være å utnytte Perin sine få centimeter, spesielt på innlegg og presse han med ballen i beina. (Whoscored)

Offensivt: Adel Taarabt (CAM)

Matrise fra Squawka Det har aldri lykkes helt for Adel Taarabt. Med gode perioder i bl.a. QPR, Fulham, og til og med Milan så det til tider lyst ut for det marokkanske talentet, men han slo aldri helt til. Nå er turen kommet til Genoa (på lån fra Benfica) der han har begynt sesongen ganske bra med gode driblinger, langskudd, pasninger og innlegg. Men selv om 28-åringen har levert litt av dette denne sesongen, viser han fortsatt tegn til å være svært ustabil, og han tar litt for ofte feil valg. Han er også fortsatt svak i luften og bidrar lite defensivt, noe som skaper rom for motstanderen. For Rossoneri vil det gjelde å presse og frustrere marokkaneren slik at han blir stresset, tar feil valg og generelt blir mye mindre farlig. (Whoscored)

Oppsummering

Det vil absolutt ikke bli en walk-over for Milan denne niende serierunden i Serie A, men likevel er det en kamp som må vinnes. Hvis dette skal skje må Montellas menn være obs på kontringsstyrken Genoa kommer med, og ikke gi spillere som Adel Taarabt mye rom. Samtidig kan det bli en tålmodighetsprøve offensivt der gode innlegg og kreative pasninger vil være gode nøkler for å putte ballen i garnet bak Mattia Perin. Tre poeng forventes, og uten det i denne kampen ser det skummelt ut for Vicenzo Montella og hans prosjekt.

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page