Historiske tilbakeblikk – Kevin-Prince Boateng

Når overgangsvinduet åpner mandag 4. januar blir Kevin-Prince Boateng igjen AC Milan-spiller. I den anledning skal vi ta en titt på tre uforglemmelige Boateng-øyeblikk i Milan-trøyen.

Boateng ble en del av Ghanas VM-tropp til mesterskapet i Sør-Afrika i 2010 da Michael Essien måtte melde forfall grunnet skade. Den daværende Portsmouth-spilleren fikk en viktig rolle i laget som sjarmerte «alle». Boateng huskes spesielt godt for markryperen som var med på å sende Ghana til kvartfinalen, hvor de røk ut mot Uruguay etter straffesparkkonkurranse.  Kort tid etter VM var over ble det klart at Genoa kjøpte Boateng fra Portsmouth, og lånte han direkte ut til Milan. En veldig rar overgang, men det viktigste var at Boateng skulle spille fotballkamper for Milan. Man kunne raskt se at den tyskfødte ghaneseren var en spiller med x-faktor, og spesielt kampen mot Auxerre huskes godt som hans «gjennombrudd» i den rødsorte drakten. Etter to gode sesonger og en middels ble han solgt til Schalke i august 2013, men 28-åringen ble frigitt i desember og er nå klar for en ny periode for «Rossoneri».

Treningskampen mot Pro Patria

Det første øyeblikket skjedde i januar 2013 da Milan spilte treningskamp mot Pro Patria. En del av Pro Patria-fansen hadde en rasistisk agenda mot blant annet Boateng. Etter drøye 26 minutter tok han opp ballen, sparket den mot rasistene, tok av seg trøyen og nektet å spille mer. Resten av laget ble med  på boikotten. Boateng ble i ettertid hyllet fra alle mulige kanter, og det ble sett på som et standpunkt for hva som ikke skal være tillatt fra publikum. Han har i ettertid vært blant de viktigste frontfigurene for kampanjen «No to racism» og har ved flere anledninger vært talsmann for den tilhørende organisasjonen ved flere tilsetninger i kampen mot rasisme.

Målet mot Barcelona

Vi hopper tilbake til høsten 2011. Milan skal spille en av mange Champions League-kamper mot Barcelona. Selve kampen ender med 3-2-seier til Barcelona, men i ettertid er det én hendelse det fortsatt snakkes om: 2-2-målet. Boateng fikk ballen i luften på sekstenmeteren, tok den ned, hælsparket forbi Éric Abidal og dunket ballen i det nærmeste hjørnet.

Hat-tricket mot Lecce

Vi forblir på høsten 2011. Milan skal gjeste Lecce, som stiller med kjente spillere som Juan Cuadrado, Massimo Oddo, Nenad Tomovic og Djamel Mesbah (+ at Andrea Bertolacci ble byttet inn). Det er ingen av disse som blir hovedpersonen i denne kampen, for den rollen får Boateng. Etter de første 45 ledet Lecce 3-0, og kampen ble sett på som avgjort. Daværende Milan-trener Massimiliano Allegri bytter inn Boateng for Ambrosini. Fire minutter ut i annen omgang dunket han inn sitt første mål med venstrebenet, seks minutter etter det smalt han inn sitt andre mål med høyrebenet og i det 63. minutt var han først på en retur og sørget for at det var uavgjort. Boateng har altså scoret såkalt ekte hat-trick på fjorten minutter. Syv minutter før kampen er over header kulthelten Mario Yepes inn 4-3-målet, og snuoperasjonen var dermed komplett i det som kanskje huskes som Boatengs største kamp i Milan-trøya.

Øyeblikk som målene mot Arsenal og Barcelona i Champions League-sekstendelsfinalene og det knallharde skuddet mot Bate Borisov er øyeblikk det også er verdt å nevne, men som dessverre faller utenfor pallen.