top of page

Gjenreisningen som ble utsatt

Årets sesong gikk ikke helt etter forventningene, men storseieren mot Verona i den 36. serierunden betyr at Milan har en god mulighet til å kvalifisere seg for neste sesongs Europa League på bekostning av Atalanta som to runder før slutt bare ligger ett poeng bak Milan på femteplass.

I årets turnering måtte Milan strekke våpen for Arsenal, og forhåpentligvis kan laget ta et steg videre neste sesong ved å komme lenger i Europa og blande seg inn i kampen om en topp 4-plassering i Serie A. Det er vanskelig å være uenig  med https://www.dagbladet.no/sport/milans-nye-eiere-vil-til-mesterligaen-sa-fort-som-mulig/67488312 i at Milan hører hjemme i Mesterligaen, men det er allikevel knyttet flere usikre momenter til eierskapet rundt klubben.


Blir det nye eiere på San Siro?

Hva skjer på eierfronten?

De fleste Milan-fans var nok glade for å se Silvio Berlusconi forsvinne ut dørene, og det var knyttet store forventninger til kinesiske Yonghong Lis eierskap. Klubben investerte også tungt i nye spillere forrige sommer, men nå er det veldig usikkert om klubben kan forsterke seg ytterligere i det neste overgangsvinduet. Milan har nemlig rundt 30 poeng opp til Napoli og Juventus, og de fleste tippe-tips på: https://extra.bet365.com/news/nn/Fotball/Serie-A/juventus—milan heller i retning av at det blir lenge til Milan kan bli en seriøs tittelutfordrer igjen. Vårens kamp i Torino endre med et 3–1 tap, og tippe-ekspertene som følger Serie A, må dessverre konstatere at det har utviklet seg en stor kløft mellom de to klubbene.

Er Li konkurs?

Yonghong Li har i flere år måttet leve med spekulasjoner rundt økonomien sin, men siden februar har det vært relativt stille fra eierfronten ifølge www.fotballnerd.no/milan-eier-forfulgt-kinesiske-banker/. Kjøpet av AC Milan ble fullført via et høyrentelån fra Elliott Management, og det spørs om kineseren har nok kapital til å drive klubben inn mot neste sesong. Laget kommer ikke til å kvalifisere seg til Mesterligaen, og de økonomiske smulene fra Europa League gjør at det blir vanskelig å sette sammen et lag som kan utfordre om topp 4. Faren er således stor for at Milan må begynne å selge spillere for å få driften til å gå rundt, men kanskje kommer det inn nye eiere som kan sprøyte inn nødvendig kapital for at klubben skal kunne være med å kjempe om edelt metall igjen.


Keeper Gianluigi Donnarumma er et av Milans heteste salgsobjekter.

Hva bringer framtiden?

Dette er selvsagt spørsmålet alle AC Milan-fans stiller seg nå, og vi må rett og slett bare avvente å se hva som skjer i løpet av sommeren. Det er ingen tvil om at Gennaro Gattuso har fått sving på laget, og det ville vært synd hvis det skulle falle sammen de neste månedene. Milan har flere spillere som andre storklubber kan være interessert i å kjøpe, men forhåpentligvis klarer klubben å beholde stjerner som Gianluigi Donnarumma og Alessio Romagonoli. Særlig sistnevnte kan allikevel fort forsvinne ut dørene denne sesongen hvis den økonomiske situasjonen ikke bedrer seg, men forhåpentligvis får den nåværende eieren kontroll på sakene. Hvis ikke, er vi sikre på at det finnes nok av personer som er villige til å overta en av verdens mest kjente sportsmerkevarer. Vi håper allikevel at Silvio Berlusconi begrenser comebacket sitt til å gjelde på den politiske arenaen.

7 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page