top of page

Gattuso: «Vi spiller for å vinne»


Gennaro Gattuso snakket med pressen i forkant av kampen mot Roma.

Milans manager var imponert over hva Roma fikk til i midtuka, til tross for at det endte med tap mot Shakhtar.

«De spilte en strålende førsteomgang mot Shakhtar i Champions League. Ukrainerne er et av de beste lagene i Europa, men Roma dominerte dem før pause. De er et sterkt lag med farlige vinger og mye kvalitet på midtbanen. Vi må levere en god prestasjon, ellers blir det vanskelig for oss. Men vi drar uansett for å vinne.»

Etter kampen mot Roma venter Lazio, Inter og Arsenal.

«Vårt kampprogram er tøft, men vi tar en kamp av gangen. Vi har fortsatt mye å gå på og dersom vi ønsker å utfordre teten, er vi nødt til å ta nye steg. Vi skaper mange sjanser, men klarer ikke alltid å omsette dem til tellende resultat. Vi er nødt til å øke effektiviteten.»

Gattuso mener laget er på rett spor.

«Jeg må starte må våre beste spillere som må sloss og spille kvalitetsfotball. Vi må fortsette å spille slik vi har gjort og være entusiastiske. Vi må være klar over hvilke begrensninger vi har, men det må ikke skape frykt. Vi skal klare å få Milan tilbake der klubben hører hjemme.»

Manageren vil ikke høre snakk om Champions League. Enda.

«Det er ikke noe vi snakker om, vi fokuserer på neste kamp. Laget forbereder seg til hver enkelt oppgave, så får vi se hvor det tar oss. Vi har ikke råd til å gjøre feil, hverken i Serie A, Europa eller i Coppa Italia. Fokuset vårt ligger nå på Roma, så vil tiden vise hvor vi står etter det.»

Milan har tre angripere å velge mellom.

«Jeg har bestemt meg for hvem av Cutrone og Kalinic som starter mot Roma. Andre Silva var strålende mot Sampdoria og holdt godt på ballen. Jeg ser alltid kampene i reprise. Da Kalinic kom inn på torsdag var han bedre, og det kan tenkes at han trives bedre når han har en makker på topp.»

Gattuso har funnet et solid stopperpar i Bonucci og Romagnoli.

«Alessio er en strålende spiller. De siste årene har han hatt noen fysiske utfordringer, men det har hjulpet ham å trene kontinuerlig. Han er alt en av de beste forsvarerne i Italia, men det er fortsatt rom for forbedring. Hans mentalitet har blitt utrolig mye sterkere på disse 3 månedene.»

Kapteinen er et gult kort unna karantene, og risikerer dermed å miste Derby della Madonnina neste helg.

«Kampen mot Roma er like viktig som derbyet. Bonucci kan ikke ha karantene i bakhodet.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page