top of page

Gattuso: «San Siro er vårt våpen»


Les managerens betraktninger før kampen mot Sampdoria.

Søndag kveld tar Milan i mot Sampdoria hjemme på San Siro. Giampaolo sine gutter har imponert denne sesongen og ligger tre poeng foran Milan, men på fremmed gress har I Blucerchiati vært svake og står kun med tre seire på elleve kamper. Gennaro Gattuso mener at hjemmefansen kan bli avgjørende for å ta tre poeng.

«Det vi trenger aller mest på søndag er våre fans, men det er selvfølgelig opp til oss å spille slik at deres engasjement øker. Det er aldri enkelt for noen lag å komme hit å spille foran 50.000 høylytte fans, se hva som skjedde mot Lazio. Det var litt som å være tilbake i gamledager og det trenger Milan. Jeg håper fansen viser følelser, så er det opp til oss å få en god start med den beste elleveren vi kan stille med. De må skape entusiasme til dem som vil være med å fylle San Siro.»

Sampdoria ligger som nevnt tre poeng foran Milan og det ville vært en katastrofe å tape.

«Vi har ikke råd til et feilskjær her siden de ligger over oss på tabellen. Vi må gjøre forberedelsene våre riktig, for vi måter et velspillende lag og Giampaolo leder dem på en god måte. Vår prestasjon må være opp mot vårt beste nivå. Jeg vil ikke høre snakk om at noen er slitne for det står så mye på spill for oss. Hvis vi blir så dype som vi var i de første 20 minuttene mot Ludogorets kan risikoen bli for stor.»

Sampdoria slipper inn mange mål i sluttminuttene.

«Når jeg får disse rapportene fra støtteapparatet later jeg som at jeg ser litt på det, men jeg er for overtroisk…. Dessverre har vi ikke hatt så mye tid på å forberede oss til denne kampen. Jeg er litt bekymret fordi jeg vet hvor godt de spiller. Vi må følge taktikken vår nøye og unngå store feil, ellers kan vi komme i store problemer.»

Gattuso fikk spørsmål om stopperparet som virker å bli stadig mer samspilte.

«Jeg vil ikke kun snakke om Bonucci og Romagnoli, men om hele backfireren. Alle gjør det godt. Både Abate, Calabria, Borini og Antonelli har levert varene når de har spilt back. Leo er nødt til å stå frem som et godt eksempel for resten av laget. En mester er ikke kun en som er god til å spille fotball, men han må også trene hardt og snakke til hele laget. Denne klubben har alltid hatt store mestere og gode profesjonelle spillere. Jeg er stolt over å få trene Bonucci, men vi må fortsatt heve standardene våre fordi ingenting kan overlates til tilfeldighetene.»

Laget må for første gang denne sesongen klare seg uten Franck Kessié som soner karantene.

«Det er ikke bare de defensive midtbanespillerne som må øke nivået med 1 eller 2% i morgen. Vi har ingen andre spillere som har de samme kvalitetene som Franck har, og det er vi smertelig klar over. Vi tror på de spillerne vil har tilgjengelig, og både Montolivo og Locatelli kan starte. Riccardo gir oss kvalitet og erfaring, mens Manuel har ungdommelig pågangsmot, er flinkere til å finne rom og er selvfølgelig en yngre spiller.»

Det er ventet at Cutrone får en ny sjanse på topp.

«Jeg syns Patrick må vokse og forbedre seg. Han er kun 20 år og må jobbe hardt og hvile. Vi må ikke legge for store forventninger på hans skuldre, og sammenligningen med tidligere toppspillere må stoppe. Det er heller ikke noe vits i å snakke om landslaget.» 

Gattuso ville ikke snakke for mye om fremtiden.

«Mitt eneste fokus er Sampdoria. Jeg håper å være i Milan så lenge jeg kan og det er min førsteprioritering. Jeg er stolt over å sitte her som manager for denne klubben og for det takker jeg Fassone og Mirabelli. De tror på meg og jeg vil være her, men min posisjon skal være klubbens minste bekymring.»

Manageren svarte litt på spørsmål om forbedring og utvikling av spillet.

«Vårt neste steg er å levere gode kamper uke ut og uke inn. Når vi tar de riktige bevegelsene og kommer inn i nye rom skaper vi trøbbel for motstanderen, men jeg liker ikke at vi mister ballen så mye. Vi må jobbe enda hardere for å finne medspillere i mellomleddet og vi bør spille noe enklere, fordi når det blir for komplisert mister vi ofte ballen og det vil være store rom for motstanderen.»

Samholdet under Gattuso har blitt fremhevet som en av grunnene til bedringen i resultatene.

«Ingen må gi opp og alle må vise sin lidenskap. Se på Borini som kom inn med et kvarter igjen og scoret, eller Rodriguez som også kom fra benken og satte straffesparket i mål. Noen er selvfølgelig ikke fornøyde med situasjonen, men jeg må vurdere alle deler av 25-mannstroppen. Når du får sjansen er du nødt til å være klar for å ta den. Vi har trent på å spille mange kamper og kan ikke være redde for noen. Vi må gå ut på matta og være klar over at vi er et godt lag.»

«Det er ikke det at jeg ikke tror på de spillerne som ikke spiller, men de som spiller viser ikke tegn på svakhet eller at de er slitne. Derfor gjør jeg få endringer. Så fort jeg ser en som er sliten eller en som har trøbbel kommer jeg til å sette inn en annen spiller.»

Rapportene fra Italia skal ha det til at Gianluigi Donnarumma og fansen har sluttet fred etter feiden før jul.

«Jeg har ventet på dette en stund. Alle vet hvor ung Gigio er. Han viser en herlig tilhørighet og trenger all støtte fra våre fans.»

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page