top of page

Gattuso: «De som kommer må vise lidenskap»


Gennaro Gattuso ser frem mot neste sesong.

Den tidligere midtbaneterrieren startet sesongen som trener for juniorlaget, men i slutten av november fikk han jobben som manager ut sesongen etter at Vincenzo Montella mistet jobben. Etter en litt vrien start løftet laget seg i gikk en periode på 13 kamper uten tap i alle turneringer. Håpet om Champions League kom tilbake og Gattuso fikk jobben permanent frem til 2021, men en svak april måned førte til at laget havnet bakpå i kampen om topp 4. Milan ble til slutt nummer 6 og tapte cupfinalen mot Juventus.

«Det har vært en vanskelig sesong og på mitt halvår som manager har vi vist både gode og mindre gode sider av oss selv. Når det er sagt har vi skapt et fundament å bygge videre på. Det er mye vi må gjøre inn mot neste sesong, blant annet å fornye laget, organisere vårt arbeid bedre og kommunisere med resten av apparatet.»

For Gattuso er lagfølelsen viktig, både for de nåværende spillerne og de som eventuelt skulle dukke opp på Milanello gjennom Mercatoen.

«Gjennom disse månedene har vi fått en bedre lagfølelse inn i troppen, samtidig som lidenskapen og mentaliteten har blitt bedre. Vi håper at de som kommer inn deler dette med oss, for det trenger vi.» 

«Ordet «oss» må være nøkkelen. Jeg liker ikke ordet «jeg». De som kommer hit må forstå at de representerer en enorm klubb og at gruppen som allerede er her er sterk, men må heve nivået. Individualister kan vinne noen kamper for deg, men det er laget som bringer deg til topp.»

Mangelen på erfaring har blitt nevnt gjennom sesongen, og det er ventet at Milan vil signere voksne spillere denne sommeren.

«Ordet erfaring blir gjerne assosiert med alder i Italia, men gutter i midten av tjue-årene kan også ha erfaring. Vi ser eter unge spillere som har vært ute en vinternatt før og spilt i viktige kamper. Fassone og Mirabelli jobber med dette nå. De vet hva vi må gjøre, nemlig å få på plass noen viktige brikker som vi mangler.»

Manageren vil bruke noe av sommeren til å overvære kamper i fotball-VM.

«Jeg kommer til å være på plass i Russland noen dager for å se ett par kamper. Vi kommer selvfølgelig til å se etter interessante spillere.»

To av hans angripere, Nikola Kalinic og Andre Silva, har hatt en vanskelig debutsesong for Milan. Manageren håper at ett sluttspill vil gjøre dem godt.

«Jeg håper de kan komme seg tilbake i form. Silva har allerede scoret i oppkjøringen, og jeg er sikker på at de går inn i mesterskapet i suveren form. Forhåpentligvis kan de representere klubben på en god måte» 

40-åringen er tydelig på hva han forventer når spillerne kommer tilbake på feltet.

«Jeg forventer at alle forbedrer seg. Å prestere greit holder ikke. Vi må heve nivået fra dag en av oppkjøringen. For å klare det må vi ha masse lidenskap, vi kan ikke være fornøyde med hvor vi er.»

«Jeg forventer også mer fra meg selv og de jeg jobber med. Vi har gjort våre feil, og må utvikle oss slik som spillerne.»

Gattuso videreførte Montella sin trebackslinje de første kampene, men endret raskt til 4-3-3 og stod ved denne ut sesongen.

«Jeg tror vi kommer til å fortsette med en firer bak, men vi må mestre å spille med tre stoppere og en midtbane bestående av fire spillere. Det er noe vi jobber med, for det er viktig med alternativer.»

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page