top of page

Gattuso: «De må vise vilje og kvalitet»


Gennaro Gattuso ble i dag presentert som ny manager i Milan.

Sammen med Marco Fassone og Massimiliano Mirabelli satt Gennaro Gattuso i dag på sin første pressekonferanse som manager for Milan.

«Dette er en viktig dag og jeg føler et stort ansvar. Jeg er fullstendig klar over at jeg har en god tropp, med både landslagsspillere og unge talenter. Det er en vanskelig periode for klubben, men jeg er overbevist om at vi har alt vi trenger for å gjøre det bra.»

Det kommer ikke til å bli endringer i formasjon, men laget kan fremstå på en litt annen måte under Rino.

«Jeg kommer nok til å spille med en treer bak. Det blir også en midtbane med fire mann, så får vi se hvordan vi setter opp angrepet. Jeg har et flott forhold til Montella, men vi har ulik filosofi. Han er mer opptatt av å kontrollere ballen enn det jeg er. Jeg foretrekker å være mer direkte i lengderetningen.»

Milan ligger langt bak de fire øverste lagene i Serie A.

«Vi må ta en kamp av gangen. Nå er fokuset på Benevento og vi må se på den kampen som en Champions League-finale. Min hovedprioritet nå er å jobbe med hodet til spillerne.»

Milan har slitt med å score mål i det siste.

«Mine lag har alltid sluppet inn lite mål, men vi har sjeldent scoret mange. VI har allerede startet jobben med lagets måltørke. Vi hadde mange målsjanser mot Torino sist.»

Gattuso kommer fra stillingen som manager for Milans juniorlag, en jobb han hadde hatt siden mai i år.

«Gutta på Primavera er flotte og det var et viktig lag. Det var trist å forlate dem nå, jeg har aldri hatt et eneste problem med noen av dem og ville likt å fullføre jobben. Jeg må takke dem fordi jeg har lært mye dette halvåret.»

Som midtbanespiller for Milan var Rino kjent for å spille med hjertet utenpå drakta og det var sjeldent man følte at italieneren kunne gitt mer.

«Jeg ha de samme følelsene nå som da jeg var aktiv. Når jeg vendte tilbake til Milanello var det som å komme til himmelen. Det er så mange flotte baner her at jeg blir flau over å måtte velge.»

«Vi er nødt til å gå i krigen alle mann, men det er ikke nok. Vi må også levere den riktige kvaliteten med ball.»

«Det er også viktig at vi ikke glemmer Milans DNA; respekt for reglene og en vilje til å ofre noe.»

«Når det er sagt er det tull at vi kun snakker om min arbeidsmoral som om det er det eneste jeg kan. Jeg har tatt min lisens som alle andre trenere og har lært mye gjennom studiene.»

1 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page