top of page

Fassone: «Milan må eie sin egen stadion»


Marco Fassone jobber videre med planene om en ny stadion.

Tidligere i uken begynte ryktene om at Milan igjen ønsker seg en stadion å blusse opp. Dette er noe det tidligere Berlusconi-regimet jobbet hardt for, og spesielt Presidentens datter Barbara var en forkjemper for en ny stadion. I 2015 trodde man at en ny stadion med plass til 48.000 mennesker skulle bygges I Portello, like ved Casa Milan. Dessverre ble dette dyrere enn man hadde estimert og planene ble skrinlagt. I ettertid har Milan og Inter blitt enige med kommunen, som eier San Siro, om å investere i den ærverdige arenaen som ble åpnet i 1926.

I dagens spørretime på sosiale medier svarte administrerende direktør Marco Fassone på flere spørsmål knyttet til hvor Milan skal spille sine kamper i fremtiden.

«Vi tror ikke at San Siro, som er et ikonisk stadion i fotballverdenen, på sikt kan gi oss de inntekter som en egeneid stadion kan gi oss.»

«Forskjellen på økonomien til italienske klubber kontra andre storklubber i utlandet er i stor grad knyttet opp til de respektive klubbers hjemmebane. At Milan får sin egen stadion, enten det blir San Siro eller en annen arena, er oppe til diskusjon.»

«Vi vil selvfølgelig velge det som er best for Milan og vi trenger en egen stadion. Det er den veien vi har valgt å gå.» 

Det er kun seks fotballarenaer som er større i Europa, men både Milan og Inter sliter med å fylle den opp. Snittet til de to klubbene er så langt denne sesongen på hhv. 55.000 og 60.000.

«Kapasiteten på San Siro er kontroversiell. Alle ønsker en stadion som tar 80.000 mennesker, men den fylles bare tre ganger i året. I alle de andre kampene er den kapasiteten overflødig.»

«Vi er nødt til å finne en balanse, men det tror jeg vi kommer til å gjøre. Vi jobber med to ulike ideer. Det ene er å restrukturere San Siro, alternativt ser vi på områder for en ny arena. Vi utforsker beliggenheter både i og utenfor Milano.»

«Det er også bedre rent kommersielt å eie sin egen stadion. Et av poengene med å eie er å kunne øke inntektene, så det er helt klart et viktig aspekt i denne diskusjonen.»

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page