top of page

Før kamp: Udinese-Milan


Milan jakter sesongens andre borteseier mot hjemmesvake Udinese.

Hvor: Stadio Friuli, Udine

Når: Søndag 4. november kl. 15.00 norsk tid

TV: Strive Sport

Enorm progresjon

Udinese startet forrige sesong med Luigi Delneri på benken, men en katastrofal høst gjorde at han i november 2017 ble erstattet av den tidligere Milan-backen Massimo Oddo. Byttet fikk en nærmest umiddelbar effekt og Oddo dro laget godt opp fra søla før det plutselig sa stopp. Da han fikk sparken 24. april hadde Udinese gått på 11 strake tap og igjen fått kontakt med nedrykksstriden. Inn kom Igor Tudor som tok 7 poeng på de fire siste kampene og berget plassen, men ikke sin egen jobb.

I sommer ble spanske Julio Velazquez ansatt og selv om det har vært en del utskiftninger i troppen er laget relativt likt som i fjor. Widmar, Evangelista og Maxi Lopez er blant de som har forsvunnet, mens Mondragora, Troost-Ekong og Pussetto har kommet inn.

Før sesongen var det ikke så store forventninger til Udinese, og ekspertene har i så måte truffet godt. Det har blitt seire mot Sampdoria (H), Chievo (B) og uavgjort mot Parma (B), Torino (H) og Genoa sist (B), mens kampene mot Fiorentia (B), Lazio (H), Bologna (B), Juventus (H) og Napoli (H) har endt uten poeng. Det plasserer Udinese på 16. plass, tre poeng over streken.

Til denne kampen må Velazquez klare seg uten Badu, Ingelsson, Teodorczyk, Machis, Pezzella og Nuytinck.

Velazquez har vekslet mellom tre og fire bak, men tok poeng med en trebackslinje mot Genoa sist og det er ventet at spanjolen kommer med samme formasjon på søndag.

Innenfor topp fire

Etter to strake tap er Milan nå tilbake på hesten og begge Genova-klubbene er sendt hjem fra Milano uten poeng den siste uken. Etter at hengekampen mot Genoa ble spilt på onsdag står samtlige lag med 10 spilte kamper, og Milan innehar for øyeblikket den livsviktige fjerdeplassen. Inter og Napoli ligger fire poeng foran, mens Lazio er a poeng på plassen bak. Deretter følger hele fire lag som er tre poeng bak og klare til å hugge til dersom Milan feiler.

Gjennom fjorårets seriespill vant Milan kun 8 av 19 bortekamper, og det ser ikke så bra ut i år heller med 1-2-2. Tapene har dog kommet mot Napoli og Inter, mens man var uheldige mot Cagliari og Empoli, og dersom noen hadde fortjent å vinne de kampene er det Milan.

Mot Genoa (2-1) på onsdag tok Milan ledelsen for deretter å gi den bort for fjerde gang denne sesongen, og det var skremmende å se hvordan Genoa overtok initiativet i kampen. Dette er noe laget må jobbe med, men det er mange utfordringer for manageren.

Skadeproblemene har nemlig hopet seg opp for Gennaro Gattuso, som i midtuken spilte med tre bak og som har brukt tre ulike formasjoner de tre siste kampene. Biglia, Caldara og Strinic er definitivt ute, mens det fortsatt kan være litt tidlig for Conti som har vært med i de to siste troppene. Calabria og Bonaventura måtte stå over i midtuken, og regnes som høyst usikre.

I de to siste kampene har Gattuso startet i 4-4-2 (Sampdoria) og 3-5-2 (Genoa). I sistnevnte kamp la Milan om til fire back og avgjorde kampen på overtid, men Gazzetta melder at Rino igjen vil første seg på en treer bak dersom ikke Calabria blir klar.

Tidligere Milan-spillere:

Ingen spillere hos søndagens verter har tidligere representert Milan.

Tidligere Udinese-spillere:

Cristian Zapata var i Udinese fra 2005 til 2011.

Spillere som har representert begge klubbene:

Oliver Bierhoff, Marek Jankulovski, Thomas Helveg, Giovanni Stroppa, Pablo Armero, Maxi Lopez og Stefano Borgonovo.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

04.02.18 Udinese-Milan 1-1

17.09.17 Milan-Udinese 2-1

29.01.17 Udinese-Milan 2-1

11.09.16 Milan-Udinese 0-1

07.02.16 Milan-Udinese 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Udinese (3-5-1-1):

Scuffet; Opoku, Troost-Ekong, Samir; Pussetto, Fofana, Mandragora, Barak, Larsen; De Paul; Lasagna

Milan (3-5-2) :

G.Donnarumma; Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Suso, Kessié, Bakayoko, Calhanoglu, Laxalt; Higuain, Cutrone

Odds fra norsk tipping:

H: 3.95 U: 3.55 B: 1.90

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page