top of page

Før kamp: Torino-Milan


Kun få dager etter seieren mot Torino i Coppa Italia setter Milan kursen nordvest for å møte Sinisa Mihajlovic sitt lag i Serie A. 

Hvor: Stadio Olimpico, Torino

Når: Mandag 16. januar 2017 kl. 20.45 norsk tid.

TV: Viasat Sport

Dalende kurve

Coppa Italia er et avsluttet kapittel for Sinsa Mihajlovic & Co. og serberen kan dermed fokusere 100% på å løfte Torino så høyt som mulig på tabellen. Byens nest beste lag hadde en solid høst, men den siste måneden har flere lag skapt trøbbel for Torino og på de seks siste kampene er det kun blitt en seier og en uavgjort (alle turneringer). Det holder enn så lenge til en 8. plass, men bak dem lurer flere lag som har ambisjoner om Europacupspill neste høst.

Foran mål er det få lag som kan måle seg med Torino og faktisk er det bare ligaens tre øverste lag som har funnet veien til nettmaskene flere ganger. En viktig faktor til den statistikken heter naturligvis Andrea Belotti, en mann som blir omtalt litt senere. To andre viktige spillere er de to breddeholderne Adem Ljajic og Lago Falque, som har vært direkte involvert i 20 av 27 scoringer. Legger man til Daniele Baselli og Marco Benassi med hhv. 7 og 5 målpoeng har Sinisa Mihajlovic fem spillere som alle kan avgjøre fotballkamper. Lago Falque er for tiden ute med skade, men nyervervelsen Juan Iturbe viste på torsdag at han er en spiller som kan fylle hullet spanjolen etterlater seg.

Der de er gode fremover på banen har laget større problemer foran eget mål og må prise seg lykkelige for at de fikk på plass en såpass god burvokter som Joe Hart, for uten den engelske landslagsspilleren kunne fort sett enda styggere ut for Torino. Ingen av de 14 øverste lagene i Serie A er i nærheten av å slippe inn like mange mål som Torino (27) og på torsdag fikk vi se hvor mange store sjanser de selv skapte for sin motstander gjennom svake pasninger på egen halvdel og klønete klareringer. Om Mihajlovic skal klare å løfte Torino til nye høyder er taktikeren nødt til å luke i egne rekker.

Mandagens verter har noen utfordringer på spillerfronten og mangler antageligvis både Falque, Castan, Acquah og Molinaro. Disse var heller ikke med på torsdag.

Strålende form 

Den første omgangen på torsdag var forferdelig på mange måter. Ikke bare havnet Milan tidlig under, men fremover på banen var det hverken bevegelser eller kombinasjoner mellom spillere som helt klart har kvalitetene til å spille ut Torino. Etter pause forandret kampen seg fullstendig og Milan spilte til tider fletta av sin motstander. Der ligger nok også Montella sitt største problem; å få sine spillere til å prestere på toppnivå fra start til slutt. Flere ganger har man senket seg ned på et for lavt nivå til å vinne fotballkamper på dette nivået, og det er ikke alltid man har maktet å gire opp i tide. Om han klarer å videreformidle dette og får spillere som Suso og Bonaventura til å gire opp fra avspark er det ikke mange lag i Italia som matcher Milans nivå.

Formen til Milan har blitt kommentert flere ganger i det siste, både på vår side og gjennom diverse sosiale medier. Den er intet annet en meget god og totalt denne sesongen er fasiten 13-3-4. Tre av fire tap kom i løpet av de ti første serierundene, noe som betyr at de ti siste tellende kampene har gitt 7-2-1 og siden 25. oktober er laget eneste nederlag borte mot Roma (1-0). Om form, statistikk og forrige ukes historikk blir lagt til grunn er det ingen som helst grunn til å ikke tro at Milan kan stå igjen med tre nye poeng sent mandag kveld.

I troppen er det meldt om noen nye problemer og Vincenzo Montella er tvunget til å gjøre endringer fra kampen på torsdag. Mattia De Sciglio har trøbbel med en hæl og er ikke med i troppen. Det samme kan sies om Luca Antonelli, Mati Fernandez og Riccardo Montolivo. I tillegg er ikke Luiz Adriano med fordi han er i ferd med å melde overgang til russiske Spartak Moskva. Det som er mer gledelig er at på lørdag var Alessio Romagnoli tilbake på feltet og landslagsstopperen er antageligvis tilbake i startoppstillingen på mandag.

Vincenzo Montella:

» Torino spiller godt og har sin egen stil. De er sterke på vingene og sentralt på midten. Mihajlovic sine lag spiller alltid med en sterk karakter og jeg forventer meg en bestemt motstander. Vi må kontrollere kampen, beholde ballen og være klare til å gå i krigen.»

«Vi er inne i en tøff periode med seks kamper på 21 dager. Disse kampene kan være nøkkelen til å skjønne hva våre ambisjoner for sesongen kan være. For øyeblikket er vi fornøyde med vår posisjon i ligaen, men jeg er overbevist at om 45 dager vet vi mer om hva vi kan oppnå.»

«Det er fortsatt rom for forbedring. Vi har et ungt lag og derfor må vi tåle å gjøre noen feil, men vi må fortsette å jobbe med hvordan vi går til kampene våre.»

Tidligere spillere:

Milan: Ignazio Abate (Spilte for Torino i 08/09).

Torino: Maxi Lopez (Spilte for Milan våren 2012).

Spillere som har representert begge klubbene:

Cesare Maldini, Gianluigi Lentini, Diego Fuser, Giovanni Galli, Valter Birsa og Ferdinando Coppola.

Se opp for:

Andrea Belotti. Vi sa det sist og i fare for å gjenta seg selv for ofte, spissen er brennhet! I forrige ukes cupkamp var han den eneste trusselen for Milan-forsvaret og i tillegg til scoringen kom italieneren til flere store sjanser. Hans hurtighet, bevegelighet og nese for mål gjør Belotti til en mareritt å møte. 15 scoringer på 20 kamper i alle turneringer vitner om at formen er på topp og forhåpentligvis er Alessio Romagnoli klar til denne kampen, for hans fart i løpsduellene var savnet i torsdagens kamp.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

21.08.16 Milan-Torino 3-2

27.02.16 Milan-Torino 1-0

17.10.15 Torino-Milan 1-1

24.05.15 Milan-Torino 3-0

10.01.15 Torino-Milan 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, Calabria; Bertolacci, Locatelli, Kucka; Suso, Bacca, Bonaventura

Torino (4-3-3):

Hart; Zappacosta, Rossettini, Moretti, Barreca; Benassi, Valdifiori, Obi; Iturbe, Belotti, Ljajic

Odds fra norsk tipping:

H: 2.25 U: 3.05 B: 2.75

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page