top of page

Før kamp: Torino-Milan


Milan skal til Torino for å spille den siste midtuke-kampen i Serie A for sesongen.

Hvor: Stadio Olimpico Grande Torino

Når: Onsdag 18. april 2018 klokken 20.45 norsk tid

TV: Viaplay

Ingenmannsland

Da lagene møttes i november var Torino ledet av tidligere Milan-manager Sinisa Mihajlovic som førte laget til en høyst respektabel 9. plass forrige sesong. Høsten 2017 startet også på en god måte for Torino som var ubeseiret på sine første 6 kamper (en i Coppa) før de tapte stort i derbyet mot Juventus (4-0). Deretter ventet en rekke på ytterligere fire kamper uten seier før de i slutten av oktober innledet en rekke på seks kamper uten tap (2-4-0) i Serie A og avansement i cupen. Blant annet tok de ett poeng mot Milan og tre mot Lazio, begge på bortebane. 16. desember tapte de hjemme mot Napoli og klarte kun to poeng på de påfølgende kampene mot SPAL og Genoa. Riktignok var det en seier i cupen mot Roma midt inne i rekken, men da Juventus sendte I Granata ut i kvartfinalen (2-0) måtte også serberen ta sin hatt å gå til tross for høyt respektable resultater.

Inn kom ringreven Walter Mazzarri som, i tillegg til en høyst middelmådig spillerkarriere, har levert meget gode prestasjoner som manager for blant andre Sampdoria og Napoli. 59-åringen har også ledet Livorno, Inter og engelske Watford, for å nevne noen. Resultatene kom umiddelbart og italieneren ledet Torino til tre seire og to uavgjorte i løpet av sine første fem kamper, men så kom problemene. Fire strake tap sørget for at laget havnet i et ingenmannsland. Torino var milevis unna både nedrykksstrid og Europa-cup før det plutselig snudde for halvannen måned siden. Tre strake seiere, deriblant to med kalas-sifre mot Cagliari og Crotone før Inter ble slått med 1-0, sørget for at Mazzarri har meldt på sine gutter til en kamp om Europa. Uavgjort borte mot Chievo i helgen gjør dog at det er 7 poeng opp til Milan, noe som ikke skal la seg gjøre.

Torino er relativt jevne både hjemme og borte, og på eget gress står de med 7-5-4. De har tapt både mot Roma, Napoli og Juventus, men har poeng både mot Sampdoria, Atalanta og leverte en sterk seier mot Inter i forrige hjemmekamp.

Walter Mazzarri må til dette oppgjøret klare seg uten Lyanco & Milinkovic-Savic, men har ellers sine beste menn tilgjengelig.

Kunstig håp

Som hos vertene har også Milan skiftet manager denne sesongen, og det første møtet med Torino ble Vincenzo Montella sin siste kamp bak spakene. Ett poeng og ingen scoringer var ikke nok for den tidligere angriperen og dagen etter ryddet han ut kontoret sitt på Milanello, mens Primavera-trener Gennaro Gattuso ble løftet opp til A-laget.

Etter en trøblete start fikk Gattuso etter hvert skikk på Milan og laget gikk gjennom en periode på 13 kamper uten tap i alle turneringer. Dessverre har den siste halvannen måneden vært tung for den tidligere terrieren. På de 8 siste kampene har Milan tapt to ganger mot Arsenal (1-5) og mot Juventus (1-3), mens det ble tre poeng i sluttminuttene både mot Genoa (0-1) og Chievo (3-2). På de tre siste kampene har det blitt uavgjort både mot Inter, Sassuolo og Napoli, og Milan har kun scoret en gang.

Med kun 3 av 12 poeng på de fire siste er Milan på god vei til å spille seg ut av kampen om Champions League, men varierende form hos både Lazio, Roma og Inter har gjort at håpet fremdeles lever, selv om pulsen blir svakere for hver kamp som går. Med seks serierunder igjen er status at Roma og Lazio har 61 poeng, mens Inter har 60. Milan halser etter med sine 53 og mye skal klaffe om Rossoneri klarer å innkassere en av de to plassene bak suverene Juventus og Napoli.

Gennaro Gattuso kan glede seg over at Leonardo Bonucci har sonet sin karantene og det er ventet at kapteinen er tilbake i startoppstillingen etter å ha stått over mot Napoli. Ellers er både Andrea Conti og Alessio Romagnoli fortsatt ute med skade.

Tidligere Milan-spillere:

M´baye Niang (Var i Milan i perioden 2012-17)

Tidligere Torino-spillere:

Ignazio Abate (Spilte for Torino i 08/09).

Spillere som har representert begge klubbene:

Cesare Maldini, Gianluigi Lentini, Diego Fuser, Giovanni Galli, Valter Birsa, Maxi Lopez og Ferdinando Coppola.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

26.11.17 Milan-Torino 0-0

16.01.17 Torino-Milan 2-2

21.08.16 Milan-Torino 3-2

27.02.16 Milan-Torino 1-0

17.10.15 Torino-Milan 1-1

Forventede lagoppstillinger:

Torino (3-4-2-1):

Sirigu; N´Koulou, Burdisso, Moretti; De Silvestri, Baselli, Rincon, Ansaldi;  Falque, Ljajic; Belotti

Milan (4-3-3) :

G.Donnarumma; Calabria, Bonucci, Zapata, Rodriguez; Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Kalinic, Calhanoglu

Odds fra Betsson:

H: 3.10 U: 3.30 B: 2.33

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page