top of page

Før kamp: SPAL-Milan


Milan har et ørlite håp om spill i Champions League neste høst når de drar til Ferrara for å avslutte 18/19-sesongen.  

Hvor: Stadio Paolo Mazza

Når: Søndag 26. mai 2019 kl. 15.00 norsk tid

TV: Strive Sport

Solid sesong

Det ble aldri «den vanskelige andresesongen» for SPAL som, mye på grunn av en god start og avslutning, har holdt seg unna nedrykksstriden. I fjor gikk det kun med et nødskrik, men  Leonardo Simplici har bygd laget videre og med full klaff kan SPAL faktisk ende sesongen på øvre halvdel. De må i så fall slå Milan samtidig som Sassuolo ikke tar mer enn 1 poeng borte mot Atalanta.

Etter at plassen på mange måter ble sikret med 6-1-1 fordelt på åtte kamper og seire mot blant annet Roma, Lazio og Juventus fra midten av mars, har SPAL tapt sine to siste kamper mot Napoli og Udinese. De er derfor ikke et lag fullspekket av selvtillit som står på motsatt banehalvdel søndag ettermiddag.

Hjemme i Ferrara har SPAL vært relativt svake (5-7-6), og det er først og fremst lagets borteresultater som gjør at de ligger så høyt som de gjør. Det må dog være noe skremmende for Gattuso og hans mannskap når de ser at de fem triumfene har kommet mot Juventus, Lazio Roma, Atalanta og Parma. Gli Spallini har, i tillegg til å ha beseiret de nevnte, gått på knepne hjemmetap mot Inter og Napoli.

Leonardo Simplici må klare seg uten Felipe og Missiroli som begge er skadet.

Håpet lever

Da Ignazio Abate, i sin siste kamp for Milan på San Siro, lagde straffespark mot Frosinone så det fryktelig tungt ut med tanke på Champions League. Men med et enormt press på sine skuldre stod Gianluigi Donnarumma opp og reddet straffesparket fra Cianino, før Gattuso satte inn Cutrone og la om til to mann på topp. Det betalte seg og Milan vant til slutt 2-0 etter scoringer fra Piatek og Suso. Seieren i sesongens siste hjemmekamp gjorde at Milan la press på Atalanta og Inter, men de fikk ikke den hjelpen fra Juventus som man hadde håpet på. Bergamo-klubben tok nemlig med seg 1 poeng fra Torino og kapret tredjeplassen fra Inter som fikk bank av Napoli (4-1). Status før den siste serierunden er dermed at Atalanta går til Champions League med seier hjemme mot Sassuolo, det samme gjør Inter borte mot Empoli som kjemper en innbitt kamp om fornyet kontrakt. For Milan sin del holder det med 1 poeng dersom Atalanta ikke vinner, eller om Inter taper.

På bortebane har Milan variert enormt denne sesongen (6-7-5), og har kun en seier på de siste fem. Sist ble det en knepen seier mot Fiorentina, men det er verdt å merke seg at Milan nedsablet SPAL på bortebane i fjor (0-4).

Til denne kampen er det de samme fraværene for Gattuso, som er uten suspenderte Paqueta og  Caldara, Calabria, Strinic & Bonaventura (alle skadet).

Tidligere Milan-spillere:

Angrepsspillerne Andrea Petagna og Alberto Paloschi samt polakken Bartosz Salamon (utlånt til Frosionone) har alle vært i Milan uten å slå gjennom på førstelaget.

Tidligere SPAL 2013-spillere:

Ingen i dagens Milan-tropp har tidligere representert SPAL 2013.

Spillere som har representert begge klubbene:

Marco Borriello er den mest kjente profilen som har spilt for både SPAL og Milan. Kulthelten la skoene på hyllen i januar etter et kort opphold på Ibiza.

Siste møter mellom lagene i Serie A:

29.12.18 Milan-SPAL 2-1 10.02.18 SPAL-Milan 0-4 20.09.17 Milan-SPAL 2-0

Forventede lagoppstillinger:

SPAL 2013 (3-5-2):

Gomis; Bonifazi, Cionek, Vicari; Lazzari, Valoti, Murgia, Kurtic, Fares; Petagna, Floccari

Milan (4-3-3) :

G.Donnarumma; Abate, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Bakayoko, Calhanoglu; Suso, Piatek, Borini

Odds fra Betsafe:

H: 6.10 U: 4.40 B: 1.51

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Bình luận


bottom of page