top of page

Før kamp: Roma-Milan


Mandag kveld skal Italias to nest beste lag gjøre opp om poengene i den evige stad.

Hvor: Stadio Olimpico, Roma

Når: mandag 12 . desember kl. 21.00 norsk tid

TV: Viasat Sport

Etablert topplag

Roma har gjennom tiden vært en interessant lag i Serie A. Til tross for at de ofte har hatt en sterkt lag er det ikke sjeldent at de har slitt med å få ut sitt potensiale, og Roma har ofte vært å finne et godt stykke bak topplagene. Det viser også historien, og kun tre ganger har laget fra den evige stad stått igjen som vinnere av Scudettoen (forrige gang i 00/01). De tre siste sesongene har de dog klart å stabilisere seg på topp tre, og det ser det ut til at de kommer til å gjøre i år også.

Franske Rudi Garcia var mannen som evnet å stabilisere Roma på topp tre, men etter en svak vinter fikk han sparken i januar i år og ble erstattet av Luciano Spalletti. Han førte laget raskt fra en plass midt på tabellen til tredjeplass gjennom en sterk vår hvor blant annet Stephan El Shaarawy, som kom på lån fra Milan, virkelig leverte varene for Roma.

Denne sesongen har fortsatt i samme spor for Roma og før mandagens kamp deler de andreplassen med Milan, fire poeng bak serieleder Juventus. Roma har vist seg å være en fryktelig godt hjemmelag og står så langt uten poengtap på eget gress. Det skal dog sies at på de syv hjemmekampene har Roma kun møtt to lag på topp ti, og det er atpåtil de to svakeste lagene på øvre halvdel (Sampdoria & Inter). Til tross for at de ikke har hatt besøk av noen topplag er statistikken med 7/7 seire meget sterk og Milan møter et lag stinn av selvtillit på mektige Stadio Olimpico.

Ligaens beste bortelag

Der Roma har sin store forse på hjemmebane er Milans resultater litt jevnere fordelt og mange poeng er hentet på fremmed gress. Det har ført til at laget er Serie A sitt beste bortelag og etter 6 kamper utenfor San Siro (pluss «bortekampen» mot Inter) står Milan med 4-1-2 og tretten poeng. Det er et antall bortepoeng som kun Atalanta matcher, men Bergamo-klubben har spilt en mer kamp enn Milan.

På Stadio Olimpico har Milan dog ikke for vane å få med seg alle tre poengene, og forrige gang det skjedde var i oktober 2011 da Zlatan ble den store spilleren med to scoringer i 3-2 seieren. Siden den gang har det blitt spilt fire seriekamper i den evige stad hvor Roma har vunnet to og det har blitt poengdeling to ganger.

Milan har gode erfaringer fra storkamper de siste årene og selv om det ofte har endt med skuffende tabellplasseringer har man evnet å få noe med seg fra vanskelige kamper. Denne sesongen har Montella ledet Milan til poengdeling mot Fiorentina og Inter borte, i tillegg til seier mot Juventus og Lazio på hjemmebane. Det samme kan sies at man evnet under Mihajlovic i fjor, hvor det blant annet ble seier mot Lazio (B), Inter (H), Fiorentina (H) og uavgjort mot Napoli (B) og Roma (B). Gjennom fjorårssesongen ble det i tillegg tre knepne tap mot Juventus, så dette er en type kamp som Milan-spillerne trives godt med. Det kan virke som om laget noen ganger trenger den ekstra motivasjonen som det å spille mot et annet stort lag genererer.

Vincenzo Montella:

«Det har vært en lang uke som ender i morgen med en veldig viktig kamp. Det blir ikke enkelt siden vi møter et sterkt lag i form. Roma har en strålende manager og de kommer til å kjempe om å vinne Scudettoen. Det er tilfredsstillende å ha muligheten til å spille en kamp som kan sende oss opp på andreplass, og jeg håper laget nyter det og spiller positiv fotball.»

«Roma vet hvordan de skal håndtere forskjellige faser i kampen og de har en veldig sterkt midtbane med De Rossi, Nanggolan og Strootman. Jeg tror at de duellene på midten vil avgjøre hvem som vinner kampen.»

«Vi kan ikke bruke våre skader som unnskyldning og vårt mål vil uansett være å vinne kampen. Det er synd at Bonaventura og Bacca ikke er med til Roma, men de er ikke klare for kamp og vi tar ingen sjanser. Bertolacci er klar til å spille og har trent med laget i et par uker nå. Mati er også klar for å spille og det samme gjelder Poli.»

Tidligere Milan-spillere:

Stephan El Shaarawy spilte for Milan i perioden 2011-15.

 Tidligere Roma-spillere:

Både Andrea Bertolacci og Alessio Romagnoli har gått gradene fra Romas akademi og forlot klubben i henholdsvis 2012 (til Genoa) og i 2015 (til Milan),

Spillere som har representert begge klubbene:

Jeremy Menez, Philippe Mexes, Alberto Aquilani, Daniele Massaro, Cafu, Christian Panucci, Carlo Ancelotti og Aldo Maldera er blant spillerne som har spilt for både Milan og Roma.

Managere som har ledet begge lag:

Nils Liedholm og Fabio Capello har ledet begge lagene i Serie A.

Se opp for:

Edin Dzeko. Den digre bosnieren kom til Roma på lån for € 4 millioner foran fjorårssesongen, men ble ingen suksess og slet med å finne veien til nettmaskene (8 mål på 31 kamper i Serie A). Til tross for dette valgte Roma å legge € 11 millioner på bordet for å hente spissen permanent, og i dag er det nok ingen i klubben som angrer på det. Etter femten seriekamper er han nemlig ligaens toppscorer med 12 mål og er Romas ubestridte førstevalg som midtspiss. 30-åringen er med sine 194 centimeter en meget god hodespiller og Milan-stopperne er nødt til å komme tett i kroppen og forstyrre spissen slik at han hverken får tatt ned ballen eller flikket den videre til en av sine kvikke angrepskollegaer.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

14.05.16 Milan-Roma 1-3

09.01.16 Roma-Milan 1-1

09.05.15 Milan-Roma 2-1

20.12.14 Roma-Milan 0-0

25.04.14 Roma-Milan 2-0

Utilgjengelige spillere:

Roma: Leandro Paredes, Mohamed Salah & Alessandro Florenzi er alle skadet for vertene, mens ikonet Francesco Totti er blitt syk og er ikke med i troppen.

Milan: Davide Calabria, Riccardo Montolivo, Giacomo Bonaventura og Carlos Bacce er alle skadet. Juraj Kucka fikk sitt femte gule kort sist og soner karantene.

Forventede lagoppstillinger:

Roma (4-3-3):

Szczesny; Peres, Rudiger, Manolas, Fazio; De Rossi, Strootman, Nainggolan; Shaarawy, Dzeko, Perotti

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, De Sciglio; Sosa, Locatelli, Pasalic, Suso, Lapadula; Niang

Odds fra norsk tipping:

H: 1.60  U: 3.35 B: 4.70

2 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page