top of page

Før kamp: Rijeka-Milan


Gennaro Gattuso tar med gutta til Kroatia for en ubetydelig kamp i Europa League. 

Hvor: Stadion Rujevica

Når: Torsdag 7. desember kl. 19.00 norsk tid

TV: Eurosport Player

Sjanseløse

Rijeka kommer til denne kampen uten en reell mulighet for avansement. Før den siste runden ligger de helt sist med 4 poeng og det er 3 poeng opp til AEK på andreplass. Dersom Austria Wien slå AEK og Rijeka slår Milan er det den interne tabellen de tre lagene i mellom som blir avgjørende. Rijeka og Austria Wien har begge vunnet over hverandre, men østerrikerne har et plussmål i deres interne tabell og vil derfor komme først. Interntabellen mot AEK favoriserer heller ikke kroatene så det er intet mindre enn æren å spille for. 

Formen er høyst varierende for Rijeka og de står med 2-2-6 på de 10 siste kampene i alle turneringer. Det har altså gitt dem exit i Europa og en fjerdeplass i den hjemlige serien, hele 15 poeng bak serieleder Dinamo Zagreb.

I det forrige møtet i Milano viste Rijeka seg frem på en positiv måte etter å ha kommet tilbake fra 0-2, men Milan endte likevel opp med alle tre poengene etter at Patrick Cutrone satte inn 3-2 like før slutt.

Krise 2.0

Sparkingen av Vincenzo Montella fikk ingen umiddelbar effekt og Milan spilte i helgen 2-2 mot tabelljumbo Benevento. Krisen i Serie A lever dermed i beste velgående og lagets beste mulighet for å spille Champions League neste sesong kommer nok gjennom å vinne denne turneringen. 

Europa League har på mange måter vært en slags pustepause for Rossoneri så langt og selv om ikke prestasjonene har vært solide er gruppen allerede vunnet og laget er ubeseiret med tre seire og to uavgjorte på fem kamper.

Gennaro Gattuso kommer til å gjøre flere endringer og hverken Gigio Donnarumma, Kessié, Rodriguez, Kalinic, Bonaventura og Suso er med. Blant annet er det ventet at Paletta vil få spille sin første kamp for sesongen

Gennaro Gattuso: 

«Kampen er viktig for oss. Ikke med tanke på gruppen, men for vår egen psyke. De som har spilt lite vil få muligheten og jeg forventer at de viser en enorm vilje. Det skal være en ære å representere Milan i Europa.»

«Vi møter et teknisk sterkt lag som bygger opp spillet bakfra. De angriper i bredden og fyller godt opp i boksen. De mangler noen talentfulle spillere, men er fortsatt et sterkt lag. Jeg kunne hentet opp noen gutter fra Primavera, men ønsker ikke å undervurdere vår motstander. Jeg håper vi spiller en god kamp.» 

Forventede lagoppstillinger:

Rijeka (4-3-2-1) :

Prskalo; Vesovic, Puncec, Zuparic, Zuta; Males, Pavicic; Kvrzic, Puljic, Gorgon; Gavranovic

Milan (3-5-2):

Storari; Zapata, Paletta, Romagnoli; Calabria, Zanellato, Biglia, Locatelli, Antonelli; Silva, Cutrone

Odds fra norsk tipping:

H: 2.90 U: 3.20 B: 2.10

2 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page