top of page

Før kamp: Pescara-MilanSesongens siste landslagspause er over og nå går det slag i slag ut mai, og for Milan er første hinder på veien delfinene fra Pescara. 

Hvor: Stadio Adriatico

Når: Søndag 2. april kl. 15.00 norsk tid

TV: Viasat Sport

Managerbytte til liten nytte

I midten av februar ble den tidligere Milan-spilleren Massimo Oddo sparket som manager for Pescara og inn kom ringreven Zdenek Zeman. Tsjekkeren, med over 40 år bak seg som manager, er kjent for sin elleville angrepsstil som man ikke kan annet enn å elske. Dessverre er det slik at hans nåværende lag kanskje ikke har de individuelle kvalitetene til å håndtere Zeman, hverken taktisk eller teknisk.

Etter en fenomenal seier med 5-0 i debuten var det flere som kanskje tvilte på nettopp det, men de fire neste kampene har endt med tap og Pescara ligger i skrivende stund helt sist i Serie A med 10 poeng opp til trygg plass. Laget lekker som ei sil og er laget med desidert flest baklengs i ligaen. Fremover på banen er det (naturligvis) blitt litt bedre under Zeman, men fortsatt er det bare tre lag som har scoret færre mål enn delfinene i år. Savnet av fjorårstoppscorer Gianluca Lapadula har vært enormt og toppscoreren etter 29 kamper heter Gianluca Caprari. Den lille teknikeren har notert seg for 7 mål og er en av lagets største trusler og etter å ha stått over forrige kamp grunnet skade er italieneren tilbake her. Dette er veldig positivt for Zeman som har flere spillere ute med skade.

Jager Europa League

Tapet mot Juventus var en knekk med tanke på håpet om Champions League-plass, både med tanke på tabellsituasjonen og troen på at noe slikt kunne skje i år. Faktum er at det er 10 poeng opp til Napoli og Milan må i første rekke konsentrere seg om å ta igjen Atalanta og Inter som ligger to poeng foran.

Milan slo dog umiddelbart tilbake etter nederlaget mot serielederne og vant 1-0 hjemme mot Genoa sist, til tross for mange skadefravær og flere rokkeringer på laget. Skadesituasjonen er fortsatt utfordrende for Montella og til denne kampen mangler Montolivo, Bonaventura, Abate, Suso og Bertolacci, mens Antonelli og Calabria bør være klare til å bidra igjen etter at de har sittet på benken et par kamper. Det er med andre ord lys i enden av tunnelen til tross for flere tunge fravær.

Bortsatt fra det nevnte tapet mot overmakten fra Torino er Milan i god form og har 5-1-1 på sine siste kamper. På bortebane er Montella sine menn høyst varierende med 6-3-5 totalt, men har kun tapt en av de fire siste (to seire). Det forventes at det blir en ny seier mot fortapte Pescara, men som vanlig er ingen kamper i Serie A enkle og lag som Pescara har en tendens til å hente frem det beste de har når de møter lag med et renomme som Milan. Det ser vi jevnlig og blir gjestenes store utfordring på søndag, for kvalitetsforskjellen spiller for spiller og lag som helhet er enorm.

Vincenzo Montella:

«Når vi har hatt kamper som er enkle på papiret har vi ofte endt opp med forferdelige resultater, slik som mot Udinese og Sampdoria. Når vi har hatt tøffere motstand har vi faktisk kommet bedre ut av det.»

«Det gjør dette til en veldig farlig kamp, spesielt ettersom Pescara har fått to uker i ro og fred til å arbeide med Zeman, kun med denne kampen som fokus.»

«Zeman har gitt suksess til en rekke angripere gjennom sin spillestil. Han er en mester og det er tidvis umulig å stoppe han sine lag.»

«Vi må ha innstillingen til en ydmyk toppklubb. Det er en helt fundamental kamp i forbindelse med vår jakt på Europacup-plass. Jeg er overbevist om at alt fortsatt er opp til oss selv.»

«Hvis vi ser tilbake til sesongstart var målet å kvalifisere oss for Europa. Selv om man gjør det bra kan man aldri kontrollere hva dine motstandere gjør, og hvis de presterer bedre havner de over deg på tabellen. Jeg mener at vi har gjort det så godt som overhodet mulig så langt.»

Tidligere Milan-spillere:

Gabeiele Aldegani var Milan-spiller fra 1994 til 2003, men keeperen var stort sett på utlån og fikk ingen kamper for klubben, mens Alberto Aquilani var på lån i Milan sesongen 11/12.

 Tidligere Pescara-spillere:

Gianluca Lapadula spilte for Pescara forrige sesong (15/16) og ble lagets suverene toppscorer.

Se opp for:

Alberto Cerri. Spissen har blitt Zeman´s mann på topp i sitt 4-3-3 system. 20-åringen, som er utlånt fra Juventus, passer perfekt inn i managerens spillestil og er en vanskelig mann å få has på. Med sin størrelse (190 cm) og styrke er han god både i oppspillsfasen og på dødballer. Italieneren har i tillegg både brukbar fart og ballkontroll, så dette er en mann Milan må ha et ekstra øye på.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

30.10.16 Milan-Pescara 1-0

08.05.13 Pescara-Milan 0-4

16.12.12 Milan-Pescara 4-1

92/93 Milan-Pescara 4-0

92/93 Pescara-Milan 4-5

Forventede lagoppstillinger:

Pescara (4-3-3):

Bizzarri; Zampano, Fornasier, Bovo, Biraghi; Memushaj, Muntari, Verre; Caprari, Cerri, Benali

Milan (4-3-3):

Donnarumma; De Sciglio, Paletta, Zapata, Vangioni; Kucka, Sosa, Fernandez; Ocampos, Bacca, Deulofeu

Odds fra norsk tipping:

H: 5.00  U: 3.85 B: 1.48

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page