top of page

Før kamp: Parma-Milan


Milan møter et formsvakt hjemmelag i jakten på Champions League.

Hvor: Stadio Ennio Tardini

Når: Lørdag 20. april 2019 kl. 12.30 norsk tid

TV: Strive Sport

Er den solide høsten nok?

Parma tok Serie A med storm i fjor høst og det nyopprykkede laget holdt lenge følge med lagene på øvre halvdel. De hadde på mange måter gjort sitt da de besøkte San Siro i starten av desember. Gjestene tok ledelsen ved Inglese, men scoringer fra Cutrone og Kessie sørget for at Milan tok en fortjent seier.

Etter tapet mot Milan holdt de en relativt stå kurs i halvannen måned, men siden seieren mot Udinese i midten av januar har situasjonen blitt stadig mørkere for Roberto D`Aversa og hans tropp. Kun en seier (Genoa) på de siste 12 kampene (1-2-7) er blant det svakeste i serien og dersom Parma fortsetter i samme spor kan de fort rote seg bort i nedrykksstriden, noe som var fullstendig utenkelig ved årsskiftet. Med seks kamper igjen er det 6 poeng ned til streken, en avstand som ble kuttet med 1 poeng da Empoli gjorde Milan en tjeneste og tok poeng mot Atalanta i Bergamo (0-0).

På eget gress har Parma en fryktelig svak statistikk denne sesongen (4-5-7), og det er kun de to bunnlagene Chievo og Frosinone som har svakere poengfangst på hjemmebane. De slo Genoa her for en måned siden, men det er den eneste seieren på de 9 siste kampene foran egne fans. Parma er med andre ord snart nødt til å begynne å plukke poeng om ikke de skal slå følge med de to nevnte lagene ned til Serie B.

Til denne kampen må D`Aversa klare seg uten Grassi, mens både Sierralta, lynraske Biabiany og toppscoreren Inglese er høyst tvilsomme.

To strake bortap

Milan vant sekspoengskampen mot Lazio i helgen (1-0) og etter fire kamper uten seier (0-1-3) tok Gattuso sine menn tilbake initiativet i kampen om en topp 4-plassering. Med seks kamper igjen innehar Milan fjerdeplassen, 5 poeng bak byrival Inter. Bak er det tett som hagl og 5 lag er innenfor 7 poeng.

På bortebane startet Milan godt, men en nedadgående kurve gjør at statistikken kun holder til en sjetteplass på tabellen (5-6-4). De to siste kampene har endt med tap, og Milan må snu trenden om plassen på tabellen skal beholdes. Lazio og Sampdoria har overkommelige oppgaver denne helgen med Chievo og Bologna. Det blir noe verre for Atalanta som skal til Napoli mens, Roma skal møter Inter borte. Minst to av konkurrentene kommer følgelig til å avgi poeng og med Milan-seier her kan det så rimelig lyst ut før de fem siste rundene.

Romagnoli måtte ut med skade mot Lazio, men det skal ikke ha vært alvorlig og kapteinen er klar til dyst. Det samme gjelder også Donnarumma og Calabria, mens Paqueta er tilbake i full trening raskere enn antatt. Dermed er det bare Bonaventura som er utelukket for Gattuso.

Tidligere Parma-spillere:

Jose Mauri spilte for Parma i perioden 2013-15 og fikk sitt gjennombrudd for søndagens motstander.

Tidligere Milan-spillere:

Juraj Kucka, som kom til Parma i januar, spilte for Milan i perioden 2015-17.

Spillere som har representert begge klubbene:

Gabriel Paletta, Filippo Inzaghi, Hernan Crespo, Djamel Mesbah, Antonio Cassano, Diego Fuser, Alberto Gilardino, Giovanni Galli, Christian Panucci og Cristian Zaccardo er blant de mest kjente spillerne som har spilt for både Parma og Milan.

Managere som har ledet begge klubbene:

Arrigo Sacchi, Carlo Ancelotti og Cesare Maldini har alle ledet begge klubbene.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

02.12.18 Milan-Parma 2-1

01.02.15 Milan-Parma 3-1

14.09.14 Parma-Milan 4-5

16.03.14 Milan-Parma 2-4

27.10.13 Parma-Milan 3-2

15.02.13 Milan-Parma 2-1

Forventede lagoppstillinger:

Parma (4-3-3) :

Sepe; Iacopini, Alves, Gagliolo, Dimarco; Kucka, Scozzarella, Barilla; Sprocati, Ceravolo, Gervinho

Milan (4-3-3):

Reina; Calabria, Zapata, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Biglia, Paqueta; Suso, Piatek, Calhanoglu

Odds fra Betsafe:

H: 4.33 U: 3.50 B: 1.83

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page