top of page

Før kamp: Palermo-Milan


Med en solid derbytriumf i bagasjen drar Milan til Sicilia for å møte et vaklende Palermo.

Hvor: Stadio Renzo Barbera

Når: Onsdag 03.02.16 kl. 20.45

TV: Viaplay

Det bør være et Milan-lag proppfulle med selvtillit som tar fatt på midtukekampen mot Palermo. 3-0 mot Inter er meget sterkt, så vil tiden vise om spillerne klarer å vise den samme motivasjonen og innsatsen i en kamp som «skal vinnes».

Varierende verter

Palermo var nyopprykket i fjor og leverte en solid sesong som endte med 11.plass på tabellen og milevis unna noe som kan kalles nedrykksstrid. Den gang ble laget løftet opp av Dybala, Vazquez og Rigoni som til sammen scoret 32 mål og leverte 21 målgivende pasninger. Der ligger også mye av forklaringen på at Palermo i år er nummer 14 og har minst en fot i nedrykksstriden. Dybala er i Juventus, Rigoni er ut og inn av laget mens den store stjernen Vazquez, som er ønsket av halve Europa, ikke har klart å levere tellende resultat i samme stil som i fjor. Vazquez har vært bra, for all den, men 3 mål og 6 målgivende er ikke i nærheten av fjoråret, og samarbeidet med Gilardino kan ikke sammenlignes med det han hadde med landsmannen Dybala.

Gjengen fra Sicilia har ikke denne sesongen ikke evnet å få frem en god rekke med resultater over tid og varierer voldsomt mye. På sine 10 siste kamper står de med 3-2-5 og har blant annet tapt stort mot Genoa, Atalanta og Juventus. Giovanni Tedesco erstattet Davide Ballardini i managerstolen før helgens kamp mot Carpi (1-1), men historien tatt i betraktning kan han ikke regne med å sitte spesielt lenge. President Maurizio Zamparini har nemlig en helt ekstrem appetitt på managere og har utført 30 managerbytter siden 2002. Dog ikke 30 forskjellige managere, da flere har hatt jobben opptil flere ganger, blant annet har Francesco Guidolin hatt jobben fire ganger.

Klar favoritt

Stemningen er en litt annen i Milano. Etter 3-0 mot Inter i helgen er optimismen tilbake blant såvel spillere som fans, og alt annet enn tre poeng på onsdag vil være utenkelig. Bortelaget er alt i alt inne i en meget god periode og står med 4-4-2 på sine siste ti seriekamper, hvorav Bologna (tap) og Empol (uavgjort) må sees på som arbeidsuhell. I tur og orden har Rossoneri leverte sterke prestasjoner mot Roma, Fiorentina og sist mot Inter. Denne solide rekken har for alvor meldt laget på i kampen om topplasseringer og i skrivende stund er avstanden opp til Champions League-plass 6 poeng.

Sinisa Mihajlovic har nå to store utfordringer. For det første må han evne å motivere sine spillere til å levere den samme innsatsen som man ser i storkampene, mot de svakere lagene som skal vinnes mot. I og med at det ligger Europacup-plasser i potten bør ikke det være så vanskelig. Det begynner også å bli sterk konkurranse om plassene på laget og dette bør også påvirke spillerne til å legge ned 100% innsats. Det andre serberen må beherske i større grad enn tidligere er å håndtere forskjellige motstandere og deres strategi. Det har vist seg å være vanskelig å slå lag som ønsker å spille på samme måte som han selv gjør mot topplag, nemlig å ligge kompakt å satse på kontringer. Milan må evne å føre kamper i større grad, og det holder ikke bare å ha ballen. Laget må styre kampene med tempo på ball, tempo i bevegelser og alternativer for ballfører. Om Milan evner å gjøre dette i større grad går laget en hyggelig vår i møte, og første test er Palermo onsdag kveld.

Sinisa Mihajlovic:

«Vi er fullstendig konsentrert på morgendagens oppgave. Om vi ikke gjør det bra mot Palermo kommer man ikke til å huske derbyet i helgen heller. Jeg tror de siste resultatene viser hva vi er i stand til å gjøre og vi må gjenta prestasjonen fra søndag. Om vi klarer å vinne vil det være en konsekvens av hvordan vi spiller. Vi møter et godt lag som har veldig gode spillere på midtbanen og i angrep, men vi kan vinne om vi er på vårt beste nivå. Gode resultater hjelper spesielt om du slår lagene over deg på tabellen og samtidig som vi har klart det har også spillernes selvtillit økt. En seier her vil gi samme effekt som du får når du spretter korken av en flaske, så vil tiden vise om det er champagne, en god musserende vin eller simpel saft.»

Riccardo Montolivo:

«Laget er full av kvalitet, men vi har ikke klart å få det ut hver kamp, og det henger sammen med vår mentale tilstedeværelse. Jeg tror at seire som den i helgen gir en lag økt selvtillit og vi kan ikke tillate oss å ta et steg tilbake. I morgen vil vi skrive en ny side i historiebøkene. Jeg tror vi bør fokusere på oss selv, finne kontinuitet i arbeidet vårt og ta igjen det tapte fra høstsesongen. For å klare det må vi vise kvalitet over tid, men laget er sammensveiset og alle ønsker å vise hva vi står for. Vi har trykket godt på siden Roma-kampen.»

Spillere som har representert begge klubbene:

Christian Zaccardo, Matias Silvestre, Davide Di Gennaro, Massimo Donati, Massimo Maccarone, Matteo Darmian og Marco Amelia.

Tidligere Milan-spillere:

Bryan Cristante (I Milan fra 2009 til 2014) og Alberto Gilardino (I Milan fra 2005 til 2008).

Se opp for:

Alberto Gilardino. Den italienske spissen hadde store sko å fylle når han ble hentet til Sicilia i sommer for å erstatte Paolo Dybala. Argentineren hadde levert en meget god sesong, og Gilardino har ikke markert seg på samme måte. Likevel er han en av Palermos beste angrepsvåpen og eksepsjonelt god i boksen. 33-åringen er ikke den største spissen i ligaen, ei heller den sterkeste. Men Gilardino er en typisk italiensk midtspiss som er god til å binde opp midtstoppere og er veldig god til å plassere seg riktig inne i boksen. Han ble hentet til Milan i 2005 for å tette hullet etter blant annet Hernan Crespo og Christian Vieri, men levde ikke helt opp til forventningene og forlot Milanello tre år senere etter 94 seriekamper og 36 seriemål. Siden den gang har spissen vært innom flere klubber, blant annet Fiorentina, Genoa og Guangzhou i kinesisk fotball, før han vendte hjem til Italia foran denne sesongen. Så langt står den tidligere italienske landslagsspissen med 6 mål på 20 seriekamper og er Palermos toppscorer.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

19.09.15 Milan-Palermo 3-2

04.04.15 Milan-Palermo 1-2

02.11.14 Milan-Palermo 0-2

17.03.13 Milan-Palermo 2-0

30.10.12 Palermo-Milan 2-2

Forventede lagoppstillinger:

Palermo (4-3-3)

Sorrentino; Struna, Goldaniga, Gonzalez, Lazaar; Hiljemark, Jajalo, Chochev; Vazquez, Gilardino, Quaison

Milan (4-4-2)

Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Honda, Kucka, Montolivo, Bonaventura; Bacca, Niang

Odds fra norsk tipping:

H: 3.55, U: 3.20, B: 1.85

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

コメント


bottom of page