top of page

Før kamp: Milan-Torino


a

Torsdag kveld er det duket for gjensyn med Sinisa Mihajlovic når Torino kommer på besøk for å gjøre opp om en plass i kvartfinalen i Coppa Italia. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Torsdag 12. januar kl. 21.00 norsk tid

TV: Ingen norske kanaler sender kamper fra Coppa Italia

Tilbake på riktig spor 

Til tross for at Milan ligger godt plassert og har en rykende fersk pokal i bagasjen var det noe som lugget på tampen av fjoråret. Det som var en knepen seier mot Palermo ble etterfulgt av et derby der to poeng ble kastet bort i sluttminuttene. Deretter ble det en solid seier mot Empoli før det på ny ble en knapp trepoenger, denne gang mot bunnlaget Crotone. Årets to siste seriekamper endte med et poeng og null scorede mål før Milan fikk en etterlengtet pokal i Doha.

I 2017 sin første kamp satt poengene langt inne, men i sluttminuttene dukket Bacca opp og sikret seieren mot Cagliari. En knapp, men helt nødvendig seier for å holde tritt med lagene rundt på tabellen.

Milan har, som tapende finalist i fjorårets finale, ikke spilt noen kamper i Coppa Italia denne sesongen. Hjemmelaget er favoritter, men for dem som husker tilbake til seriestarten er det på ingen måte hverken sikkert eller sannsynlig at det blir grei skuring for hjemmelaget.

Solid sesong

Sinisa Mihajlovic har virkelig fått sving på sakene i Torino og det var kanskje en riktigere utfordring for den strategiske serberen. Med spillere som Hart, Baselli, Benassi og Belotti har Torino overrasket mange denne sesongen og ligger på en sterk 8. plass, noe som potensielt kan bli den beste plasseringen siden comebacket i 2012.

Torino åpnet årets Coppa Italia med å slå Pro Vercelli 4-1 på hjemmebane i tredje runde i august, før seriespillet hadde startet. Deretter ventet en meget god seriestart med 7-4-3 på de fjorten kampene som ble spilt før de på ny var i aksjon i Coppa Italia. På eget gress på Pisa smadret med sifrene 4-0, men alle scoringene mot Serie B-laget kom i ekstraomgangene. Den kampen kan kanskje ha blitt en liten utladning for morgendagens gjester, for på de fem kampene etter avansementet har Torino kun fått med seg fire poeng og er i ferd med å bli akterutseilt i kampen om Europacupspill neste høst. Dermed kan Coppa Italia være Sinisa Mihajlovic sin mulighet om han vil føre sine gutter ut over landegrensene.

Vincenzo Montella:

«Vi ønsker å gjøre det godt i denne turneringen. Vi må ikke glemme at fjorårets prestasjoner gav oss muligheten til å spille Supercupfinalen før jul. Hver kamp i Coppa Italia er som en finale fordi et feilgrep kan få fatale konsekvenser. Torino har gode spillere, spesielt fra midtbanen og fremover. Vi kommer ikke til å undervurdere vår og det betyr ingenting at vi møter dem to ganger i løpet av kort tid.»

«Vi har noen utfordringer før denne kampen. Antonelli har fått et muskulært problem mens Romagnoli er blitt forkjølet og kommer neppe til å spille. På den positive siden har vi Kucka som er klar for kamp igjen. Vi har vist at vi kan starte med forskjellige spillere tidligere, men jeg ønsker ikke å gjøre for mange endringer.»

Tidligere spillere:

Milan: Ignazio Abate (Spilte for Torino i 08/09).

Torino: Maxi Lopez (Spilte for Milan våren 2012).

Spillere som har representert begge klubbene:

Cesare Maldini, Gianluigi Lentini, Diego Fuser, Giovanni Galli, Valter Birsa og Ferdinando Coppola.

Se opp for:

Andrea Belotti. Spissen tok et stort seg i fjorårssesongen og noterte seg den gang for 12 seriemål, og i år har han blitt enda bedre. 23-åringen, med 13 mål på 17 kamper i Serie A, har signert en ny kontrakt med Torino til tross for at han er ønsket av halve Europa. I Serieåpningen var det nettopp Belotti som utlignet til 1-1 på San Siro, men den gang fikk Donnarumma sin revansje ved å redde straffesparket fra spissen på overtid. Andrea Belotti har både fart, fysikk og et klokt fotballhode. Det er ingen tvil om at han er mannen å se opp for og mange, inkludert undertegnede, blir særdeles overrasket om landslagsspissen ikke signerer for en virkelig storklubb i løpet av relativt kort tid. Det til tross for den noe stive utkjøpsklausulen (€ 100 millioner for utenlandske klubber).

Siste møter mellom lagene i Coppa Italia:

23.09.00 Milan-Torino 0-1

16.09.00 Torino-Milan 1-3

23.09.98 Milan-Torino 3-0

08.09.98 Torino-Milan 2-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Paletta, Gomez, De Sciglio; Bertolacci, Sosa, Kucka; Suso, Lapadula, Bonaventura

Torino (4-3-3):

Hart; Zappacosta, Rossettini, Moretti, Barreca; Benassi, Valdifiori, Obi; Iturbe, Belotti, Ljajic

Odds fra Betsson:

H: 2.17 U: 3.40 B: 3.45

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page