top of page

Før kamp: Milan-SPAL


Milan er store favoritter når de avslutter 2018 hjemme på San Siro.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 29. desember 2018 kl. 20.30 norsk tid

TV: Strive Sport

Siste sjanse for Rino

I Milan er det fullstendig krise etter fem strake kamper uten seier. På de fire siste seriekampene mot svak motstand er det kun blitt tre poeng, og på andre juledag skuffet Milan stort med 0-0 mot Frosinone.

Etter at Milan gikk på et skuffende tap hjemme mot Fiorentina før jul ble det spekulert i om Gennaro Gattuso var avhengig av seks poeng på årets to siste kamper. Med fasiten i hånden vet vi at det ikke var riktig, men dersom Milan ikke slår SPAL hjemme er Rino med all sannsynlighet ferdig som manager i Milan.

På San Siro startet Milan sesongen sterkt med fire seire på de fem første seriekampene, men siden triumfen mot Genoa i slutten av oktober har Rossoneri vaklet i egen stue og står med 1-1-2 på de fire siste. Forrige seier kom 2. desember.

Skadesituasjonen er lysere enn på lenge for Gattuso, men han må fortsatt klare seg uten Caldara, Strinic, Biglia og Bonaventura. I tillegg er det usikkerhet knyttet til Bertolacci, Borini og Suso. Selv om alle tre kan bli spilleklare, er det særdeles tvilsomt. Conti fikk et kvarter sist og nærmer seg å være et fullverdig alternativ.

Fjorten strake uten seier

I fjor spilte SPAL sin første sesong i Serie A på nesten 50 år, og med en sterk avslutning på sesongen med kun to tap på de tretten siste kampene endte de tre poeng over nedrykksstreken. Ledelsen i klubben har noe så sjeldent som tålmodighet på managersiden og stod side om side med Leonardo Simplici gjennom den vanskelige perioden, noe som viste seg å lønne seg. 51-åringen har ledet SPAL siden desember 2014.

I sommer forsterket de troppen med etablerte Serie A-spillere som Kurtic, Petagna, Paloschi, Valdifiori og Salomon, samtidig som de beholdt de spillerne de ønsket fra i fjor. Sesongen ble åpnet sterkt med tre seire på de fire første rundene før de tapte syv kamper på rappen. De syv påfølgende kampene har endt med 5 poeng, men forrige seier kom helt tilbake i runde 4, noe som plasserer lørdagens gjester på 15. plass, fire poeng unna nedrykksstreken.

På fremmed gress står SPAL med 2-1-6 og de har kun scoret 6 ganger på ni oppgjør. Det skal sies at de tapte knepent både mot Sampdoria, Torino og Napoli, mens de fikk med seg alle tre poengene fra bortekampen mot Roma. Det blir med andre ord alt annet enn enkelt for Milan denne kvelden.

Leonardo Simplici må klare seg uten midtstopperen Johan Djourou og reservekeeperen Thiam som begge er ute med skade. Lazzari kan bli klar etter å ha slitt med skade gjennom uken.

Tidligere Milan-spillere:

Bartosz Salomon og Alberto Paloschi har begge spilt for Milan.

Tidligere SPAL 2013-spillere:

Ingen i dagens Milan-tropp har tidligere representert SPAL 2013.

Spillere som har representert begge klubbene:

Marco Borriello er den mest kjente profilen som har spilt for både SPAL og Milan. Kulthelten tjener nå til livets opphold på Ibiza.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

10.02.18 SPAL-Milan 0-4 20.09.17 Milan-SPAL 2-0 20.09.17 Milan-SPAL 2-0 21.01.68 Milan-Spal 3-2 24.09.67 SPAL-Milan 1-4

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3) :

G.Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez, Kessié, Bakayoko, Calhanoglu; Castillejo, Higuain, Cutrone

SPAL 2013 (3-5-2):

Gomis; Bonifazi, Cionek, Felipe; Dickmann, Schiattarella, Missiroli, Kurtic, Fares; Petagna, Antenucci

Odds fra Betsson:

H: 1.50 U: 4.15 B: 6.65

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page