top of page

Før kamp: Milan-Sampdoria


Milan får en ny sjanse til å reise kjerringa når Sampdoria kommer til lunch-kamp på San Siro.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 05. februar kl. 12.30 norsk tid

TV: Viasat Sport

Forferdelig periode

Vincenzo Montella er definitivt inne i sin tøffeste periode som manager for Milan og denne kampen kan vise seg å bli utrolig viktig foran det som skal skje videre. Det ble også sagt om oppgjøret mot Udinese sist og med tap der er det på tide å reise seg igjen.

Med en tidlig exit i Coppa Italia og kun en seier på de siste fem seriekampene har Milan rast nedover til en åttendeplass i ligaen. Laget har riktignok en kamp mindre spilt enn rivalene, men med den formen Milan er i trenger ikke det å bety noe særlig. I skrivende stund er det 8 poeng opp til Napoli som innehar den siste Champions League-plassen og 4 poeng opp til Inter på plassen bak.

Den store utfordringen for Milan er hvordan de åpner sine kamper. Før kampen mot Udinese sist, hvor laget faktisk tok ledelsen, hadde de havnet under i de fire siste oppgjørene, gjerne med t0 mål. Ofte har Milan hatt et spillemessig overtak utover i kampene, men evnen til skape store nok sjanser og få ballen i mål har dessverre ikke vært til stede.

Foran dette oppgjøret stor utfordringene i kø for Vincenzo Montella. Laget er i begredelig form og han har flere skader på viktige spillere. Hverken Antonelli eller De Sciglio blir klar til kampen, noe som kan bety at en rusten Vangioni eller Calabria (som kjemper for å rekke kampen) kan bli å finne på venstrebacken. Et annet alternativ som er testet ut er å flytte Romagnoli ut på backen og sette inn Gomez i midtforsvaret. På midten er selvfølgelig Montolivo ute, i tillegg må han klare seg uten livsviktige Bonaventura resten av sesongen. Legg til at Manuel Locatelli ikke ser ut til å være i form, så begynner det å se tøft ut for Montella å plukke ut en slagkraftig ellever.

Etterlengtet opptur

Marco Giampaolo har hatt sine ting å stri med denne sesongen, for etter en relativt god start begynte det for alvor å butte i mot da vi entret desember og hans gutter gikk syv kamper uten å vinne før de mot alle odds slo Roma hjemme sist. I det oppgjøret havnet Doria under to ganger, men maktet å slå tilbake og vant til slutt 3-2 mot serietoerne.

Der forrige sesong ble en kamp med ryggen mot veggen for Sampdoria ser det bedre ut i år og de er omtrent sikret spill i den øverste divisjonen for neste sesong. Dog er de for langt unna en plass i Europa og må antageligvis konsentrere seg om å få en høyest mulig plassering midt på tabellen.

På skadefronten ser det lysere ut for Giampaolo enn for hans kollega, men må likevel klare seg uten sin førstekeeper Viviano, i tillegg til Sala og Amuzie. Alle tre er ute med skade.

Vincenzo Montella:

«Det er ikke den mest delikate perioden så langt i Milan. Jeg hadde færre bekymringer før jul, men vår oppgave er å vinne kamper og jeg forstår at det er press rundt min person.»

«Samdoria er et velorganisert lag som spiller for å vinne. De har en fin miks av unggutter og rutinerte spillere. Det er ingen enkel kamp og det blir veldig viktig for oss å flytte ballen hurtig og holde trykket oppe hele veien.»

«Jeg forventer mye av angriperne, både Suso og Deulofeu må bli mer kliniske. Vi er konkurransedyktige og har vist det gjennom å signere to spillere som forsterker oss foran vårsesongen. Deulofeu er god i trange situasjoner mens Ocampos trenger mer plass foran seg.»

Tidligere Milan-spillere:

Matias Silvestre, Antonio Cassano og Djamel Mesbah alle spilt for Milan tidligere.

 Tidligere Sampdoria-spillere:

Alessio Romagnoli og Andrea Poli har begge spilt for Sampdoria tidligere.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alberigo Evani, Ruud Gullit, Pietro Vierchowod, Clarence Seedorf og Luca Antonini.

I tillegg har Sinisa Mihajlovic spilt for Sampdoria og trent begge klubbene, mens nåværende Milan-manager Vincenzo Montella både har spilt for og trent Sampdoria.

Se opp for:

Luis Muriel. Den lynhurtige colombianeren har tidvis imponert denne sesongen og står med 7 mål og 3 assists så langt, men kun en scoring er notert siden runde 13. Den kom dog mot Roma i forrige kamp og kanskje er 25-åringen på gang igjen. Får ofte bevege seg fritt rundt Quagliarella og det finnes knapt en forsvarer i ligaen som matcher Bacca sin landsmann i en spurt. Nøkkelfaktoren blir å komme seg tett opp i spilleren samtidig som de rommene han ønsker å bevege seg i blir stengt.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

16.09.16 Sampdoria-Milan 0-1

17.04.16 Sampdoria-Milan 0-1

28.11.15 Milan-Sampdoria 4-1

12.04.15 Milan-Sampdoria 1-1

08.11.14 Sampdoria-Milan 2-2

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Paletta, Romagnoli, Vangioni; Kucka, Locatelli, Pasalic; Suso, Bacca, Deulofeu

Sampdoria (4-3-1-2):

Puggioni; Bereszynski, Silvestre, Skriniar, Regini; Barreto, Torreira, Praet; Fernandes; Quagliarella, Muriel

Odds fra norsk tipping:

H:1.57 U: 3.60 B: 4.50

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page