top of page

Før kamp: Milan-Sampdoria


En ny utfordring venter for et Milan i motvind. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 28. oktober 2018 klokken 18.00 norsk tid

TV: Strive Sport

Fyr under føttene på Gattuso

Milan skuffet stort i derbyet forrige helg, og det så ikke stort bedre ut mot Real Betis i Europa League på torsdag (1-2). Gjennom samtlige 90 minutter manglet laget engasjement, vilje og offensiv samhandling, og spanjolene har nå overtatt initiativet i gruppen.

Milan har også havnet litt på etterskudd i kampen om topp fire i Serie A, og i skrivende stund ligger laget på nedre halvdel med 12 poeng på 8 kamper. Det ser naturligvis noe verre ut på grunn av den utsatte premieren mot Genoa, men det er et faktum at de 6 poengene opp til Lazio kan bli vanskelige å ta igjen.

I etterkant av derbyet, som Milan tapte fullt fortjent etter Icardi sin overtidsscoring på en svimmel Donnarumma, har italienske medier spekulert i om Gennaro Gattuso sine dager som manager i klubben nærmer seg slutten. Alt annet enn tre poeng mot Betis, Sampdoria og Genoa vil i følge Gazzetta føre til avskjedigelse, men med fasiten i hånden fra oppgjøret på torsdag stemte nok ikke de ryktene. Enn så lenge er det fortsatt Rino som leder laget, men hans navn blir nok hyppig diskutert på Casa Milan.

Det er en stund Siden San Siro har vært et fort for Milan i hjemlig serie, men syv av ni poeng på eget gress er absolutt godkjent selv om motstanderne ikke har vært av det ypperste kaliber. I fjor endte det med 10-5-4, og det er lov å tro på en bedre statistikk når regnskapet gjøres opp i slutten av mai.

På torsdag måtte Milan klare seg uten Abate, Musacchio og Calhanoglu, men de to førsnevnte skal være klar til til dyst. Kessie, som hvilte på torsdag, og nevnte Calhanoglu er usikre, mens Strinic og Conti fortsatt er ute. Gazzetta tror på et formasjonsbytte for Gattuso, noe som kan bane vei for Cutrone og Higuain på topp.

Fortsatt i stigning under Giampaolo

Etter å ha ledet Empoli til en flott 11. plass i 15/16 fikk Marco Giampaolo oppgaven med å erstatte Vincenzo Montella i Sampdoria for drøyt to år siden. I den første sesongen løftet han Sampdoria opp på øvre halvdel, men med kun en seier på de siste 10 kampene ble det med det for La Samp. I fjor, anført av brennhete Quagliarella og det fysiske monsteret Zapata ble det en ny 10. plass, og så langt ser det ut som at 18/19-sesongen kan bli gledelig for I Blucerchiati.

Sampdoria mistet noen viktige spillere i sommer, deriblant Torreira (Arsenal), Strinic (Milan) og Zapata (Atalanta), men dette gav dem handlekraft og spesielt den sentrale midtbanen ser sterk ut med profiler som Vieira, Ekdal og Saponara. I tillegg kom Defrel og Tonelli på lån og sentrallinjen ser i så måte solid ut. søndagens gjester kommer rett fra en knallsterk borteseier mot Atalanta (1-0) og står med solide 4-2-2 etter åtte serierunder. På bortebane var Sampdoria fryktelig svake i fjor (4-3-12), men så langt ser det bedre ut og de tre siste reisene har endt med 7 poeng.

Til dette oppgjøret må Giampaolo fortsatt klare seg uten forsvareren Vasco Regini, som ikke har figurert denne sesongen. Ellers stiller Sampdoria med sine beste menn på San Siro.

Tidligere Milan-spillere:

Riccardo Saponara var et stort talent da Milan hentet ham fra Empoli i 2013, men midtbanespilleren fikk aldri tillit i klubben og ble sendt tilbake til samme klubb etter en håndfull kamper på 2 år.

Tidligere Sampdoria-spillere:

Alessio Romagnoli var på lån fra Roma til Sampdoria i 2014/15 og spilte 30 seriekamper for klubben.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alberigo Evani, Ruud Gullit, Pietro Vierchowod, Clarence Seedorf, Luca Antonini, Antonio Cassano, Djamel Mesbah & Andrea Poli.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

18.02.18 Milan-Sampdoria 1-0

24.09.17 Sampdoria-Milan 2-0

05.02.17 Milan-Sampdoria 0-1

16.09.16 Sampdoria-Milan 0-1

17.04.16 Sampdoria-Milan 0-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-2) :

G.Donnarumma; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Suso, Biglia, Bonaventura, Laxalt; Cutrone, Higuain

Sampdoria (4-3-1-2) :

Audero; Berezynski, Tonelli, Andersen, Murru; Barreto, Praet, Ekdal; Ramirez; Quagliarella, Defrel

Odds fra Betsson:

H: 1.54 U: 4.20 B: 6.15

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page