top of page

Før kamp: Milan-Roma


Søndag kveld er det duket for fest i Milano når serietoer Roma kommer på besøk.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 07. mai kl. 20.45  norsk tid

TV: Viasat Sport

Kamp om direkte innpass 

Luciano Spalletti tok over som manager for andre gang i Roma da Rudi Garcia fikk sparken for et drøyt år siden, og så langt har det vært et positivt samarbeid for partene. Fjorårssesongen ble reddet av en sterk sluttspurt og 3. plass, mens de i år har vært det nærmeste man kan kalle en utfordrer til Juventus. Skillet har dog bare blitt større ettersom sesongen har gått sin gang, og laget fra den evige stad har mer enn nok med å holde Napoli bak seg og samtidig sikre seg direkte innpass i Champions League. I og med at de helt sikkert har kvaliken mot Porto fra i fjør høst friskt i minnet (1-4), vil det være fullstendig feil å tro at ikke de vil gjøre alt i de resterende kampene til tross for at topp 3 langt på vei er sikret.

Roma har vært klart sterkere på eget gress denne sesongen, men med fem strake bortetriumfer bør de ha med seg en god porsjon selvtillit, til tross for at de gikk på et både smertefullt og skuffende tap i derby della capitale mot Lazio sist. Forrige gang de var i Milano feide de Inter av eget gress med sifrene 1-3.

Et aspekt som kan være greit å ta med seg er at oppgjøret på søndag blir Francesco Totti sin siste kamp på San Siro. Den levende legenden på 40 år har bestemt seg for å legge skoene på hylla etter årets sesong, den 25. i rekken. Selv om den elegante angriperen langt i fra er noe fast innslag i dagens Roma-lag må det være lov å håpe på at Spalletti slipper kapteinen til i storoppgjøret.

Det er en del fravær hos Roma som fikk Rudiger utvist sist, i tillegg ble Strootman ilagt karantene for sin filming. Ellers er Alessandro Florenzi er fortsatt ute, mens det er stor usikkerhet knyttet til midtstopperen Fazio. Nainggolan og Szczesny har begge slitt med litt rusk den siste uken, men ventes å starte på søndag.

En trend må vendes

Før bortekampen mot Roma før jul lå Milan hakk i hæl på I Giallorossi, etter tapet i den evige stad har avstanden blitt enorm og Montella sine arbeidsoppgaver dreier seg om noe helt annet enn å kjempe om Champions League. For Milan handler sesonginnspurten først og fremst å sikre en topp 6-plassering slik at laget får innpass i Europa League. Deretter vil tiden eventuelt vise om det blir mer moro i midtukene enn hva som er faktum per dags dato.

Milan er inne i en svak periode og står med kun to seire på de syv siste seriekampene. I de tre siste rundene er det kun blitt to poeng mot det som, med unntak av derbyet mot Inter, må kunne kategoriseres som svak motstand i form av Empoli og Crotone. Det er dog dette som har vært lagets akilleshæl de siste årene, og Montella har selv uttalt at Milan endelig møter lag man har en sjanse mot.

Hjemme på San Siro stod laget med, etter to strake tap, fire seiere på rappen før Empoli vant 2-1 for et par uker siden. Formen på eget gress er dermed brukbar, men ingenting å rope hurra for. Milan ville beholdt sin plassering som nummer 6 i Serie A uavhengig om man hadde sett utelukkende på hjemme- eller bortestatistikken.

Det store spørsmålet er  hva det holder til når vi skriver 28. mai og er ferdig med sesongen. Opp til Lazio på fjerdeplass er det 8 poeng, og med deres nåværende form og gjenstående kamper er det vanskelig å se at Milan evner å ta dem igjen. Opp til Atalanta er det 5 poeng, så Milan er avhengig av å vinne resten av kampene (inkludert mot Atalanta) samtidig som at årets overraskelse går på et noe overraskende poengtap mot Udinese, Empoli eller Chievo.

Da er det kanskje hakket mer sannsynlig at Milan blir passert av Inter og mister den siste Europacup-plassen, selv om Pioli sine menn er i enda dårligere form enn sine byrivaler. De er for øvrig 3 poeng bak og skal møte Udinese, Sassuolo, Lazio og Genoa i løpet av sesongens siste måned.

Montella kan glede seg over at Romagnoli er tilbake fra skade, mens både De Sciglio og Sosa returnerer fra suspensjon. Ut av troppen går garantert Kucka, som pådro seg et unødvendig rødt kort i forrige kamp. I tillegg er Antonelli, Poli og Vangioni er høyst usikre, mens Abate og Bonaventura er ute resten av sesongen.

Vincenzo Montella:

«De to kommende kampene blir enklere fordi vi sliter mer mot lag som spiller defensiv fotball, men det er uansett store utfordringer. Vi trenger flere poeng og må gjøre det bedre mot Roma og Atalanta enn vi gjorde før jul (et poeng totalt). Vi trenger en stor prestasjon og spillerne har ingen unnskyldninger for å ikke levere i morgen. Før jul tok vi kanskje flere poeng enn vi hadde fortjent i forhold til kvaliteten på troppen, men uansett er vi der vi forventet før sesongen.»

«Jeg har sterke bånd til byen og til laget. Det kommer til å bli en åpen kamp fordi begge lagene trenger poeng for å nå sine mål. Det psykologiske aspektet blir som vanlig viktig, og jeg forventer at Roma vil slå tilbake etter tapet i derbyet sist. De er et meget sterkt lag.»

«Jeg har ikke behov for å heve stemmen for å fange oppmerksomheten til mine spillere. Med dedikasjon og profesjonalitet kan du løse alt du vil, og jeg vil alltid stå bak mine spillere. Jeg håper alle ser fremover for å bygge sin egen fremtid uten å se seg tilbake.»

«Det er viktig å lære seg å spille tre kamper i uken, men først må vi komme dit. Vi ønsker å spille Europa League for å tilegne oss mer erfaring. Jeg er enig med Fassone, det er en viktig turnering og sluttspillet har høyere kvalitet enn vår egen liga. Atalanta er en direkte motstander, og disse to kampene er de vanskeligste som gjenstår.»

«Selv om vi har lagt bak oss to forferdelige resultater er jeg sikker på at fansen vil stå bak oss ut sesongen. Vi trenger deres støtte og føler meg sikker på at vi får det.»

Tidligere Milan-spillere:

Stephan El Shaarawy spilte for Milan i perioden 2011-15.

 Tidligere Roma-spillere:

Både Andrea Bertolacci og Alessio Romagnoli har gått gradene fra Romas akademi og forlot klubben i henholdsvis 2012 (til Genoa) og i 2015 (til Milan),

Spillere som har representert begge klubbene:

Jeremy Menez, Philippe Mexes, Alberto Aquilani, Daniele Massaro, Cafu, Christian Panucci, Carlo Ancelotti og Aldo Maldera er blant spillerne som har spilt for både Milan og Roma.

Managere som har ledet begge lag:

Nils Liedholm og Fabio Capello har ledet begge lagene i Serie A.

Se opp for:

Mohamed Salah. Egypteren ble hentet til Chelsea vinteren 2014 etter strålende prestasjoner for Basel i Champions League men etter et år med svært få muligheter i England dro Salah på lån til Fiorentina våren 2015. Her ble hurtigtoget en stor suksess og forrige sesong ble tilbrakt på lån i Roma med samme effekt. I fjor sommer ble 24-åringen hentet permanent og det er ingen tvil om at han har vært en stor suksess.

Med sin enorme gjennombruddskraft og evne til å time gode løp i bakrom har han terrorisert forsvarsrekker over hele Italia og denne sesongen står han notert med 13 scoringer og 9 målgivende pasninger på 27 kamper. Intet annet enn imponerende av Salah, som har nettet 3 ganger på de 2 siste kampene og er i storform.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

12.12.16 Roma-Milan 1-0

14.05.16 Milan-Roma 1-3

09.01.16 Roma-Milan 1-1

09.05.15 Milan-Roma 2-1

20.12.14 Roma-Milan 0-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Pasalic, Sosa, Fernandez; Suso, Bacca, Deulofeu

Roma (4-3-3):

Szczesny; Peres, Juan, Manolas, Emerson; De Rossi, Paredes, Nainggolan; Salah, Dzeko, Perotti

Odds fra norsk tipping:

H: 2.82  U: 3.40 B: 2.05

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page