top of page

Før kamp: Milan – Roma


Milan får knallhard kamp om poengene når Roma gjester San Siro søndag kveld.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 01. oktober kl. 18.00  norsk tid

TV: Viasport 2

Kun seier er godt nok

For Vincenzo Montella og hans Milan er det ingen tvil, kun seier er egentlig godt nok mot managerens tidligere klubb dersom man skal være med «helt der oppe».

Etter den begredelige forestillingen borte mot Sampdoria forrige helg var det dessverre ikke mye spor til bedring mot Rijeka i midtuken, hvor Milan kastet bort en sikker tomålsledelse. Til tross for det ble det tre poeng etter at Cutrone avgjorde kampen på overtid, men både spiller- og lagprestasjoner var under pari.

Etter seks spilte seriekamper er Milan nummer 6 og har kun et poeng opp til Lazio på den siste Champions League-plassen. Ubeseirede Napoli, Juventus og Inter innehar for øyeblikket pallen, og Milan har ikke mulighet til å gå forbi de tre overnevnte lagene som alle er ubeseirede. Med seier mot Roma vil det fortsatt være kontakt med teten og noe av optimismen vil helt sikkert vende tilbake til den røde delen av Milano, mens at tap vil være tilsvarende skadelig på begge parametre. Med tap vil det potensielt være 6 poeng opp til topp 4 (dersom Roma vinner sin hengekamp), og det vil bli enda mer uro rundt laget. Siden tapet forrige helg har Vicenzo Montella sin fremtid vært et hyppig tema i pressen, men ledelsen har uttrykt sin fulle støtte til manageren. Dersom resultatene uteblir i nærmeste fremtid vil nok det raskt endre seg, og en arbeidsledig Carlo Ancelotti vil neppe bli et mindre hett samtaleemne. I tillegg har Chelsea-manager Antonio Conte ytret et ønske om å returnere til Italia i nær fremtid.

På skadefronten er det noe lysere for Montella som hadde Montolivo og Calabria tilbake på feltet denne uken, og før denne kampen er det kun langtidsskadde Conti og backkollega Antonelli som er ute.   

Jakter femte topp 3-plassering

Foran årets sesong tok Eusebio Di Francesco (eks-Sassuolo) over Roma etter at Luciano Spalletti som forlot klubben til fordel for Inter etter å ha ledet hovedstadsklubben til sin fjerde strake topp 3-plassering.

I sommer hentet Giallorossi flere spennende spillere, deriblant Karsdorp (Feyenoord),  Schick (Sampdoria) og den nye managerens tidligere elever fra Sassuolo, Pellegrini og Defrei. I tillegg ble flere etablerte spillere som Peres, Juan Jesus, Fazio, Moreno, Kolarov og Gonalons signert på permanente avtaler. De imponerende innkjøpene blir dog overskygget av alle som har dratt, av de som bør nevnes er Salah, Rudiger og Parades. I tillegg har klubblegenden Francesco Totti lagt skoene på hyllen.

På tross av dette og en formasjonsendring til 4-3-3, har Roma åpnet sesongen sterkt og står med 4-0-1 i serien. Tapet kom hjemme mot Inter i andre runde, et lag de fleste kommer til å slite mot denne sesongen. I Champions League har klubben fra den evige stad spilt to kamper, hvorav en har endt uavgjort (Atletico Madrid hjemme) og en er vunnet (Qarabag borte).

Bortsett fra premieren mot Atalanta (0-1) og tapet mot Inter har ikke Roma blitt satt på de helt store prøvene så langt i Serie A, og med tanke på den knallharde kampen om topp 4 som kommer til å utspille seg denne sesongen kan oppgjøret på San Siro bli avgjørende. I de kommende kampene har Roma Napoli (H) og Torino (B), og dersom poengfangsten blir svak er det fort å havne på etterskudd.

Eusebio Di Francesco har noen forfall til denne kampen og må klare seg uten både Karsdorp, Nura, Schick, Perotti, Defrei og Emerson, men ser man på Romas lagoppstilling er det en meget konkurransedyktig ellever med toppscorer Dzeko i front.

Vincenzo Montella:

«Roma har kun tapt en kamp, det er ikke så mye mer å si. De har et strålende angrep, men vi er trygge på at vi kommer til å spille en god kamp. I fjor endte de med 20 poeng mer enn oss, vi håper at det i morgen blir en spennende kamp som våre fans kan nyte.»

«Vi må kvalifisere oss til Champions League, men først må vi ha den rette mentaliteten. Vi finner den ved å arbeide sammen som et lag og være en samlet enhet. Dessverre blir spillere påvirket av kritikk, min jobb blir å roe ned situasjonen og gi dem troen på seg selv tilbake.»

«Jeg har et sterkt ønske om å snu denne situasjonen. Gutta jobber hardt for å unngå å gjøre de samme feilene på nytt og på å ikke bli nervøse. Det tredje målet mot Rijeka var viktig fordi vi viste mot og stolthet, noe som var nøyaktig det vi trengte. Dersom Donnarumma hadde reddet straffesparket, noe han nesten gjorde, ville vi ikke fått denne erfaringen som er viktig for vår utvikling.»

«Vi kommer til å fortsette med tre bak. Det systemet gir oss mer trygghet, og  det blir færre og mindre endringer i fremtiden.»

Tidligere Milan-spillere:

Stephan El Shaarawy spilte for Milan i perioden 2011-15.

 Tidligere Roma-spillere:

Både Andrea Bertolacci (på utlån fra Milan til Genoa) og Alessio Romagnoli har gått gradene fra Romas akademi og forlot klubben i henholdsvis 2012 (til Genoa) og i 2015 (til Milan),

Spillere som har representert begge klubbene:

Jeremy Menez, Philippe Mexes, Alberto Aquilani, Daniele Massaro, Cafu, Christian Panucci, Carlo Ancelotti og Aldo Maldera er blant spillerne som har spilt for både Milan og Roma.

Managere som har ledet begge lag:

Nils Liedholm og Fabio Capello har ledet begge lagene i Serie A.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

07.05.17 Milan-Roma 1-4

12.12.16 Roma-Milan 1-0

14.05.16 Milan-Roma 1-3

09.01.16 Roma-Milan 1-1

09.05.15 Milan-Roma 2-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (3-5-2):

G.Donnarumma; Musacchio, Bonucci, Romagnoli; Abate, Kessié, Biglia, Bonaventura, Rodriguez; Silva, Kalinic

Roma (4-3-3):

Alisson, Peres, Manolas, Fazio, Kolarov, Nainggolan, De Rossi, Strootman, Florenzi, Dzeko, El Shaarawy

Odds fra norsk tipping:

H: 2.45 U: 3.05 B: 2.50

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page