top of page

Før kamp: Milan-Roma


En ny tøff oppgave venter for Gennaro Gattuso og hans mannskap når bortesterke Roma gjester San Siro til fredagskamp. 

Hvor: San Siro, Milano.

Når: Fredag 31. august kl. 20.30 norsk tid

TV: Strive

Svake hjemme

Det var nok mange som sperret opp øynene da Milan gikk opp til 0-2 på San Paolo forrige helg, men Napoli malte på og Carlo Ancelotti sine menn tok alle tre poengene til slutt.

Gennaro Gattuso virker, til tross for store endringer i klubben, å ha fått jobbet i fred gjennom sommeren. Flere nyervervelser har sluttet seg til troppen, men det var kun Higuain som fikk starte mot Napoli. Etter hvilen fikk både Bakayoko og Laxalt sine debuter uten at de kunne hindre tap mot Napoli.

Milan ser ut til å fortsette i 4-3-3 og laget er fast bestemt på å spille seg ut bakfra, uavhengig av motstanderens presshøyde. Mot Napoli gav det problemer og det ble begått flere pasningsfeil i farlige områder. Utover det å forsøke å beholde ballen i laget for enhver pris var det vanskelig å se hvordan Gattuso ønsker at hans lag skal spille, og det gjenstår mye arbeid før man er på toppnivå. Mot Napoli var det kanskje intensiteten på eget press og mangelen på energi som var mest skuffende, og det er Rino nødt til å få orden på dersom laget skal klare å hamle opp mot Roma.

På eget gress endte Milan i fjor med 10-5-4, helt i tråd med en sjetteplass som også ble den endelige plasseringen. Roma var et av de fire lagene som maktet å stikke av med alle tre poengene i Milano ( sammen med Juventus, Atalanta og Benevento), og fredagens gjester har tre strake seire borte mot Milan i seriesammenheng. Forrige gang Rossoneri beseiret Roma på San Siro var i mai 2015, og hjemmestatistikken må definitivt bli bedre dersom det på ny skal bli Champions League på Milan. Roma endte på tredjeplass i fjor og de vil nok selge seg dyrt i kampen om en ny billett til den gjeveste Europacupen.

På skadefronten har Conti fremdeles noen uker igjen før han er tilbake for fullt, og situasjonen rundt Strinic sine hjerteproblemer er ikke avklart. I tillegg er Zapata skadet mens Calhanoglu returnerer etter å ha sonet karantene mot Napoli.   Det er ventet at tyrkeren, sammen med Abate og nyervervelsen Caldara, vil være nye menn i startelleveren sammenlignet med forrige kamp.

Flere nøkkelspillere borte

Nærmest som normalt har det skjedd mye i Roma denne sommeren, som igjen har befestet sin posisjon som en selgende klubb. Ut har blant andre Alisson, Nainggolan, Strootman, Skorupski og Iturbe gått, mens Nzonzi, Pastore, Kluivert, Santon, Olsen, Bianda, Cristante og Coric er blant nykommerne. Dette er ikke noe nytt for klubben fra den evige stad, men spørsmålet er om det holder til topp fire også denne sesongen.

En som har blitt værende er manager Eusebio Di Francesco, som ledet laget til en tredjeplass i sin debutsesong. I fjor både åpnet og avsluttet Giallorossi sterkt, men en svak periode på vinteren gjorde at de ikke maktet å utfordre Juventus og Napoli gjennom en hel sesong.

Roma fikk med seg tre poeng fra premieren borte mot Torino etter at Edin Dzeko scoret kampens eneste tellende mål like før slutt, men fikk det langt tøffere da Atalanta besøkte den evige stad på mandag. Pastore sendte hjemmelaget i føringen før et særdekes b-preget Atalanta scoret tre ganger på 20 minutter og ledet 1-3 til pause. Vertene kom dog tilbake og fikk med seg et poeng, men resultatet må ha skapt noen usikkerhetsmomenter for Di Francesco.

Gjennom fjoråret var Roma et av ligaens beste bortelag og kun en gang kom de hjem til Roma uten poeng. Det var mot Juventus og var i så måte ingen overraskelse. De slo både Fiorentina, Atalanta og Milan, mens de tok et poeng mot Inter og fire av seks mot byrival Lazio.

Helgens gjester spilte så sent som på mandag, og det blir interessant å se hvordan det påvirker dem å spille ny seriekamp på fredag. Roma er vant til det etter fire strake sesonger med Europacup, men Serie A er noe annet og de brukte nok mye krefter mot Atalanta.

Eusebio Di Francesco må klare seg uten Florenzi som pådro seg en skade mot Atalanta på mandag. I tillegg mangler lovende Nura, som også hadde vært et alternativ på høyrebacken. Dermed er bordet dekket for den gamle Inter-backen Santon, som var involvert i avtalen som tok Nainggolan til Milano.

Tidligere Milan-spillere:

Stephan El Shaarawy spilte for Milan i perioden 2011-15, mens Romas nyervervelse Bryan Cristante gikk gradene gjennom akademiet før han forlot Milanello i 2014.

 Tidligere Roma-spillere:

Både Andrea Bertolacci og Alessio Romagnoli har gått gradene i Romas akademi, i tillegg spilte Fabio Borini for Giallorossi sesongen 11/12.

Spillere som har representert begge klubbene:

Jeremy Menez, Philippe Mexes, Alberto Aquilani, Daniele Massaro, Cafu, Christian Panucci, Carlo Ancelotti og Aldo Maldera er blant de mange spillerne som har representert både Rossoneri og Giallorossi.

Managere som har ledet begge lag:

Nils Liedholm og Fabio Capello har ledet begge lagene i Serie A.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

25.02.18 Roma-Milan 0-2

01.10.17 Milan-Roma 0-2

07.05.17 Milan-Roma 1-4

12.12.16 Roma-Milan 1-0

14.05.16 Milan-Roma 1-3

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Abate, Caldara, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Biglia, Bonaventura; Suso, Higuain, Calhanoglu

Roma (4-2-3-1) :

Olsen; Santon, Fazio, Manolas, Kolarov; Nzonzi, De Rossi; Under, Pastore, El Shaarawy; Dzeko

Odds fra Betsson:

H: 2.40 U: 3.50 B: 2.87

2 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page