top of page

Før kamp: Milan-Pescara


Etter et skuffende nederlag borte mot Genoa skal Milan forsøke å reise kjerringa søndag ettermiddag hjemme mot Pescara. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 30. oktober kl. 15.00 norsk tid

TV: Ingen norske kanaler viser kampen, men den er tilgjengelig på Viaplay.

Solide hjemme 

Selv om det til tider var fryktelig svakt mot Genoa sist forventer de fleste at Milan skal plukke med seg tre poeng fra denne, på papiret, enkle hjemmekampen mot nyopprykkede Pescara.

Søndagens motstander har ikke for vane å spille i den øverste divisjonen, og forrige gang de var oppe var i 12/13, og da fikk de bank av Milan to ganger med sifrene 4-0 og 4-1. Da rykket Pescara rett ned igjen mens Milan ble nummer tre, anført av Stephan El Shaarawy på høsten og Mario Balotelli på våren.

Ved ytterligere fem anledninger har Pescara hatt gleden av å delta i Serie A, og kun en gang har de kommet fra et oppgjør mot Milan med alle tre poengene. Det skjedde tilbake i 79/80-sesongen, da de klarte å vinne 2-1 på hjemmebane på årets nest siste dag. I de 11 resterende oppgjørene lagene i mellom har Milan stått igjen som seiersherrene, og det har de alle muligheter til å gjøre på søndag også.

Montella valgte å hvile både Abate og Suso fra start sist, og selv om spanjolen kom inn mot Genoa bør Milan stille uthvilte og revansjelystne mot Pescara på San Siro.

På hjemmebane har Milan vært solide så langt, og bortsett fra arbeidsuhellet mot Udinese har laget vunnet samtlige kamper på eget gress. Forrige helg hadde de også gleden av å spille foran et fullsatt stadion, og selv om det ikke er vits i å drømme om noe lignende på søndag er det lov å håpe på at det kommer flere enn de «vanlige» 30.000 inn portene på ærverdige San Siro.

Milan er nummer fire i Serie A etter ti runder, og har Juventus, Roma og Napoli foran seg. Med seier kan man komme a poeng med Roma og andre resultater går Milans vei, mens et tap kan føre til at både Lazio og Atalanta går forbi Rossoneri på tabellen.

Nedrykksstrid

Delfinene fra Pescara er i Serie A for syvende gang i historien, men foreløpig ser det ikke så mye lysere ut enn tidligere. Kun to ganger har de maktet å beholde plassen i den øverste divisjonen, forrige gang tilbake i 1988. Da de var oppe for fire år siden deiset de rett tilbake i Serie B.

I midtuken hadde de en alle tiders mulighet til å klatre litt på tabellen, men tapte hjemme for Atalanta. Heldigvis for Pescara sin del gikk samtlige lag fra 14. til 20. på et tap, bortsett fra tabelljumbo Crotone. Dermed ble de liggende på trygg plass, men kun et poeng unna nedrykk.

På bortebane har det ikke sett så ille ut for gjestene, og det er også på fremmed gress at de har tatt sin så langt eneste trepoenger i årets sesong (mot Sassuolo). Det var dog tilbake i andre serierunde, og siden den gang har det kun blitt et poeng på tre bortekamper.

Det er allerede i ferd med å etablere seg en nedrykksstrid i Italia og mellom Sampdoria på 16. plass og Pescara på 17. plass skiller det fire poeng. Etter hva delfinene har vist så langt kan det se ut til å bli en lang sesong for laget fra Italias østkyst.

Vincenzo Montella:

«Vårt fokus ligger på morgendagens kamp, og jeg konsentrerer meg kun om Pescara. De er veldig godt samspilte og angrepsrekken deres kan skape trøbbel for oss. De har en robust midtbane og spiller god fotball. Vi kan ikke under noen omstendigheter undervurdere Pescara, men vi må bringe frem alle våre kvaliteter fordi vi er et bedre lag enn dem.»

«Det er viktig for oss at vi klarer å være fokuserte og tålmodige. Vi kommer til å ha mye ball og må være aggressive. Jeg kommer til å gjøre noen endringer i forhold til forrige kamp mot Genoa.»

Tidligere Milan-spillere:

Bryan Cristante gikk gradene i Milan-akademiet og fikk tre kamper for klubben, men ble solgt til Benfica før 14/15-sesongen. Er på lån i Pescara.

Gabeiele Aldegani var Milan-spiller fra 1994 til 2003, men keeperen var stort sett på utlån og fikk ingen kamper for klubben.

Alberto Aquilani var på lån i Milan sesongen 11/12.

 Tidligere Pescara-spillere:

Gianluca Lapadula spilte for Pescara forrige sesong (15/16) og ble lagets suverene toppscorer.

Verdt å merke seg:

Pescara er ledet av tidligere Milan-back Massimo Oddo. Italieneren kom til Milan som 17-åring i 1993, og var stort sett på utlån frem til Napoli hentet spilleren permanent i 1999. I 2007 vendte han tilbake til Milano og spilte 56 seriekamper før han la skoene på hyllen i 2012. 40-åringen tok over Pescara i 2015 og var mannen som førte dem tilbake til det ypperste selskap .

Se opp for:

Alberto Aquilani. Kjeksen fra Roma forlot Italia til fordel for Portugal og Sporting i fjor sommer, men etter kun en sesong med begrenset spilletid vente han snuten tilbake til hjemlandet. Nyopprykkede Pescara gav den elegante midtbanespilleren et ettårsavtale og 32-åringen har så smått begynt å blomstre. Alle som har sett Aquilani vet at han virkelig kan prege kamper når han er i form, og han har hatt en stigende kurve denne høsten. De to siste kampene har han fått spille fra start og veteranen har svart med en scoring og en målgivende pasning. XXXX midtukekamp.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

08.05.13 Pescara-Milan 0-4

16.12.12 Milan-Pescara 4-1

92/93 Milan-Pescara 4-0 (runde 19)

92/93 Pescara-Milan 4-5 (runde 2)

88/89 Milan-Pescara 6-1 (runde 19)

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Gomez, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Locatelli, Bonaventura; Suso, Bacca, Niang

Pescara (4-3-2-1):

Bizzarri; Zampano, Coda, Fornasier, Biraghi; Memushaj, Brugman, Aquilani; Benali, Caprari; Manaj

Odds fra norsk tipping:

H: 1.38  U: 3.75 B: 9.60

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page