top of page

Før kamp: Milan-Parma


Overraskelseslaget Parma kommer på besøk når Milan for første gang denne høsten spiller lunchkamp.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 02. desember 2018 kl. 12.30 norsk tid

TV: Strive Sport

Solide hjemme

Et reservepreget Milan var i ferd med å rote det skikkelig til mot Dudelange på torsdag, men til tross for at de havnet under etter pause snudde Gattuso sine menn kampen til 5-2 og er fortsatt i rute med tanke på avansement. Manageren traff sånn sett godt med å hvile 6-7 mann til denne kampen.

Forrige helg ble det ett poeng borte mot Lazio etter at vertene utlignet langt inn i overtiden, men det er vanskelig å være veldig misfornøyd med uavgjort på fremmed gress med så mange spillere ute med skade. Med det er Milan fortsatt 1 poeng bak Lazio på den viktige fjerdeplassen, men avstanden opp til Inter på tredjeplass har økt til 6 poeng og det ser ut til å bli en kamp mellom Milan og Lazio om den siste Champions League-plassen.

På eget gress har Milan sanket 13 poeng på seks kamper og det har blitt oppskriftsmessige seire mot Chievo, Genoa og Sampdoria. Det ble også tre poeng mot Roma, mens Atalanta (2-2) og Juventus (0-2) er de to eneste lagene som så langt har fått med seg noe fra San Siro. Søndagens verter har således fått en god start i Milano og håper å fortsette denne trenden mot Parma, som kun har vunnet en gang på de 10 siste bortekampene mot Rossoneri. Da de vant for snart fem år siden ble Abbiati utvist mens Cassano, Biabiany og Balotelli var blant dem som tegnet seg på scoringslisten. Av spillerne som var med da er det kun Abate, Montolivo og Zapata (Milan) og Biabiany, Munari og Gobbi (Parma) som representerer samme klubb.

Til denne kampen er fortsatt Caldara, Romagnoli, Musacchio, Biglia og Bonaventura ute med skade, mens Strinic og Conti ikke er klare til å bidra i særlig grad etter lange opphold uten fotball. I tillegg soner Higuain den siste av to kampers karantene han pådro seg mot Juventus.

Sterk sesongåpning

Parma var en av landets beste klubber på nittitallet og vant flere nasjonale og internasjonale trofeer, deriblant UEFA-cupen (nå Europa League) i 94/95 og 98/99 og med spillere som Buffon, Cannavaro, Thuram, Crespo, Stoichkov, Zola og Inzaghi hadde de utvilsom et av de kuleste lagene noensinne. Dessverre ble økonomien stadig dårligere og Parma ble satt under administrasjon flere ganger. I 2015 ble klubben slått konkurs og måtte starte opp igjen i Serie D, men i vår kunne den 40 år gamle kapteinen juble etter å ha ledet sine tropper til tre strake opprykk og et gjensyn med Serie A. Det ble uten midtstopperen som la skoene på hylla etter over 300 kamper for klubben.

Under ledelse av Roberto D`Aversa, som har vært manager i klubben siden 2016, hentet Parma inn en rekke spillere, deriblant Gervinho, Inglese, Stulac, Grassi, Biabiany, Sepe, Dimarco og Gobbi. Gjennom hele mercatoen kom det inn rimelige spillere, både på lån og spillere uten kontrakt for å forsøke å holde klubben oppe i Serie A.

Returen til den øverste divisjonen har så langt gått over all forventning og før søndagens oppgjør ligger Parma på sjetteplass, kun to poeng bak Milan. De åpnet svakt og tok kun 1 poeng på de tre første kampene, før de slo Inter borte og Cagliari hjemme. Deretter tapte de mot Napoli før de slo Empoli og Genoa, før det fulgte to tap mot Lazio og Atalanta og en poengdeling mot Frosinone. Nå står Parma med to på rappen etter sterke triumfer mot Torino og Sassuolo.

Det er på fremmed gress Parma har imponert aller mest denne høsten og står med tre seire og tre tap på seks bortekamper, inkludert seieren mot Inter på Giuseppe Meazza. Det som kjennetegner D`Aversa sitt mannskap er at de, i sin brede 4-3-3 formasjon, har lite ball og satser det meste på hurtige kontringer mens motstanderen er i ubalanse. Med fronttrioen Biabiany, Inglese og Gervinho har Parma en enorm styrke i kontringsfasen og det blir spennende å se hvordan Milans noe trege forsvarsspillere klarer seg mot hurtigtogene på topp.

Til denne kampen må D`Aversa klare seg uten Sierralta, mens Gobbi, Gaudino og Dimarco er tvilsomme. Emanuele Calaio soner fortsatt karantene for kampfiksing etter dommen i sommer.

Tidligere Parma-spillere:

Jose Mauri spilte for Parma i perioden 2013-15 og fikk sitt gjennombrudd for søndagens motstander.

Tidligere Milan-spillere:

Ingen av dagens Parma-spillere har tidligere representert Milan.

Spillere som har representert begge klubbene:

Gabriel Paletta, Filippo Inzaghi, Hernan Crespo, Djamel Mesbah, Antonio Cassano, Diego Fuser, Alberto Gilardino, Giovanni Galli, Christian Panucci og Cristian Zaccardo er blant de mest kjente spillerne som har spilt for både Parma og Milan.

Managere som har ledet begge klubbene:

Arrigo Sacchi, Carlo Ancelotti og Cesare Maldini har alle ledet begge klubbene.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

01.02.15 Milan-Parma 3-1

14.09.14 Parma-Milan 4-5

16.03.14 Milan-Parma 2-4

27.10.13 Parma-Milan 3-2

15.02.13 Milan-Parma 2-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (3-4-3):

G.Donnarumma; Abate, Zapata, Rodriguez; Calabria, Kessié, Bakayoko, Laxalt; Suso, Cutrone, Çalhanoglu

Parma (4-3-3) :

Sepe; Iacopini, Alves, Bastoni, Gagliolo; Grassi, Stulac, Barilla; Biabiany, Inglese, Gervinho

Odds fra Betsson:

H: 1.40 U: 4.75 B: 7.50

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page