top of page

Før kamp: Milan-Olympiakos


Milan får besøk av førsteseedede grekere til andre kamp av gruppespillet i Europa League.  

Hvor: San Siro, Milano

Når: Torsdag 4. oktober kl. 18.55 norsk tid

TV: TV 2 sumo

Solide hjemme

Milan fikk en best tenkelig start på gruppespillet med tre poeng borte mot Dudelange, men totalt sett har laget «som vanlig» hatt relativt store problemer i begge ender av banen i seriestarten. Gianluigi Donnarumma har fortsatt til gode å holde nullen i Serie A, og lagets eneste smultring så langt kom i den nevnte kampen mot Dudelange da veteranen Reina voktet buret. I helgen fikk Milan en etterlenget opptur da overraskelseslaget Sassuolo ble slått hele 4-1 på bortebane.

På eget gress har Milan vunnet en og spilt en uavgjort i Serie A, og det ser ut til å bli lystigere lesning enn hva som var tilfelle i fjor (10-5-4). I fjorårets europacup vant Milan begge kvalifiseringskampene hjemme, samt to av tre gruppespillskamper (uavgjort mot AEK). I sluttspillet ble Ludogorets slått på San Siro før Arsenal påførte Milan det eneste hjemmetapet mot internasjonal motstand. Det gir 5-1-1, en relativt solid statistikk selv om poengene kom mot relativ svak motstand.

Gennaro Gattuso har de siste ukene måttet lide av at Milan i sommer solgte unna tre angripere, og med skade på både Higuain og Cutrone har alternativene vært få. Borini har prøvd seg som spiss uten suksess, mens Castillejo løste oppgaven som falsk nier med bravur i helgen. Til dette oppgjøret kan begge angriperne være tilgjengelig, men det er tvilsomt at man vil ta noen sjanser med Higuain og unge Cutrone kan være mannen Gattuso setter sin lit til. For øvrig er Mattia Caldara usikker, mens Strinic og Conti garantert er utilgjengelige. Sistnevnte ryktes å være nær en retur til ordinær trening, men det går nok fortsatt noen uker til høyrebacken ikler seg den rødsorte drakten.

Skuffet i fjor

Olympiakos har dominert gresk fotball i over to tiår, er landets mestvinnende klubb gjennom tidene og har endt på en av de to første plassene i over 20 år, men i vår kom nedturen. Albanske Hasi ledet laget da sesongen startet for et år siden, men ble erstattet av Lemonis etter 3 måneder. Han fikk sitte frem til januar før Kontis overtok det midlertidige ansvaret. Det gikk bare noen dager før spanske Oscar Garcia ble utnevnt til lagets nye manager, men ei heller han fikk sving på sakene og Kontis overtok igjen før portugisiske Pedro Martins fikk ansvaret i april 2018. Sesongen endte med en skuffende tredjeplass, milevis unna seriemester AEK og Olympiakos fikk aldri muligheten til å kvalifisere seg for Champions League.

Denne sesongen startet prikkfritt og Olympiakos sendte Luzern og Burnley ut på veien til gruppespillet i Europa League. I den hjemlige serien plukket Martins sine gutter fire strake seire, men tapte mot PAOK i helgen, og ligger med det på femteplass i den greske ligaen. I den første kampen i Europa League spilte Olympiacos 0-0 hjemme mot Betis, og trenger helt klart poeng for å ikke havne på etterskudd i gruppen.

For nøytrale nordmenn kan det være interessant å ha et ekstra øye til landslagsbacken Omar Elabdellaoui. I tillegg er den offensive kvartetten med Guerrero, Fortounis, Podence og toppscorer Christidoulopoulos spennende.

Pedro Martins må klare seg uten Konstantinos Tsimikas som pådro seg to gule mot Betis, men det er ellers ikke meldt om noen fravær hos grekerne.


Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Reina; Abate, Musacchio, Romagnoli, Laxalt; Bakayoko, Mauri, Bertolacci; Borini, Cutrone, Castillejo

Olympiakos (4-2-3-1) :

Gianniotis; Elabdellaoui; Meriah, Vukovic, Koutris; Camara, Bouchaiakis; Fetfatzidis, Fortounis, Podence; Hassan

Odds fra Bettson:

H: 1.42  U: 4.25  B: 7.50

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page