top of page

Før kamp: Milan-Napoli


En av de tøffeste motstanderne venter på motsatt banehalvdel i Milano.   

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 15. april kl. 15.00 norsk tid

TV: Viasport 2 & Viaplay

Alt eller ingenting

Milan er på på nedadgående og etter en flott periode med solide resultater er det kun blitt to av ni mulige poeng på de tre siste kampene. I utgangspunktet skulle det bety at samtlige burde ha våknet opp fra drømmen om Champions League, men samtidig som Milan har mistet poeng har Roma, Lazio og Inter gjort det samme. Med 7 kamper igjen er det ikke mer enn 8 poeng opp til 3. og 4. plass, og 7 poeng opp til Inter på plassen foran. Med tanke på at samtlige lag skal ut i tøffe kamper er det fortsatt ikke kjørt, men da må nok Milan vinne hjemme mot Napoli. Både på grunn av poengene og for  få inn tilstrekkelig tro og selvtillit foran de seks siste finalene.

Å møte et av to suverene tetlag er en enorm oppgave, både på fremmed og eget gress. At det er Napoli som er motstanderen bør ikke øke selvtilliten. Partenopei er nemlig en av marerittmotstanderne til Milan de siste årene. Samtidig som de røde og sorte gradvis har falt nedover i kvalitet, har gutta fra Napoli klatret opp som et av Italias, og Europas, beste lag. For å finne forrige gang Milan slo Napoli må vi tilbake til desember 2014, altså over 4 år siden. Napoli har vunnet 5 av de 6 siste kampene og scoret nesten 3 mål i snitt. Samtidig har Milan scoret 5 ganger. Samtlige må være på sitt beste, og kanskje enda litt til, dersom Milan skal kunne drømme videre og samtidig knuse Napoli sin drøm om sin tredje Scudetto.

Gennaro Gattuso står overfor flere utfordringer når han skal sette sammen sin ellever denne søndagen. Conti er ute resten av sesongen, i tillegg mister Romagnoli kampen grunnet skade mens lagkaptein Bonucci soner på grunn av 5 gule kort. Det er med andre ord duket for et helt nytt midtforsvar som antageligvis kommer til å bestå av Musacchio og Zapata. På den positive siden bør Calabria være klar for å starte på høyrebacken.

Bare nesten

Som de to foregående sesongene åpnet Napoli fenomenalt og ledet lenge Serie A. Så høy var troen på den første Scudettoen siden 1990 at Maurizo Sarri «ofret» et avansement i Champions League for å kunne utfordre Juventus hele veien inn. Det første tapet kom ikke før 12. desember (mot Juventus), men Napoli kom seg raskt tilbake på hesten og plukket jevnlig med trepoengere gjennom vinteren.

For fem runder siden toppet Napoli fortsatt Serie A og det så virkelig lovende ut, men med kun to seire på de fem siste kampene har Juventus klatret forbi og napolitanerne kan meget vel bli tvunget til å vente minst ett år til på den første ligatittelen siden Diego Maradonna regjerte på laget.

Det største kritikken mot Napoli handler ofte om den krevende spillestilen og påfølgende tynne spillerstallen. Elleveren står ikke tilbake for mange, ei heller de 2-3 beste på benken. Men i løpet av en hel sesong er man gjerne avhengig av flere spillere som kan bidra til å vinne kamper, og der skorter det litt for Sarri. Han har sine utfordringer før oppgjøret på San Siro og må klare seg uten sin faste venstreback Ghoulam (skadet) og hans så langt gode erstatter Mario Rui (suspendert). I tillegg er det noe usikkerhet rundt både Koulibaly og Mertens. Sistnevnte forlot banen med skade i forrige runde, men de blir antageligvis klare begge to. Videre returnerer både Albiol og Jorginho som sonet karantene for gule kort sist.

Tidligere Napoli-spillere:

Ignazio Abate var på lån i Napoli sesongen 04/05.

Tidligere Milan-spillere:

Ingen spillere i dagens Napoli-tropp har tidligere spilt for Milan.

Spillere som har representert begge klubbene:

Jose Altafini, Giovanni Galli, Paolo Di Canio og Marek Jankulovski.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

18.11.17 Napoli-Milan 2-1

21.01.17 Milan-Napoli 1-2

27.08.16 Napoli-Milan 4-2

22.02.16 Napoli-Milan 1-1

04.10.15 Milan-Napoli 0-4

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Musacchio, Zapata, Rodriguez; Kessie, Biglia, Bonaventura; Suso, Silva, Calhanoglu

Napoli (4-3-3) :

Reina; Maggio, Albiol, Koulibaly, Hysaj ;Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne

Odds fra Betsson:

H: 4.30 U: 3.60 B: 4.95

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page