top of page

Før kamp: Milan-Lazio
Milan og Lazio skal gjøre opp om en plass i cupfinalen i mai.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Onsdag 24. april 2019 kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasport 2

Tøffest vei

Midt i den knallharde kampen om topp fire skal Milan møte Lazio, en av rivalene til en Champions League billett, for å gjøre opp om en finaleplass i årets Coppa Italia. Det første møtet i Roma endte 0-0 og man kan i så måte si at Milan er favoritter, men med bortemålsregelen intakt kan overtaket like gjerne tilhøre gjestene. Lagene møttes i serien for en drøy uke siden, og da var det Milan som trakk det lengste strået (1-0).

Milan har ikke vært bortskjemt hva angår trofeer de seneste årene, og bortsett fra Supercoppa i 2016 har det ikke blitt noen nye pokaler i skapet siden Scudettoen i 2011. Laget spilte cupfinale i både 2016 og 2018, men ved begge anledningene trakk Juventus det lengste strået. Denne sesongen er det vinneren av Atalanta/Fiorentina (3-3 i første kamp) som står på motsatt banehalvdel den 15. mai, så sjansen er brukbar for at Milan vinner sin første cupfinale siden 2003.

Gennaro Gattuso må klare seg uten Bonaventura, men ellers rår han over en skadefri tropp.

Godt cuplag

Lazio har ikke klart å ta noen særlige steg fremover etter at Champions League glapp for et snaut år siden, men de er likevel med å kjemper og det kan meget vel være Biancocelesti som ender opp med den viktige fjerdeplassen når vi teller opp etter 38 serierunder. I helgen tapte de noe overraskende mot tabelljumbo Chievo og de har dermed 4 poeng opp til Milan.

Lazio har de seneste årene vært et av Italias beste cuplag, men mye på grunn av Juventus` dominans har det vært sparsomt med titler. Den forrige seieren kom i 2013, mens det ble tap i 2015 og 2017. Ved begge anledninger var det Juventus som trakk det lengste strået. Den gamle dame står med fire strake titler, men i år blir det altså et brudd i rekken.

Simone Inzaghi må unnvære Lukaku og Berisha til denne kampen, men har sine viktigste menn tilgjengelig.

Tidligere Milan-spillere:

Francesco Acerbi ble hentet til Milan fra Chievo sommeren 2012, men kun et halvt år senere ble han solgt til Genoa. Midtstopperen noterte seg for 10 kamper for Rossoneri.

Tidligere Lazio-spillere:

Lucas Biglia spilte for Lazio i perioden 2013-17.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alessandro Nesta, Massimo Oddo, Hernan Crespo, Jaap Stam, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Giuseppe Favalli, Stefano Chiodi,Valerio Fiori, Davide Di Gennaro og Alessandro Matri.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-3):

Reina; Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Bakayoko, Paqueta; Suso, Piatek, Calhanoglu

Lazio (3-5-2) :

Strakosha; Patric, Acerbi, Radu; Romulo, Leiva, Badelj, Savic, Lulic; Immobile, Correa

Odds fra Betsafe:

H: 2.70 U: 3.23 B: 2.90

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page