top of page

Før kamp: Milan-Juventus


Lørdag er dagen når sesongen skal avsluttes, og Milan er store underdogs i oppgjøret mot Juventus hvor vinneren av Coppa Italia 2016/17 skal kåres.

Hvor: Stadio Olimpico, Roma

Når: Lørdag 21. mai 2016 kl. 20.45 norsk tid

TV: Ingen norske kanaler har rettigheter til å sende kampen, men det er mulig å se kampen på Unibet.

Lett vei til finalen

Som de fleste «store» lagene i Italia kom Milan inn i cupen på et senere nivå, nærmere bestemt i tredje runde. Honda og Adriano scoret målene da Perugia ble sendt hjem fra San Siro med 2-0 i sekken i midten av august.

Neste motstander for Milan var Crotone, men lilleputtene bød på langt større problemer enn man skulle forvente. Adriano gav Milan ledelsen før Budimir utlignet for gjestene, og et reservepreget Milan måtte ha ekstraomganger for å avgjøre kampen på eget gress. To av innbytterne, Niang og Bonaventura, scoret hver sitt mål på tampen av begge ekstraomgangene og Milan gikk videre til åttendedelsfinalen med 3-1.

Der ventet Mihajlovic sitt gamle lag Samdoria, som i desember var inne i en fryktelig tung periode. Milan utnyttet dette og vant 2-0 på bortebane etter scoringer av Niang og Bacca.

I kvartfinalen var Milan nok en gang heldige med trekningen og fikk lille Carpi, som denne sesongen har spilt i Serie A for første gang i historien (som dessverre endte med nedrykk). To tidlige scoringer fra Bacca og Niang tok brodden ut av gjestene, og selv om Carpi utlignet tidlig i den andre omgangen gikk Milan greit videre til semifinalen.

I Coppa Italia spilles det enkeltkamper til og med kvartfinalen, mens semifinalene skal avgjøres gjennom en borte- og en hjemmekamp. Milans flaks var ikke over og motstanderen her ble Alessandria fra nivå 3 som begynte med hjemmekamp. Mario Balotelli scoret kampens eneste mål før pause. I returoppgjøret gjorde Milan kort prosess og feide lilleputtene av banen med 5-0 etter scoringer fra Menez x2, Romagnoli x2 og Mario Balotelli. Det var for øvrig Sinisa Mihajlovic sin siste seier som Milan-manager før han måtte tre av etter 2 poeng på de neste 5 seriekampene.

Milans sesong, sett bort i fra Coppa Italia, har vært en sorgens sesong. Et managerskifte(som førte til den 5.manageren på 3.5 år), manglende angrepsspill, lite entusiasme, få tilskuere, formsvikt og skader oppsummerer Milan anno 15/16. På tabellen ble Milan nummer 7, 34 poeng bak Scudettoen, 23 poeng unna Champions League og 10 poeng bak byrival Inter.

Det finnes dog noen lyspunkter i form av unge spillere som Donnarumma, Romagnoli, Calabria, Jose Mauri og Manuel Locatelli. Dette er spillere som potensielt kan utgjøre en italiensk stamme i et nytt storlag fra Milano, så fremt klubben får orden på hele organisasjonen Milan. Her snakker vi om oppkjøp, kontinuitet på trenersiden og innkjøp av de riktige spillertypene.

Denne cupfinalen kan være akkurat det Milan trenger for å børste støv av en stolt, tradisjonsrik klubb som bør være med å kjempe med de største klubbene i Europa, ikke tape hjemme mot Bologna foran et halvfullt San Siro.

Italias suverent beste lag

Juventus, i kraft av å være et enda høyere ranket lag i Coppa Italia, kom ikke inn i turneringen før åttendedelsfinalen og har derfor spilt 2 færre cupkamper enn hva Milan har. Deres første møte med cupen var i derbyet mot Torino i midten av desember, en kamp den gamle dame vant hele 4-0. På målscorerlisten fantes Zaza x2, Pogba og Dybala.

I kvartfinalen måtte Allegri sine menn til finalearenaen for å møte Lazio, og Lichtsteiner scoret kampens eneste mål midtveis i andre omgang.

I semifinalen ventet Inter, og det som mange trodde kunne bli en jevn affære over to kamper ble akkurat så spennende som man kunne trodd eller håpet på. Hjemme i Torino feide Juventus gresset med Inter og gav seg ikke før det stod 3-0 på tavlen. To scoringer fra Morata og en fra Dybala så ut til å ha gitt Juventus en sikker plass i finalen, men den gang ei.

Det var nemlig et helt annet Inter-lag som stilte opp på Giuseppe Meazza i starten av mars. Etter et kvarter lå den første ballen i nettet bak reservekeeper Neto, signert Brozovic. 1-0 stod seg til et par minutter ut i andre omgang da Perisic la på til 2-0. Juventus skalv og ti minutter før full tid var comebacket komplett da Brozovic ble tomålsscorer fra ellevemetersmerket.

Ingen av lagene var i stand til å finne nettmaskene i ekstraomgangene og kampen gikk til straffespark. Da holdt Juventus-spillerne hodene kalde og og satte alle straffene i mål. Rodrigo Palacio ble den store syndebukken og dermed ble det heller ikke i år et byderby i cupfinalen.

Om vi legger cupen til side er det ingen tvil om hvilket lag som er landets beste. En solid prestasjon i mesterligaen, hvor Bayern Munchen til slutt ble for sterke for fjorårets finalelag, sammen med et suverent Scudetto og kun 20 innslupne mål, er fasit for Juventus før finalen. Selv med et overraskende nederlag mot Milan på lørdag, et lag de ikke har tapt mot i en offisiell kamp siden 2012, vil det være en solid sesong for Massimiliano Allegri og hans menn.

Cristian Brocchi:

«Det er alltid fint og spesielt å ta del i en finale, og jeg tror laget har et sterkt ønske om å levere i den anledningen. Sjansen til sølvtøy kommer ikke hver dag, og både Presidenten sine ord og vår reise til Vatikanet har styrket vår tro. Det vil være fantastisk å vinne, både for fansen og for alle de som lar lidd for Milans svake prestasjoner de siste årene.»

«Jeg har sett en sterk gnist i mine spillere, men vi må ikke ta det for gitt. Selv foran Roma-kampen hadde spillerne trent godt, og vi så hvordan det endte. Jeg håper denne finalen vil få frem det beste i mine spillere og at de viser seg frem som de strålende atletene de er.»

«Laget har en stor sjanse som vil blidgjøre klubben og fansen. Dette betyr veldig mye for meg, selv om jeg understreker at alt handler om Milan. Niang har trent i to uker, men vil ikke være klar for 90 minutter på lørdag. Jeg vil vurdere å sette ham innpå om hans kvaliteter vil kunne hjelpe oss underveis.»

Riccardo Montolivo:

«Dette er en stor sjanse og en siste sjanse denne sesongen. Jeg har troen på vårt lag selv om Juventus er store favoritter. Vi har kvalitetene som skal til for å skape problemer for dem, og vi kunne slått dem i forrige ligamøte. Vi skal ut i krigen og dere vil få se et 100% motivert Milan-lag.»

Tidligere Milan-spillere:

Ingen i dagens Juventus-tropp har tidligere representert Milan.

 Tidligere Juventus-spillere:

Christian Abbiati er den eneste Milan-spilleren med en fortid hos Juventus. Han ble hentet til Torino på lån foran 2005/06-sesongen da Gianluigi Buffon var ute med skade.

Spillere som har representert begge klubbene:

Zlatan Ibrahimovic, Roberto Baggio, Fabio Capello, Romeo Benetti, Alessandro Matri, Andrea Pirlo og Filippo Inzaghi.

Managere som har ledet begge klubbene:

Carlo Ancelotti, Fabio Capello og Massimiliano Allegri.

Se opp for:

Paulo Dybala. Herre min hatt hvor vanskelig dette var. Juventus er overøst med strålende fotballspillere som går overgår Milans tropp i bortimot hver eneste posisjon, og samtlige bør følges nøye med på. Dog er det naturlig å holde et ekstra øye på den lille argentineren som kom til Juventus for € 40 millioner før sesongen, og det er vanskelig å si at han ikke har levert opp til prislappen. 19 scoringer og 9 målgivende pasninger på 29 starter og 5 innhopp for de suverene seriemesterne er absolutt godkjent. 22-åringen har potensiale til å bli en komplett angriper og har både fart, teknikk og et øye for mål som mange misunner ham. Om Dybala kommer til Olimpico i festhumør kan det bli en lang aften for Romagnoli  & Co.

Siste fem møter mellom lagene i Coppa Italia:

12/13: Juventus-Milan 2-1 (e.e.o). Kvartfinale.

11/12: Juventus-Milan 2-2 (e.e.o). Semifinale kamp 2.

11/12: Milan-Juventus 1-2. Semifinale kamp 1.

01/02: Juventus-Milan 1-1. Semifinale kamp 2.

01/02: Milan-Juventus 1-2. Semifinale kamp 1.

Utilgjengelige spillere:

Milan: Rodrigo Ely, Luca Antonelli og Ignazio Abate er alle skadet.

Juventus: Claudio Marchisio, Sami Khedira & Martin Caceres er alle skadet. Leonardo Bonucci er suspendert.

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Mexes, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Montolivo, Poli; Honda, Bacca, Bonaventura

Juventus (3-5-2):

Neto; Chiellini, Barzagli, Rugani; Lichtsteiner, Pogba, Hernanes, Sturaro, Evra; Dybala, Mandzukic

Odds fra norsk tipping:

H: 4.80  U: 3.30 B: 1.60

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page