top of page

Før kamp: Milan-Juventus


Det er duket for et av de største oppgjørene i Serie A når Juventus gjester San Siro lørdag kveld.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 28. oktober kl. 18.00  norsk tid

TV: Viasport 2

Endelig seier

For Milan ble endelig seier i midtuken etter en rekke på fire seriekamper uten seier (0-1-3). Laget gjorde definitivt jobben mot Chievo (1-4), men det er en motstander av helt annet kaliber som står på motsatt banehalvdel samtidig som barne-TV starter på NRK lørdag kveld.

Etter 10 spilte kamper er fasiten for Vincenzo Montella og Milan at de har en formidabel jobb foran seg dersom denne sesongen skal ende med topp 4. Det er allerede 9 poeng opp til Lazio som innehar den plassen og det som verre er, både Napoli, Inter, Juventus Roma og nevnte Lazio ser råsterke ut. Til tross for det er det kun spilt 1/4 av sesongen og mye kan fortsatt skje. Det er kun kampen mot Sampdoria som er i kategorien «krise», men det er likevel alarmerende at det har endt med tap både mot Inter, Roma og Lazio.

Fremtiden til Vincenzo Montella har vært et hett tema de siste ukene, men italieneren kjøpte seg litt tid i forrige seriekamp. Dersom det skulle ende med et positivt resultat, og ikke bare en positiv prestasjon mot Juventus, sitter nok den tidligere angriperen trygt en god stund til.

Davide Calabria fikk en stygg smell i nakken på onsdag og blir ikke klar til denne kampen, i tillegg er Andrea Conti og Giacomo Bonaventura fortsatt skadet. Den siste fraværende er Leonardo Bonucci som soner karantene mot sin tidligere arbeidsgiver.

I rute

Juventus kommer rett fra en seier mot SPAL (4-1) og er der de skal være og vel så det. Den gamle dame har hatt for vane å åpne sesongene ganske svakt de senere årene, men når kulden nærmer seg har Fiat-motoren for vane å dundre på og samle trepoengere på løpende bånd. Etter 10 serierunder er Juventus nummer 3 med 8-1-1 og 25 poeng, tre bak serieleder Napoli. Max Allegri sine gutter er de mestscorende i Serie og har i snitt 3 mål per kamp.

På fremmed gress står I Bianconeri med 3 seire (Genoa, Sassuolo & Udinese) og en uavgjort (Atalanta), men har ikke møtt den tøffeste motstanden enda. Det er verdt å merke seg at de har møtt et annet av de mange har tippet som topp 5-lag, og hjemme mot Lazio for fjorten dager siden endte de uten poeng (1-2).

Massimiliano Allegri har en bred og sterk tropp, og det er heller ikke spesielt mange utfordringer å melde for mannen som ledet Milan til sin hittil siste Scudetto i 2011. De han må klare seg uten lørdag kveld er Hoewedes, Pjaca og Benatia, men trioen ville neppe vært inne i startelleveren til Allegri dersom de var tilgjengelige.

Vincenzo Montella:

«Det er en kamp som kan gi oss et gjennombrudd og den kan gi oss et løft på alle mulige måter. Mot Chievo kom gnisten, men på lørdag trenger vi at flammen står til himmels.»

«Vi spiller med mer modighet og en klar identitet. Dette har fått oss gjennom den vanskelige perioden vi har vært gjennom.»

«Juventus er et lag jeg setter høyt og de vet hvordan de skal takle både positive og negative aspekter i kampen. Jeg har stor respekt for dem.»

«På papiret kan vi ikke sammenligne oss med dem siden de har tatt 6 strake Scudettoer og har spilt finale i Champions League to av de siste tre sesongene. Selv om vi ikke kan konkurrere på deres nivå må vi strekke oss mot dem. Min ambisjon er å slå Juventus, og den ambisjonen forsterkes av hvilken posisjon vi har på tabellen.»

«De er et komplett lag på alle mulige måter og vi må ha hellet med oss for å vinne.»

Tidligere Milan-spillere:

Mattia De Sciglio har gått gradene i Milan, men forlot klubben til fordel for den gamle dame i sommer.

Tidligere Juventus-spillere:

Leonardo Bonucci spilte for Juventus i perioden 2010-2017. Den nåværende Milan-kapteinen er dog suspendert og blir ikke å se på banen i lørdagens oppgjør.

Spillere som har representert begge klubbene:

Zlatan Ibrahimovic, Christian Vieri, Roberto Baggio, Fabio Capello, Romeo Benetti, Andrea Pirlo, Marco Storari, Filippo Inzaghi og Alessandro Matri.

Managere som har ledet begge lag:

Carlo Ancelotti, Fabio Capello og Massimiliano Allegri.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

10.03.17 Juventus-Milan 2-1

22.10.16 Milan-Juventus 1-0

09.04.16 Milan-Juventus 1-2

21.11.15 Juventus-Milan 1-0

07.02.15 Juventus-Milan 3-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (3-4-2-1):

G.Donnarumma; Zapata, Musacchio, Romagnoli, Borini, Kessié, Biglia, Rodriguez; Calhanoglu, Suso; Kalinic

Juventus (4-2-3-1):

Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Sandro; Pjanic, Khedira; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuain

Odds fra norsk tipping:

H: 3.05 U: 3.15 B: 1.87

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page