top of page

Før kamp: Milan-Juventus


Den suverene serielederen kommer på besøk til Milano for et av de største oppgjørene i italiensk fotball.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Sønddag 11. november kl. 20.30  norsk tid

TV: Strive sport

Svak statistikk mot Bianconeri

Etter 11 spilte serierunder er Milan akkurat der de for tiden ønsker å være, nemlig innenfor topp fire. Der har ikke laget vært etter 38 runder siden 2012/13, og det er langt i fra sikkert at målet vil være oppnådd når vi kommer til mai 2019, men for øyeblikket ser det lovende ut.

Milan står med tre strake seire i ligaen, men hverken mot Sampdoria (3-2), Genoa (2-1) eller Udinese (1-0) kom resultatet gratis. Spillemessig har ikke ting gått på skinner, og ved de to siste anledningene har Gattuso blitt reddet av sin kaptein som har avgjort på overtid. Tabellen juger dog ikke og Milan er nummer 4 og har 10 poeng opp til søndagens motstander på topp. Opp til byrival Inter og Napoli er det kun 4 poeng, og kontakten er definitivt til stede. Lazio er a poeng med Milan og kan gå forbi dersom Juventus tar poeng i Milano.

På hjemmebane har Milan vært solide og står med 4-1-0 i serien, en statistikk et topplag verdig. Når Juventus søndag kveld står på motsatt banehalvdel foran et fullsatt San Siro er dog gjestene historisk sett favoritter. På de 10 siste oppgjørene mellom lagene i Milano (serie og cup) har gjestene vunnet hele 7 ganger, mens 1 kamp har endt med uavgjort. Milan står da med to seire, den ene som følge av Locatelli sin fantastiske scoring i 2016 mens den siste foregående seieren kom tilbake i 2012 da Robinho ble matchvinner. I Europa League har det for øvrig blitt en seier og et tap hjemme så langt denne sesongen.

På torsdag møtte Milan Betis på bortebane, og selv om det spillemessig var en fryktelig svak første omgang reddet Milan et poeng etter et glimrende frispark-mål fra Suso.

Skadeproblemene har de siste ukene tornet seg opp for Gattuso, og hverken Calabria, Caldara, Conti, Strinic, Biglia, Bonaventura eller Higuain var med til Spania. I tillegg pådro Musacchio, Kessie, Calhanoglu og Cutrone seg nye skader på torsdag. Det er ventet at Kessie, Calhanoglu Cutrone, Calabria og Higuain er klare for søndagens storkamp, mens Bonaventura er høyst tvilsom. Musacchio må belage seg på 8 uker uten fotball etter at han kolliderte med Kessié mot Betis. Hva Conti gjelder så var han ikke med til Spania, men har sittet på benken i de tre foregående kampene. Han har fått noen minutter for juniorlaget, men det går nok enda noen uker før han er klar til dyst i Serie A.

Bedre enn noen gang

Til tross for at de i en årrekke har vært landets beste lag har Juventus ofte startet sesongen på en litt famlende måte, for så å stramme skruen nå årsskiftet har nærmet seg. I fjor hadde de nesten følge av Napoli hele veien inn, men da Scudettoen skulle avgjøres var den gamle dame nok en gang hvassere enn sine konkurrenter. På bakgrunn av denne historikken er det derfor noe overraskende at de har åpnet så sterkt denne høsten, men når man ser på hva de foretok seg gjennom sommerens mercato er det dog ikke så merkelig.

Dette er sesongen hvor ledelsen virkelig ønsker at Juventus skal løfte Champions League-trofeet etter at Allegri har ledet dem til to av de fire siste finalene, men ingen triumfer. Inn har Perin, Bonucci, Can, Cancelo og Cristiano Ronaldo kommet, og laget har blitt forsterket kraftig i de leddene som kanskje har vært litt svakere enn hva de beste lagene i Europa kan skilte med. Det er også noen store navn som har forsvunnet, men både Buffon og Higuain har blitt erstattet av spillere som samlet sett er minst like gode. I tillegg har Caldara, Marchisio, Lichtsteiner, Sturaro og Asamoah forlatt skuten, men troppen ser kruttsterk ut.

Etter 11 serierunder står Juventus med 10 seire, deriblant over Lazio (H) og Napoli (H). De øvrige triumfene er i stor grad kommet mot lag det forventes å inkassere tre poeng, men det er mestertakter å faktisk gjøre det gang på gang. Det eneste poengtapet har kommet hjemme mot Genoa, men det var med et redusert lag i forkant av bortekampen mot Manchester United, en kamp de for øvrig vant fullt fortjent (0-1). De vant også de to påfølgende kampene i Champions League, men tapte returkampen hjemme mot de nevnte engelskmennene på onsdag. Juventus har med andre ord vunnet samtlige bortekamper de har deltatt i denne sesongen, og det forrige tapet på fremmed gress kom mot Sampdoria i november 2017(!). Siden den gang har Juventus spilt 24 bortekamper i Serie A, Coppa Italia og Champions League uten å tape. Valencia, Manchester United, Real Madrid, Roma, Inter, Tottenham, Lazio og Napoli er bare noen av lagene som ikke har klart å beseire et besøkende Juventus. En passe stor oppgave for Gattuso der, altså.

Juventus har som Milan noen utfordringer på skadefronten, og Massimiliano Allegri må unnvære den sentrale midtbanespilleren Can, mens den offensive duoen Costa og Kean er usikre men sannsynligvis i troppen. Bernardeschi er tilbake etter å ha stått over de to siste kampene.

Tidligere Milan-spillere:

Mattia De Sciglio har gått gradene i Milan, men forlot klubben til fordel for den gamle dame i 2016. Leonardo Bonucci er også tilbake i Torino etter en mislykket sesong som kaptein for Milan.

Tidligere Juventus-spillere:

Nyervervelsene Mattia Caldara og Gonzalo Higuain (på lån) kom begge fra Juventus i sommer, men førstnevnte fikk aldri noen tellende kamper for klubben. Grunnet en skade er han heller ikke aktuell for å møte sin tidligere arbeidsgiver nå.

Spillere som har representert begge klubbene:

Zlatan Ibrahimovic, Christian Vieri, Roberto Baggio, Fabio Capello, Romeo Benetti, Andrea Pirlo, Marco Storari, Filippo Inzaghi og Alessandro Matri.

Managere som har ledet begge lag:

Carlo Ancelotti, Fabio Capello og Massimiliano Allegri.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

31.03.18 Juventus-Milan 3-1

28.10.17 Milan-Juventus 0-2

10.03.17 Juventus-Milan 2-1

22.10.16 Milan-Juventus 1-0

09.04.16 Milan-Juventus 1-2

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-4-2):

G.Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, Rodriguez; Suso, Kessié, Bakayoko, Calhanoglu; Castillejo, Higuain,

Juventus (4-3-3):

Szczesny; Cancelo, Bonucci, Chiellini, Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Dybala, Mandzukic, Ronaldo

Odds fra norsk tipping:

H: 4.20 U: 3.65 B: 1.83

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page