top of page

Før kamp: Milan-Juventus


Kan Milan hindre Juventus i å ta sin 8. tittel i Supercoppa Italia?

Hvor: King Abdullah Sports City, Buraidah (Saudi-Arabia)

Når: Onsdag 16. januar 2019 kl. 18.30  norsk tid

TV: Ingen norske kanaler har sikret seg rettighetene til kampen

Store favoritter

Juventus, som det dominerende laget i Italia de siste årene, forbereder seg til sin syvende strake Coppa Italia-finale og er naturligvis den klare favoritten. Til tross for dette stempelet som de har hatt i lang tid, har det ikke alltid endt med et trofe i denne finalen. De fire siste sesongene kommer de til kampen som både serie- og cupmestere, og motstanderen har således fått sin finalebillett etter nederlag i Coppa Italia.

Forrige sesong stakk Lazio av med seieren foran egne fans, mens Milan vant på straffer i Saudi-Arabia i 2016. Det er tre år siden den forrige seieren til Juventus kom, og da beseiret de Lazio i Kina. Året i forkant tapte de på straffer mot Napoli, mens de vant to på rappen i 2012 og 2013. Kort oppsummert har det kun blitt en seier de siste fire årene, men etter en rask titt på Serie A-tabellen er de selvfølgelig favoritter uavhengig av nasjonal motstand. Juventus er på toppen og står fortsatt uten tap i serien, samtidig som de leverte et råsterkt gruppespill i Champions League sammen med sin nye hærfører fra Lisboa.

Denne finalen går av stabelen uten Benatia, Barzagli, Cuadrado og Mandzukic som alle er ute med skade.

Tre medaljer av hver valør

Milan står på sin side med tre strake seire i sine tre siste Supercoppa-finaler, det ble seire både i 2016, 2011 og i 2004. Forrige tap kom i 2003, som for øvrig var det tredje strake tapet i turneringen (nederlag i 1996 og 1999). Vincenzo Montella og hans mannskap overrasket stort da de vant for to år siden, og det vil igjen være som en bombe dersom Gennaro Gattuso strekker armene i været onsdag kveld.

Der motstanderen er et velsmurt maskineri er ikke ting like knirkefritt i Milano. Alle endringene i klubben, både hva ledelse, manager og spillere angår, gjør at laget mangler kontinuitet og fremgang. Denne kampen er neppe avgjørende for Gattuso da det er topp fire i Serie A som betyr alt for Elliott & Co, men det vil med stor sannsynlighet føre mer trygghet i at han er et riktig valg og gi noe mer arbeidsro gjennom vinteren.

Høstsesongen ble i stor grad preget av mange skader for Milan og Gennaro Gattuso fikk ikke mange muligheter til å mønstre sitt beste lag, om han i det hele tatt hadde noen. De som fremdeles er ute er Caldara, Biglia og Bonaventura. Suso mistet helgens cupkamp grunnet skade, men grunnet suspensjon var det aldri et tema å risikere spanjolen som ble værende hjemme i Italia.

Grunnet FFP-restriksjonene kommer det neppe til å være spesielt mye aktivitet for Milan i vinter, men det kan likevel bli en endring helt på topp. Chelsea skal ønske å overta låneavtalen for Higuain, noe hverken Juventus og Milan ser noe problem med all den tid argentineren virker å ønske en retur til Maurizio Sarri. Dette kan bety at Cutrone, som kom inn fra benken og scoret to ganger mot Sampdoria, får en sjelden sjanse fra start. Mediaset tror på sin side at Gattuso velger de to sammen på topp.

Tidligere Milan-spillere:

Mattia De Sciglio har gått gradene i Milan, men forlot klubben til fordel for den gamle dame i 2016. Leonardo Bonucci er også tilbake i Torino etter en mislykket sesong som kaptein for Milan.

Tidligere Juventus-spillere:

Nyervervelsene Mattia Caldara og Gonzalo Higuain (på lån) kom begge fra Juventus i sommer, men førstnevnte fikk aldri noen tellende kamper for klubben. Grunnet en skade er han heller ikke aktuell for å møte sin tidligere arbeidsgiver nå.

Spillere som har representert begge klubbene:

Zlatan Ibrahimovic, Christian Vieri, Roberto Baggio, Fabio Capello, Romeo Benetti, Andrea Pirlo, Marco Storari, Filippo Inzaghi og Alessandro Matri.

Managere som har ledet begge lag:

Carlo Ancelotti, Fabio Capello og Massimiliano Allegri.

Slik gikk det sist:

Lille juleaften for drøyt to år siden kunne Vincenzo Montella strekke hendene i været etter at Milan slo Juventus etter straffesparkkonkurranse. Chiellini sendte Juventus i føringen, men etter snaue 40 minutter utlignet Bonaventura i Doha. Flere mål ble det ikke og kampen gikk til forlengelse og deretter til straffespark. Lapadula åpnet med bom for Milan, men etter at både Mandzukic og Dybala feilet i å score avgjorde innleide Pasalic kampen til Milans fordel.

Forventede lagoppstillinger:

Juventus (4-3-3):

Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Sandro; Bentancour, Pjanic, Matuidi; Dybala, Ronaldo, Bernardeschi

Milan (4-3-1-2):

G.Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Bakayoko, Calhanoglu; Paqueta; Higuain, Cutrone

Odds fra Betsson:

H: 1.58 U: 3.70 B: 6.05

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page