top of page

Før kamp: Milan-Crotone


Sesongen er halvspilt og terminlisten snus opp ned når Crotone gjester San Siro til den første kampen i 2018. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 6. januar 2018 kl. 15.00 norsk tid

TV: Viasport+

Nedrykksstrid

I Pitagorici reddet plassen i vår etter en nesten mirakuløs sluttspurt der de vant 7 av de siste 10 kampene og endte på 17. plass, og de har hevet seg i sin andre sesong på toppnivå. I fjor sommer kom det inn flere erfarne spillere med lang fartstid i Serie A, og ved halvspilt sesong ser det i det minste bedre ut enn i fjor. Laget har plukket 15 poeng og ligger på den siste nedrykksplassen, men de er  a´ poeng med SPAL på sikker grunn.

I månedsskiftet oktober/november tok Crotone to seire på rappen, men siden den gang har det vært blytungt. På de syv siste kampene har det kun blitt poeng ved en anledning (1-0 hjemme mot Chievo), og i tur og orden har Genoa, Juventus, Udinese, Sassoulo, Lazio og Napoli tatt alle poengene. Det er riktignok tøff motstand, men med en så laber fangst ser det tøft ut med tanke på å berge plassen.

Midt inne i all elendigheten fikk Davide Nicola fyken, og 8. desember ble vårens redningsmann erstattet med ringreven Walter Zenga. 57-åringen har over 300 spilte kamper for Inter og nesten 20 års erfaring som manager. En seier og tre tap er den foreløpige fasiten under Zenga.

For Crotones del er det først og fremst hjemme på Stadio Ezio Scida de fleste poengene har kommet. På eget gress har de tre seire og to uavgjorte på ti forsøk, og på de syv siste hjemmekampene har de vunnet tre ganger.

Walter Zenga må klare seg uten Tumminello, Nalini, Pavlovic og leiesoldaten fra Milan, Simic.

Middelhavsfarer

Milan har ikke fått den ønskede oppsvingen under Gennaro Gattuso og ting ser like begredelig ut som tidligere, til tross for en sterk seier mot Inter i Coppa Italia. Etter poengdelingen i Firenze sist, hvor laget for første gang denne sesongen kom tilbake etter å ha kommet under, er Milan fortsatt på nedre halvdel (nr. 11).

Bortsett fra Napoli og Juventus som er i ferd med å stikke av i toppen, er det flere lag som har avgitt poeng de siste ukene. Det har ført til at selv om Milan ikke har vunnet, er ikke avstanden blitt noe større. Champions League ser fortsatt umulig ut all den tid det er 14 poeng opp til Roma, men det er kun 5 poeng opp til Europa League.

På fremmed gress har det virkelig lugget for Rossoneri og på de fire siste reisene har det kun blitt to poeng (2-2 mot Benevento og 1-1 mot Fiorentina), mens det ble tap mot Napoli (2-1) og slakt mot Hellas Verona (3-0). Den forrige borteseieren kom for to måneder siden (Sassuolo 0-2) og Milan trenger virkelig tre poeng her dersom det lille håpet om Champions League skal brenne videre.

Det har vært noen skadeproblemer for Gattuso i det siste. Forrige helg manglet både Abate, Storari og Kalinic, i tillegg til de to langtidsskadde ungguttene Conti og Mauri. Til denne kampen er Kalinic er tilbake i troppen mens Antonelli og Paletta har blitt en del av listen av spillere som er utilgjengelige.

Gennaro Gattuso:

«Ingen kamper i Serie A er enkle. Vi må forberede oss godt slik vi har gjort de siste dagene. Det er en tøff kamp, men vårt fokus er på å ta tre viktige poeng. Crotone spilte en god omgang mot både Lazio og Napoli og vi er nødt til å vise dem respekt. For å vinne må vi ha et høyt tempo i spillet vårt.»

«Walter Zenga er en strålende mann, et idol og en av tidenes beste keepere. Vi har mye til felles og begge har prøvd lykken utenlands. Jeg liker ham svært godt.»

«Vi må vinne noen flere kamper, men jeg vil at gutta skal fokusere på det faktum at selv om vi ikke har spilt strålende, er vi mer solide og lider mindre enn våre motstandere. Vi er ikke i en god posisjon i ligaen, men vi er i semifinalen i Coppa Italia og videre i Europa League. Frem til det er matematisk umulig vil vi sloss for en plass i neste års Champions League. Jeg forventer at vår tabellposisjon forbedrer seg i løpet av de kommende kampene.»

«Når man slipper inn mål er det ikke kun stoppernes skyld. Det er sant at Bonucci glapp sin mann i forrige kamp, men samtidig gjør Calabria en svak jobb med å stoppe innlegget. Hele forsvaret må forbedre seg sammen.»

Tidligere Crotone-spillere:

Ingen nåværende Milan-spillere ha tidligere representert Crotone.

Tidligere Milan-spillere:

Giovanni Crociata ble solgt fra Milan til Crotone i sommer. Midtbanespilleren gikk gradene i Milan, men fikk aldri en tellende kamp for klubben. I tillegg er Stefan Simic på lån fra Milan ut sesongen.

Spillere som har representert begge klubbene:

Djamel Mesbah spilte for Milan i sesongen 12/13 og for Crotone i 16/17.

Siste møter mellom lagene i Serie A:

20.08.17 Crotone-Milan 3-0

30.04.17 Crotone-Milan 1-1

04.12.16 Milan-Crotone 2-1

Forventede lagoppstillinger:

Crotone (4-3-3) :

Cordaz; Sampirisi, Ajeti, Ceccherini, Martella; Rohden, Mandragora, Barberis; Trotta, Budimir, Stoian

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Cutrone, Calhanoglu

Odds fra norsk tipping:

H: 1.28 U: 4.35 B: 8.00

2 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page