top of page

Før kamp: Milan-Carpi


For første gang i historien kommer Carpi på besøk til San Siro for å møte Milan til kamp om en semifinale-billett i årets Coppa Italia. 

Hvor: San Siro, Milano

Når: Onsdag 13.01.16 kl. 21.00 norsk tid

TV: Ingen norske kanaler viser kampen

Sløsende verter

Milan har kommet inn i et spor hvor man skaper drøssevis med sjanser og dominerer kampene stort, men man er ikke i stand til å avgjøre foran motstanderens mål. På de to siste kampene er det notert 14 avslutninger på mål og 15 utenfor. Dette har gitt Milan en scoring ved Juraj Kucka og ett poeng totalt. Det er enkelt å si at dette langt i fra er godt nok, men alle som har spilt fotball vet at om man først får hyll på byllen og selvtillit foran mål vil man med stor sannsynlighet omsette flere av disse store sjansene til tellende resultat. Det som ikke går an å bortforklare er det faktum at Milan er nummer 8 på tabellen med 29 poeng, 12 poeng bak serieleder Napoli og 10 poeng bak Inter og Juventus som har de to siste Champions League-plassene. En finale i Coppa Italia vil med stor sannsynlighet gi plass i neste års Europa League (om Juventus tar seg til finalen) og det bør være motivasjon nok for en presset Mihajlovic og hans mannskap.

Solid form

Forrige gang Milan møtte Carpi i starten av august så det bekmørkt ut for den lille klubben som debuterer i det ypperste selskap. I så måte kan det sies at Milan-kampen var et vendepunkt for Carpi som har 2 seire, 1 uavgjort og 2 tap på sine fem siste kamper i serien. Om man legger til at de blant annet har møtt Fiorentina og Lazio borte og Juventus hjemme blir det ikke mindre imponerende. Dette har gjort at de, med sine 14 poeng, til en viss grad har kontakt med lagene på trygg grunn (flere lag på mellom 19-22 poeng). Carpi har levert noen av sine beste prestasjoner mot antatt bedre motstand denne sesongen og Milan bør forvente seg et heltent bortelag som øyner muligheten for en historisk cupfinale.

Tidligere Milanistas

Carpi stiller med tre mann som har en fortid i Milan, og antageligvis spiller alle tre fra start søndag kveld. Midtstopperen Simone Romagnoli var Milans eiendom mellom 2007-11, men fikk aldri noen offisielle kamper for klubben og forlot Milanello til fordel for Pescara. Har spilt for Carpi siden 2013. Til informasjon er han ikke i nær slekt med vår egen Alessio. Forsvareren Christian Zaccardo er et kjent navn for mange, og italieneren fungerte som backup på høyreback og stopperplass for Milan mellom 2013-15. Femten seriekamper og et mål ble det for 33-åringen i rød-sort. Den siste spilleren med en fortid i Milan er Marco Borriello som har hele tre forskjellige opphold i klubben. Han startet i Milan som 14-åring, men dro videre til Trevisio som 19-åring. I 2002 var spissen tilbake og var Milans eiendom frem til 2007. I denne perioden var han stort sett på utlån og fikk bare 16 seriekamper. Sommeren 2007 ble han solgt til Genoa for rundt 1.8 € millioner. Etter en god sesong i Genoa i 07/08 kjøpte Milan Borriello tilbake for rundt € 8 millioner. Oppholdet varte i to år og var meget varierende både i kvalitet, spilletid og mål. Sommeren 2010 gikk den nå 33 år gamle spissen til Roma. Han kom til Carpi foran årets sesong.

Se opp for:

Marco Borriello. Samme mann ble nevnt foran det forrige oppgjøret, og med god grunn. Den sterke spissen var stort sett involvert i alt Carpi foretok seg. Borriello holdt på ballen, utfordret langs bakken og i lufta og var i realiteten den eneste store trusselen Carpi hadde. I det forrige oppgjøret gikk samtlige spillere målløse av banen, men om en Carpi-spiller skal finne nettmaskene får du knapt igjen innsatsen om du setter pengene på den tidligere landslagsspissen som er lagets toppscorer med 4 mål i Serie A så langt denne sesongen.

Siste fem møter mellom lagene:

Det eneste offisielle oppgjøret lagene seg i mellom fant sted den 06.desember i fjor og endte 0-0 på Carpis hjemmebane.

Forventede lagoppstillinger:

Carpi (4-4-2):

Belec, Zaccardo, Romagnoli, Gagliolo, Silva; Pasciuti, Cofie, Lollo, Martinho; Gaudio, Borriello

Milan (4-4-2):

Donnarumma; Abate, Zapata, Romagnoli, De Sciglio; Honda, Bertolacci, Kucka, Bonaventura, ;Bacca, Niang

Odds fra norsk tipping:

H: 1.38, U: 3.90, B: 6.00

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page