top of page

Før kamp: Milan-Bologna


Et Milan i miserabel form møter Bologna som ikke har vunnet borte på over to måneder.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 21. mai kl. 15.00 norsk tid

TV: Viaplay

Nå eller aldri

At Milan skulle kvalifisere seg for Europa League virket som en relativt sikker sak, men med kun tre poeng på de fem siste kampene begynner det virkelig å spøke for Rossoneri. Inter så lenge ut til å være den skumleste rivalen, men naboklubben tar enda færre poeng og i det skjulte har Fiorentina dukket opp. Viola er plutselig bare et poeng bak Milan som ser ut til å være helt avhengig av to seire på tampen av sesongen.

Hjemme på San Siro så Milan lenge solide ut, men med fire tap på de åtte siste kampene (Roma, Empoli, Sampdoria & Napoli) er Montella i ferd med å levere nok en svak hjemmesesong. Begge de to siste hjemmekampene er endt med ydmykende tap og det blir interessant å se hvordan Curva Sud reagerer på søndag.

Montella har flere fravær til denne kampen og må klare seg uten både  Poli og De Sciglio som begge har pådratt seg skader den siste uken. Antonelli, Abate og Bonaventura er fortsatt ute, mens både Ocampos og Paletta returnerer til troppen etter å ha stått over med suspensjon sist. Et skår i gleden er at Suso pådro seg sitt femte gule kort i forrige kamp og vil sitte på tribunen i sesongens siste hjemmekamp.

Trygg middelhavsfarer

Bologna leverte en plasseringsmessig grei sesong i fjor med en fjortende plass, men de var gjennom hele sesongen involvert i nedrykksstriden. Med to kamper igjen å spille kan Roberto Donadoni slå seg på brystet og si at det unngikk de i år. Selv om de ligger an til en svakere plassering (er nummer 15, men kan klatre til 10. med full klaff) har ikke Serie B vært et tema for I Rossoblu. En ny kontrakt var på langt nær sikret tidlig i 2017 og Bologna har kunnet konsentrere seg om å ta nye steg.

Det har de på mange måter gjort, men ser man litt bak resultatene er det flere faktorer som bør gi Donadoni et par gråe hår før helgen.  I kamper mot de åtte øverste lagene har det kun blitt to poeng (borte mot Lazio og Inter). Det er to solide resultater, men de kom tidlig i sesongen og totalt er det blitt 3-6-9 på fremmed gress. Forrige trepoenger på bortebane kom mot Sassuolo i midten av mars, men Bologna har vunnet to av de tre siste kampene og  er i brukbar form.

Roberto Donadoni har ikke så store utfordringer med laguttaket, men mangler Maietta, Masina og Nagy med skade, mens Valencia står over på grunn av gule kort.

Vincenzo Montella:

«Vi har fokusert på denne kampen hele uken og vi kan nå våre målsetninger ved seier. Jeg har nå vunnet 99 kamper i Serie som manager, og jeg er positiv med tanke på våre muligheter på søndag. Bologna kommer til å ligge dypt og vi må jobbe hardt for å finne de riktige rommene. De har mange kvalitetsspillere og har allerede nådd sine målsetninger denne sesongen, og har dermed ingenting å tape mot oss. Jeg er klar over at de kan true oss, men jeg kan heller ikke vente på at kampen skal komme i gang.»

«Dette blir som en finale, og slike kamper må spilles med en enorm lyst samtidig som du må være smart. Å vinne er det eneste som betyr noe nå og vi kan nå målet vi satt oss før sesongstart. Vi må legge alt vi har i denne kampen og det er vesentlig at samtlige forstår hvordan vi må spille for å være sterkere enn motstanderen.»

«Det kommer ikke til å være et problem å vite Fiorentina sitt resultat (møter Napoli borte lørdag kveld), vi må fokusere på oss selv og det er enkelt, fordi vi må vinne. Vi har 1% større sjanse enn våre konkurrenter på å få sjetteplassen, og vi må beholde den fordelen. Alt er i våre egne hender, uavhengig av hva de andre lagene gjør.»

«Det er mulig at vi spiller med 3-5-2 igjen, men jeg syns personlig at det ikke er så stor forskjell mellom systemene. Det er små forskjeller både med og uten ball. Jeg kommer til å starte med tre angripere og de kan selvfølgelig bytte posisjoner underveis. Det er en tanke å spille med Bacca og Lapadula sammen, det er kombinasjonen av de spillerne som starter som avgjør om laget er mer offensivt eller defensivt.»

Tidligere Milan-spillere:

Simone Verdi kom opp gjennom akademiet til Milan og etter flere utlån forlot han klubben på permanent basis til fordel for Bologna i fjor sommer. Mattia Destro på sin side spilte for Milan fra januar 2015 til juni 2015 mens Bologna-manager Roberto Donadoni spilte for Milan fra 1986 til 1996 og fra 1997 til 1999.

Tidligere Bologna-spillere:

Ingen i dagens Milan-tropp har tidligere representert Bologna.

Spillere som har representert begge klubbene:

Roberto Baggio, Alberto Gilardino og Francesco Antonioli.

Se opp for:

Simone Verdi. 24-åringen gikk gradene i Milan, men som så mange andre kom han etter flere utlån aldri gjennom det trange nåløyet til A-laget, og forlot klubben permanent i fjor sommer med kun to offisielle kamper for Rossoneri (Coppa Italia 09/10). I Bologna har han kapret en fast plass ute til høyre i Donadoni sin angrepstrio og har på mange måter fått sitt gjennombrudd i år. Med god teknikk, høy fart både med og uten ball og en slepen fot som er farlig fra distanse, både med tanke på å gå for avslutning selv og finne lagkamerater foran boksen. Så langt står italieneren med 6 mål og 3 målgivende pasninger i Serie A og vi kan vente oss en interessant duell mellom den kreative Verdi og den til stadighet feilplasserte Vangioni på Milans venstreside.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

08.02.17 Bologna-Milan 0-1

07.05.16 Bologna-Milan 0-1

06.01.16 Milan-Bologna 0-1

14.02.14 Milan-Bologna 1-0

25.09.13 Bologna-Milan 3-3

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, Vangioni; Kucka, Montolivo, Pasalic; Ocampos, Bacca, Deulofeu

Bologna (4-3-3):

Mirante; Torosidis, Gastaldello, Helander, Mbaye, Taider, Pulgar, Donsah; Verdi, Destro, Di Francesco

Odds fra norsk tipping:

H: 1.28 U: 4.50 B: 7.50

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page