top of page

Før kamp: Milan-Bologna


Gennaro Gattuso fortsetter jakten på sin første seier hjemme mot Bologna.

Hvor: San Siro, Milano

Når: søndag 10. desember kl. 20.45 norsk tid

TV: Viasport 2

Nye kamp, nye muligheter

Etter den forferdelige bortekampen forrige helg fikk Milan sjansen til revansje i midtuken, men endte opp med 0-2 i sekken borte mot Rijeka. Til tross for et sterkt redusert mannskap var det en skuffende forestilling i Kroatia, og Milan må vise frem noe helt annet for å slå Bologna.

Den umiddelbare effekten av managerbyttet har dermed uteblitt og det ser sjanseløst ut med tanke på Champions League, da det er hele 13 poeng opp til Roma. Opp til den siste Europacup-plassen er det 6 poeng og bør fortsatt være innenfor rekkevidde for Gattusos menn.

Hva laguttak angår ligger det i kortene at vi får se et bytte av formasjon. Gattuso antydet på pressekonferansen at han ikke er fornøyd med den bakre treeren, og at han med stor sannsynlighet legger om til fire back. Med Romagnoli suspendert ser stopperparet ut til å bli Bonucci og Musacchio med Abate og Rodriguez på backene. På midten er det ventet at Montolivo vil være tilbake, mens Biglia vil være tilbake på benken. Der sitter nok spissparet fra torsdag også, mens Kalinic nok en gang starter i Serie A.

Hakk i hæl

Tidligere Rossoneri-helt Roberto Donadoni tok over Bologna for omtrent to år siden og har i begge sine sesonger havnet godt plassert på nedre halvdel med like over 40 poeng. Denne sesongen har startet meget godt og før møtet med Milan er det kun et enslig plussmål som skiller lagene.

En fin blanding av rutinerte spillere som Mirante, De Maio, Torosidis, Palacio og Poli utgjør stammen sammen med unge, lovende spillere som svenske Helander, italienerne Maietta og Verdi samt chileneren Pulgar er blitt et gjerrig mannskap som slipper inn svært lite mål. De har også tatt brorparten av sine poeng på bortebane. På den andre siden har ikke Donadoni klart å skape en offensiv slagkraft enda, og hva scorede mål angår er de blant de svakere i Serie A. Holder det til å ta poeng mot et revansjesugent Milan på San Siro?

Gennaro Gattuso:

«Jeg kjenner Donadoni godt og har stor respekt for måten han kommuniserer på. Han er direkte og godt forberedt. Bologna har tatt mye poeng på bortebane og det er ikke tilfeldig. Det som skjedde på torsdag er slikt som kan skje, men jeg forventer at vi slår tilbake.»

«Jeg vurderer å spille med fire bak. Vi er ikke i stand til å spille godt med en trebackslinje enda. Vi må endre noe, men det betyr ikke at Montella gjorde noe galt.»

«Vi må forbedre oss både fysisk og psykisk. At noen spillere ikke er i toppform er ingen unnskyldning. Vi må støtte hverandre og det er kun oss selv som kan snu dette. Vi trenger seire og må starte nå.»

Tidligere Milan-spillere:

Simone Verdi, Mattia Destro og Andrea Poli har alle spilt for Milan. Det samme gjelder deres manager Roberto Donadoni som spilte for klubben i to perioder mellom 1986 og 1999. Italieneren fikk nesten 300 kamper for Rossoneri.

Tidligere Bologna-spillere:

Ingen i Milantroppen har tidligere spilt for Bologna.

Spillere som har representert begge klubbene:

Roberto Baggio, Alberto Gilardino og Francesco Antonioli.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

21.05.17 Milan-Bologna 3-0

08.02.17 Bologna-Milan 0-1

07.05.16 Bologna-Milan 0-1

06.01.16 Milan-Bologna 0-1

14.02.14 Milan-Bologna 1-0

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Abate, Musacchio, Bonucci, Rodriguez; Kessié, Montolivo, Bonaventura; Suso, Kalinic, Borini

Bologna (4-3-3):

Mirante; Torosidis, De Maio, Gonzalez, Mbaye; Taider, Pulgar, Donsah; Verdi, Destro, Palacio

Odds fra norsk tipping:

H: 1.45 U: 3.55 B: 6.05

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page