top of page

Før kamp: Milan-Atalanta


Etter det pinlige tapet mot Hellas Verona venter fjorårets store overraskelse hjemme på San Siro.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Lørdag 23. desember kl. 18.00 norsk tid

TV: Viasport 2

Katastrofal sesong

I det som skulle bli en sesong fylt med revansje er Milan i ferd med å nå en ny bunn. Etter en sommer med en ellevill pengebruk ble den ene ettertraktede spilleren etter den andre presentert på Milanello, og ledelsen snakket om det naturlige comebacket i Champions League. Enkelte nevnte også Milan som en potensiell outsider til Scudettoen.

Etter 17 spilte serierunder er Milan nummer 8 og kommer rett fra et pinlig 3-0 tap mot nestjumbo Hellas Verona. Det er hele 18 poeng opp til serieleder Napoli, mens det er 14 poeng opp til Roma som innehar den siste Champions League-plassen. Laget fra den evige stad har også spilt en kamp mindre enn Milan.

Etter en skuffende debut mot Benevento og et påfølgende tap i Europa League trodde man at lagets nye manager hadde fått sving på sakene, men to seire ble etterfulgt av det flaue tapet mot Hellas Verona forrige helg og det er liten tvil om at Rhino har en stor jobb foran seg dersom Milan skal berge sesongen.

Til denne kampen må Gennaro Gattuso klare seg uten Alessio Romagnoli og Suso som begge soner karantene. I tillegg er fortsatt Jose Mauri og Andrea Conti ute med skade.

Ny solid sesong

Under ledelse av Gian Piero Gasperini tok Atalanta i fjor en knallsterk fjerdeplass, to plasseringer og 9 poeng foran Milan, og kvalifiserte seg direkte til Europa League. Til tross for at de mistet flere nøkkelspillere (blant andre Conti & Kessié til Milan) har Atalanta i høst levert varene både ute i Serie A og på kontinentet. I Europa League gikk ubeseiret gjennom gruppespillet og vant foran Lyon, Everton og Apollon, mens de i skrivende stund er på plassen foran Milan i Serie A med like mange poeng som sine mer meritterte konkurrenter.

I månedsskiftet oktober/november var Atalanta inne i en dårlig periode og gikk fire kamper uten seier i alle turneringer, men de siste to månedene har formpilen pekt til værs.  De har 5-2-0 i alle turneringer og i midtuken slo de ut Genoa av Coppa Italia og Gasperini sine menn jakter lagene foran på tabellen. Til denne kampen har de få problemer på skadefronten og det er kun midtstopperen Palomino som er ute med skade.

Tidligere Milan-spillere:

Andrea Petagna, Bryan Cristante, Luca Vido og Matteo Pessina har alle spilt for Milan tidligere. De to sistnevnte hadde aldri spilt for A-laget før de i sommer ble solgt til Atalanta.

Tidligere Atalanta-spillere:

Gabriel Paletta, Riccardo Montolivo, Andrea Conti og Frank Kessié har alle en fortid hos Bergamo-klubben. De to sistnevnte kom til Milan før inneværende sesong.

Spillere som har representert begge klubbene:

Filippo Inzaghi, Roberto Donadoni, Demetrio Albertini, Maurizio Ganz, Christian Vieri, Gianluigi Lentini og Massimo Donati. 

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

13.05.17 Atalanta-Milan 1-1

17.12.16 Milan-Atalanta 0-0

03.04.16 Atalanta-Milan 2-1

07.11.15 Milan-Atalanta 0-0

30.05.15 Atalanta-Milan 1-3

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Abate, Zapata, Bonucci, Rodriguez; Kessié, Montolivo, Bonaventura, Borini, Kalinic, Calhanoglu

Atalanta (3-4-1-2):

Berisha;Toloi, Caldera, Massiello; Hateboer, Cristante, Freuler, Spinazzola; Ilicic; Petagna, Gomez

Odds fra norsk tipping:

H: 2.30 U: 2.95 B: 2.75

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page