top of page

Før kamp: Milan-Atalanta


Milan møter en vanskelig motstander etter seieren i Luxemburg.

Hvor: San Siro, Milano

Når: Søndag 23. september kl. 18.00 norsk tid

TV: Strive

Flere år siden forrige triumf

Gennaro Gattuso benyttet kampen mot Dudelange til å gjøre endringer på startelleveren, og det var faktisk bare kaptein Romagnoli og spydspiss Higuain som var igjen fra forrige helgs seriekamp. Resultatet ble tre poeng uten å imponere nevneverdig, men Milan har i det minste fått i gang flere spillere.

I den forrige seriekampen skuffet Milan stort med 1-1 mot Cagliari, men får muligheten til å rette det opp mot en direkte konkurrent til Europacup-plassene. Selv om Atalanta har trøblet i sesonginnledningen, har de fått et skremmende godt tak på Milan. På de seks siste innbyrdes oppgjørene står Bergamo-klubben uten tap (2-4-0). Forrige gang Milan vant var i mai 2015, mens forrige triumf på San Siro kom helt tilbake til januar 2014 da blant andre Kaka, Matri & Mexes var ute på gresset i sort og rødt. Atalanta har tatt 8 poeng på sine fire siste besøk her og hadde full kontroll 23. desember i fjor da de vant 2-0.

Skadesituasjonen er status quo for Gennaro Gattuso som må klare seg uten Conti og Strinic, men Cutrone kan returnere etter å ha stått over de to siste grunnet en smell i ankelen. Den foretrukne førsteelleveren bør stille uthvilt og det er ventet at Milan går tilbake til de som startet mot Cagliari. Den eneste endringen at at Caldara får fornyet tillit som makker til kaptein Romagnoli i midtforsvaret.

Den uungåelige nedturen

Atalanta har gått løs på sin åttende strake sesong i Serie A, og for tredje sesong på rad er det med Gian Piero Gasperini bak spakene. De to første sesongene har endt med en fjerde- og en syvendeplass, samt salg av en rekke spillere som har slått gjennom i Atalanta og som Bergamo-klubben har tjent gode penger på.

Gjennom sommerens mercato har profiler som Cristante, Kurtic, Paloschi, Petagna, Caldara og Spinazzola forsvunnet. Det er ikke alle som var eid av Atalanta, men likheten er at de alle har bidratt til gode resultater. De har fått på plass spennende spillere som Zapata, Bettella, Tumminello, Pasalic og Rigoni, men denne gangen er det ikke sikkert alle endringene går like smertefritt som i fjor.

Atalanta startet sesongen med kvalik i slutten av juli tok seg greit videre fra de to første rundene, men mot København røk de på straffer og kom seg derfor aldri til gruppespillet i Europa League. Det var et skudd for baugen, spesielt ettersom de har rustet opp med et stort antall spillere for å tåle de ekstra kampene bedre enn i fjor. Sjansen for misnøye på grunn av manglende spilletid i Bergamo er reell, men det er kanskje litt tidlig å rope om det allerede nå.

På fremmed gress var Atalanta helt på det jevne i fjor (7-6-6), men de tok godt med poeng mot de beste lagene. På Olimpico ble det fire poeng mot Roma og Lazio og i Firenze fikk de også med seg en uavgjort. Hvordan det gikk mot Milan er allerede nevnt.

Foran årets sesong er Atalanta av mange tippet blant de fem øverste i ligaen, og de startet prikkfritt med storseier over Frosinone (4-0). I runde to gikk de opp til 3-1 borte mot Roma, men det endte med 3-3 og poengdeling. Deretter har de tapt både mot Cagliari og SPAL, så gjestene trenger virkelig alle tre poengene for å henge med i toppen.

Gian Piero Gasperini har en bred og sterk tropp å velge i, og det er kun Varnier som er ute med skade. Han kan dermed stille med sitt beste mannskap og kommer nok som vanlig med en trebackslinje og en meget spennende duo på topp bestående av kreative Papu Gomez og det fysiske beistet Duvan Zapata.


Tidligere Milan-spillere:

Mario Pasalic og Matteo Pessina har begge en fortid i Milan. Førstnevnte var en del av Montella sin tropp for to år siden, mens Pessina forlot klubben i fjor uten spilletid for A-laget.

Tidligere Atalanta-spillere:

Mattia Caldara, Riccardo Montolivo, Andrea Conti og Frank Kessié har alle en fortid hos Bergamo-klubben.

Spillere som har representert begge klubbene:

Filippo Inzaghi, Roberto Donadoni, Demetrio Albertini, Maurizio Ganz, Christian Vieri, Gianluigi Lentini, Massimo Donati, Andrea Petagna, Bryan Cristante, Luca Vido, Gabriel Paletta og Alberto Paloschi har tidligere ikledd seg begge lagenes drakt.  

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

13.05.18 Atalanta-Milan 1-1

23.12.17 Milan-Atalanta 0-2

13.05.17 Atalanta-Milan 1-1

17.12.16 Milan-Atalanta 0-0

03.04.16 Atalanta-Milan 2-1

Forventede lagoppstillinger:

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Caldara, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Higuain, Calhanoglu

Atalanta (3-4-1-2):

Gollini; Toloi, Palomino, Massiello; Castagne, De Roon, Freuler, Gosens; Pasalic; Zapata, Gomez

Odds fra Betsson:

H: 2.00 U: 3.45 B: 3.70

1 visninger0 kommentarer

Commentaires


bottom of page