top of page

Før kamp: Lazio-Milan


Landslagspausen er endelig over og for Milan venter en tøff oppgave på Olimpico i den evige stad. 

Hvor: Stadio Olimpico, Roma

Når: Søndag 10. september 2017 kl. 15.00 norsk tid

TV: Viasport 2

Den vanskelige andresesongen

Lillebror Inzaghi ledet Biancocelesti til en flott fjerdeplass forrige sesong, men med tanke på rivalenes opprustning (les Milan og Inter) er det mange som har spådd at Simone Inzaghi vil få en tøff jobb med å kopiere den plasseringen i sin andre hele sesong som Lazio-manager. I løpet av sommeren har store spillere som Biglia (Milan), Keita (Monaco) og Hoedt (Southampton) forsvunnet fra Olimpico, og selv om de har gått i pluss rent økonomisk er ikke erstatterne av samme kaliber.

Lazio har fått en brukbar start på sesongen der en skuffende poengdeling mot nyopprykkede SPAL ble etterfulgt av tre poeng borte mot Chievo Verona. Begge de to kampene er oppgjør som bør vinnes dersom Inzaghi´s sine gutter skal være med å kjempe om en plass i neste sesongs Champions League, men få blir neppe overrasket dersom det hele ender med Europa League slik som i år.

Simone Inzaghi har alle mann tilgjengelig bakover på banen, men både Filipe Anderson og nyervervelsen Nani mangler i angrep.

Full pott

Forventningene er naturligvis, etter å ha brukt over € 200 millioner på nye spillere, helt annerledes i den røde delen av Milano. Vincenzo Montella vet at han må føre laget tilbake til det gjeveste selskapet, og i så måte har han levert varene. Milan har, dog mot svak motstand, vunnet alle kvalifiseringskampene til Europa League og er klare for gruppespillet. I seriespill har det blitt 6/6 poeng, borte mot Crotone (0-3) og hjemme mot Cagliari (2-1). Spillemessig var det godt i første kamp, men Rossoneri spilte med en mann mer i over 85 minutter. Laget stanget noe mer mot Cagliari, men det det endte til slutt med tre poeng også der etter at Suso ble matchvinner med et flott frispark.

Vincenzo Montella er nok fornøyd på trening om dagen, for manageren kan velge i et bortimot skadefritt mannskap. Den eneste skaden er på Andrea Conti, som fikk seg en smell i ankelen mot Israel og blir igjen i Milano. Det samme er tilfelle for Gomez som også kom skadet tilbake fra et totalt sett skuffende landslagsopphold (Ingen seire, selvmål og skade). I tillegg er Paletta og Zanellato utelatt. På den positive siden er både Bonaventura og Romagnoli, som har stått over de to første seriekampene, tilbake i troppen

Vincenzo Montella:

«Vi møter et lag som kom foran oss i fjor og det kommer til å bli en tøff kamp. Vi har en fersk tropp og våre spillere har nettopp begynt å trene sammen. Vi jakter fortsatt på vårt fulle potensiale. Lazio er et veldig pragmatisk lag. Selv om det er tidlig i sesongen har de fått gode resultater.»

«Cutrone gjør det godt og sammen med klubben bestemte jeg meg for forlenge hans kontrakt. Vi har trodd på ham hele veien, men han er fortsatt ung og trenger tid. Han kommer til å utvikle seg og bli en langt bedre spiller i fremtiden enn det han er i dag.»

«Biglia kommer til å spille. Vi har alle ventet på dette øyeblikket og jeg er sikker på at han kommer til å bli en avgjørende brikke for oss. Det kommer naturligvis til å bli en spesiell kamp for ham, men jeg er overbevist om at han vil levere en topp prestasjon.»

«Romagnoli er i fin utvikling, det samme gjelder Bonaventura. Han har trent med oss en stund nå og vil snart være 100%. Han er klar til å spille i morgen.»

Tidligere Milan-spillere:

Nyervervelsen Davide Di Gennaro har gått gradene gjennom Milans akademi, men ble solgt i 2012 og fikk kun tre offisielle kamper for klubben.

Tidligere Lazio-spillere:

Lucas Biglia spilte for Lazio i perioden 2013-17 og var lagets kaptein fra 2015. I sommer ble han solgt til Milan for omkring € 17 millioner.

Spillere som har representert begge klubbene:

Alessandro Nesta, Massimo Oddo, Hernan Crespo, Jaap Stam, Christian Vieri, Diego Fuser, Giuseppe Pancaro, Giuseppe Favalli, Stefano Chiodi,Valerio Fiori og Alessandro Matri.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

13.02.17 Lazio-Milan 1-1

20.09.16 Milan-Lazio 2-0

20.03.16 Milan-Lazio 1-1

01.11.15 Lazio-Milan 1-3

24.01.15 Lazio-Milan 3-1

Forventede lagoppstillinger:

Lazio (3-4-1-1) :

Strakosha; Wallace, De Vrij, Radu; Basta, Parolo, Leiva, Savic, Lulic; Alberto; Immobile

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Abate, Musacchio, Bonucci, Rodriguez; Kessié, Biglia, Montolivo; Suso, Cutrone, Çalhanoglu

Odds fra norsk tipping:

H: 2.40 U: 3.15 B: 2.50

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page