top of page

Før kamp: Juventus-Milan


Det er duket for et av de største oppgjørene i Serie A når Juventus gjester San Siro lørdag kveld.

Hvor: Juventus Stadium, Torino

Når: Lørdag 31. mars kl. 20.45  norsk tid

TV: Viasport 2

Overtak i gullkampen

Det så lenge ut til at Napoli skulle få et solid overtak i kampen om Scudettoen, men som så mange ganger før har Juventus funnet formen på riktig tidspunkt og når rivalene feiler durer Fiaten på videre. I skrivende stund troner de på toppen av tabellen, to poeng foran Sarri sitt mannskap. For bare et par uker siden var det Napoli som lå først, men det ser ut til at Allegri skal lose den gamle dame til det syvende strake seriemesterskapet. Når det er sagt gjenstår det flere tøffe kamper for Juventus, som har igjen oppgjør mot fem av de 8 øverste lagene.

Første utfordring på veien er Milan, og det er ingen tvil om at hjemmelaget er storfavoritter på lørdag. På de 9 kampene som er spilt siden den nye stadionet ble åpnet i 2011 har hjemmelaget vunnet 8. Kun en gang, i Coppa Italia for 6 år siden, har Milan maktet å spille uavgjort. Samtlige seks seriekamper har altså endt med hjemmeseier.

Juventus tok seg videre til kvartfinalen i Champions League mot Tottenham etter en returkamp som bare italienske lag kan spille, noe som betyr at kampene kommer tett som hagl gjennom april. Kun tre dager etter oppgjøret mot Milan kommer Real Madrid på besøk.

I forrige seriekamp klarte Juventus kun 0-0 borte mot et heroisk SPAL-lag, som sørget for det første poengtapet siden Inter rasket med seg et poeng fra Torino i midten av desember. Klarer Milan å kopiere byrivalen?

Massimiliano Allegri kan definitivt skilte med den beste og bredeste troppen i ligaen, men må unnvære den solide venstrebacken Sandro og vingen Bernardeschi.

Jakten på Champions League

Der Juventus virkelig er en av Europas stormakter med to finaler i Champions League de tre siste sesongene, jakter Milan en av fire plasser italienske lag får neste sesong. Det ble et surt, men fortjent nederlag mot Arsenal i Europa League, men formen i Serie A er upåklagelig hos Milan. 8 seire og 2 uavgjorte kamper på de siste 10 oppgjørene sier sitt, og Andre Silva har ved de to siste anledningene sikret seieren i sluttminuttene.

I skrivende stund har Milan 5 poeng opp til byrival Inter som innehar den viktige fjerdeplassen, og de to Milano-klubbene har en kamp mindre spilt enn sine rivaler. Derbyet skal spilles i uken etter påske og hvordan inngangen til den kampen er står på mange måter å faller på helgens kamp i Torino. Med den første serieseieren i Juventus´ stue vil positiviteten være enorm. På den annen side, et nederlag vil gjøre at det plutselig er fryktelig langt opp.

Gennaro Gattuso må klare seg uten Andrea Conti som er bekreftet ferdig for sesongen, i tillegg mister Ignazio Abate kampen. Både Calabria og Romagnoli, som har vært usikre gjennom uken, meldes å være klare.


Tidligere Milan-spillere:

Mattia De Sciglio har gått gradene i Milan, men forlot klubben til fordel for den gamle dame i sommer.

Tidligere Juventus-spillere:

Leonardo Bonucci spilte for Juventus i perioden 2010-2017.

Spillere som har representert begge klubbene:

Zlatan Ibrahimovic, Christian Vieri, Roberto Baggio, Fabio Capello, Romeo Benetti, Andrea Pirlo, Marco Storari, Filippo Inzaghi og Alessandro Matri.

Managere som har ledet begge lag:

Carlo Ancelotti, Fabio Capello og Massimiliano Allegri.

Siste fem møter mellom lagene i Serie A:

28.10.17 Milan-Juventus 0-2

10.03.17 Juventus-Milan 2-1

22.10.16 Milan-Juventus 1-0

09.04.16 Milan-Juventus 1-2

21.11.15 Juventus-Milan 1-0

Forventede lagoppstillinger:

Juventus (4-2-3-1):

Buffon; Lichtsteiner, Benatia, Chiellini, Asamoah; Pjanic, Matuidi; Costa, Dybala, Mandzukic; Higuain

Milan (4-3-3):

G.Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, Rodriguez; Kessié, Biglia, Bonaventura; Suso, Cutrone, Calhanoglu

Odds fra norsk tipping:

H: 1.58 U: 3.30 B: 5.00

3 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page