top of page

Før kamp: Frosinone-Milan


Et vaklende Milan er store favoritter borte mot nedrykkskandidaten. 

Hvor: Stadio Benito Stirpe

Når: Onsdag 26. desember kl. 12.30 norsk tid

TV: Strive Sport

Nedrykkskamp

Våren 2015 rykket lille Frosinone opp til Serie A for første gang i historien, men uten forsterkninger av særlig grad deiset de rett tilbake i Serie B etter å ha tapt 23 av kampene. De kom seg til playoff i to strake sesonger, men lyktes ikke med opprykk på første forsøk. I vår ble de imidlertid klar for sin andre sesong på øverste nivå.

I sommer hentet Frosinone inn en rekke spillere med erfaring fra det øverste nivået, deriblant Sportiello, Capuano, Molinaro og Hallfredssonm uten at det har båret frukter så langt. .

Mannen som tok dem opp, Moreno Longo, måtte ta sin hatt å gå etter forrige serierunde da de tapte mot Sassuolo. Etter kun en seier på 16 kamper var det dråpen for ledelsen i klubben, og han er erstattet av Marco Baroni. Den nye manageren brakte Benevento opp til Serie A før forrige sesong, men fikk sparken i klubben som til slutt rykket ned.

Hjemme på Benito Stirpe har det så langt vært lite å juble for, og Canarini står med skarve fire poeng foran egne fans. Det har dog kun blitt et tap på de fire siste på eget gress, og Frosinone kommer nok til å selge seg dyrt mot Milan. I den siste kampen før jul tok Frosinone et sterkt poeng borte mot Udinese og kommer nok til dette oppgjøret med grei selvtillit.

Til denne kampen må Baroni klare seg uten Paganini, Dionisi og Halfredsson som alle er ute med skade.

Utenfor topp fire

I Milan er det fullstendig krise etter å ha tapt hjemme for Fiorentina og rekken med kamper uten seier er nå oppe i 4 og det er kun blitt to triumfer på de ni siste kampene. Det brenner for alvor under beina til Gennaro Gattuso og mediene vil ha det til at manageren er ferdig i klubben dersom det ikke blir seks poeng på en overbevisende måte mot Frosinone og SPAL i årets to siste kamper.

På fremmed gress har Milan kun vunnet to ganger på åtte oppgjør, og både Bologna, Empoli og Cagliari har tatt poeng når Rossoneri har kommet på besøk. Den forrige borteseieren i ligaen kom mot Udinese 4. november og siden den gang har Milan delt poeng mot Lazio og Bologna.

Forrige helgs nederlag for Fiorentina gjorde at Milan falt utenfor topp fire og i skrivende stund er det 1 poeng opp til Lazio og 6 poeng opp til byrival Inter. De to konkurrentene møter henholdsvis Bologna og Napoli i runde 18.

Til dette oppgjøret ser det bedre ut for Gattuso, som får Kessie og Bakayoko tilbake fra karantene. Conti spilte sin første minutter med A-lagsfotball på 15 måneder sist, men høyrebacken er nok ikke klar for å starte enda. Caldara, Biglia og Bonaventura er fortsatt ute med skade, mens Borini og Bertolacci er usikre. Strinic har litt igjen på å være kampklar.

Tidligere Milan-spillere:

Ingen spillere i dagens Frosinone-tropp har tidligere representert Milan.

 Tidligere Frosinone-spillere:

Ingen spillere i dagens Milan-tropp har tidligere representert Frosinone.

Spillere som har representert begge klubbene:

Ingen spillere har tidligere vært innom begge klubbene.

Siste møter mellom lagene i Serie A:

01.05.16 Milan-Frosinone 3-3

20.12.15 Frosinone-Milan 2-4

Forventede lagoppstillinger:

Frosinone (3-5-2):

Sportiello; Goldaniga, Ariaudo, Krajnc; Zampano, Chibsah, Maiello, Casseta, Beghetto; Ciano, Pinamonti

Milan (4-3-3):

Donnarumma; Calabria, Zapata, Romagnoli, Rodriguez; Kessie, Bakayoko, Mauri; Suso, Higuain, Calhanoglu

Odds fra Betsson:

H: 5.35 U: 3.70 B: 1.66

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page