top of page

En usikker fremtid i møte


Mens storklubbene bruker midtuken på å spille Europacup er Vincenzo Montella og hans gutter på Milanello og forbereder seg til neste seriekamp. 

Det er tre år siden forrige gang Milan spilte en kamp av betydning utenfor Italias grenser (bortsett fra Supercupen) og årets versjon ser heller ikke ut til å være klare for slik oppgaver, men hva må til for at Rossoneri igjen blir en klubb å regne med i det virkelige tetsjiktet?

I starten av mars er det ventet at det mye omtalte oppkjøpet, der Sino-Europe Sports sikrer seg 99.99% av aksjene i klubben, vil gå i orden. Flere transaksjoner tyder på at vi ikke får flere utsettelser og en æra er i ferd med å være over. De fleste italienske aviser virker å være enige om at det vil være et budsjett på drøyt € 100 millioner som skal brukes til å forsterke dagens tropp, men hvem av dagens menn vil være med på reisen videre og hvem bør finne seg et annet sted å spille ball?

Milan har forlenget kontraktene med store deler av dagens tropp og bortsett fra leiesoldatene er det bare et par kontrakter som går ut etter sesongen, men det er likevel noen spillere som bør kvesse tennene om de vil ha en fremtid i klubben.

 1. Lucas Ocampos. Argentineren er på lån fra Marseille, men Genoa, som lånte spilleren i fjor høst, kan også ha sitt å si til sommeren. Det er en innviklet avtale og det er uvisst om Milan har en opsjon på kjøp her, men vingen må uansett vise seg frem mer om det skal bli en permanent overgang.

 2. Gerard Deulofeu. Spanjolen har overbevist mange i habs første kamper i rødt og sort, og 22-åringen kan meget vel ha en fremtid i klubben. Everton tillot ikke en kjøpsklausul i kontrakten og kantspilleren kan dermed bli en dyr mann og han fortsetter å levere ut sesongen.

 3. Mario Pasalic. Kroaten er på lån fra Chelsea og ingen klausul er involvert. London-klubben har flere ganger uttalt at de har stor tro på Pasalic til tross for at han enda ikke har debutert i blått. Har etter en vanskelig start spilt seg til en rimelig fast plass på Milan og har sel uttalt at han kan tenke seg å forbli i Milano etter sesongen.

 4. Mati Fernandez. Den siste leiesoldaten kjenner manageren etter deres tid sammen i Fiorentina, men denne sesongen er blitt ødelagt av skader og 30-åringen har bidratt med svært lite på banen. Milan har sikret seg en opsjon på kjøp, men med mindre chileneren får orden på kroppen og imponerer gjennom våren er det lite som tyder på at klubben vil bruke en vesentlig sum på en trettiåring med sine beste år bak seg.

 5. Keisuke Honda. Japaneren kriget seg til en fast plass under Mihajlovic, men det var kanskje mer på grunn av manglende alternativer. Har kun startet en kamp denne sesongen og imponerte ingen med den opptredenen. 30-åringen er nesten helt sikkert ferdig i klubben ved sesongslutt.

 6. Marco Storari. Ble hentet inn i januar for at ungguttene skulle ha noen å se opp til og lære av, men mannen som nylig fylte 40 begynner å nærme seg slutten får neppe noen kamper i sitt siste Milan-opphold.

I tillegg til disse er det flere spillere som har fått minimalt med tillit under Vincenzo Montella (og andre managere), og som kanskje bør være litt bekymret for sin fremtid i klubben når det etter hvert kommer eiere med frisk kapital inn. De som bør nevnes er:

 1. Cristian Zapata (1 start og 2 innhopp)

 2. Leonel Vangioni (2 starter og 2 innhopp)

 3. Luca Antonelli (3 starter og 2 innhopp)

 4. Andrea Poli (3 starter og 7 innhopp)

 5. Andrea Bertolacci (4 starter og 3 innhopp)

 6. Gustavo Gomez (7 starter og 5 innhopp)

Flere av disse har slitt med skadeproblemer gjennom hele sesongen og det har selvfølgelig påvirket deres kamp for mer spilletid, men alle har blitt vraket til mange kamper hvor de i utgangspunktet har vært tilgjengelige for Vincenzo Montella.

På toppen av dette kommer managerens utfordring med å finne en stabil målscorer som i tillegg kan bidra i lagets oppbyggende spill, og det er usikkert om Montella ønsker å satse på at Carlos Bacca (8 mål og en målgivende på 17 starter og innhopp) og Gianluca Lapadula (4 mål og en målgivende på 6 starter og 10 innhopp) frem mot neste sesong.

Hvilke endringer bør gjøres for at Milan igjen skal kunne bli en utfordrer til Scudettoen og kjempe for det gjeveste trofeet i Europa som bare Real Madrid har vunnet flere ganger?

3 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page