top of page

«En avgjørende kamp»


Sinisa Mihajlovic la ikke skjul på viktigheten av et godt resultat i kveldens oppgjør mot Fiorentina. Les hva manageren og hans to fotsoldater sa på pressekonferansen i forkant av kampen.

Det ble i kjent stil holdt pressekonferanse lørdag kveld hvor Sinisa Mihajlovic hadde med seg Riccardo Montolivo og Nigel De Jong for å snakke om søndagens kamp mot Fiorentina.

Sinisa Mihajlovic:

«Morgendagens kamp markerer starten på den andre halvdelen av sesongen og jeg håper vi kan snu rundt på situasjonen og klarte oppover tabellen. Det er en stor kamp hvor det ligger mye i potten fordi om vi vinner er vi bare 6 poeng bak Fiorentina. Det er lenge igjen av sesongen og vi må ta igjen de lagene som ligger over oss. Laget vi har nå sammenlignet med det som møtte Fiorentina i seriestarten er mye bedre og vi har utviklet oss på flere områder. Til tross for all kritikken som er rettet mot oss syns jeg vi har gjort det ganske godt. Vi kan selvfølgelig gjøre det bedre, men vi har levert flere gode prestasjoner i serien så langt.»

Mihajlovic poengterte at laget ikke hadde rukket å bli samspilte til forrige møte med Fiorentina.

«Fiorentina har alltid vært med og kjempet om en Champions League-plass de siste sesongene, og det er ikke tilfeldig at de er med og sloss der oppe i år også. De har riktignok sine svakheter og de må vi utnytte. Det blir en hard kamp og vi er nødt til å tette igjen bakover i tillegg til at vi må sette mulighetene våre. Om vi ikke gjør det kommer de til å straffe oss. Jeg ser for meg en tett og jevn kamp. Når vi møtte dem i Firenze vant de fordi vi fortsatt var i startfasen på vårt prosjekt mens de hadde lagt grunnlaget gjennom tidligere sesonger. Vi vil spille på vår måte og går for seieren. Jeg har aldri bekymret meg for ting som blir sagt eller skrevet om oss fordi jeg vet at vi gir alt vi har. Noen ganger går det vår vei mens andre ganger går ikke ting etter planen, men engasjementet er der alltid. Vi gjør det godt og jobber som en samlet enhet.»

Manageren forsikret om at kritikken preller av på han og kommenterte også Adriano, som er nær en overgang til Kina.

«Fiorentina har gått på noen smeller denne sesongen. Vi har hjemmebanefordelen og om vi spiller slik vi vet vi kan, har vi gode muligheter til å vinne. Vi må være fokuserte bakover og angripe slik vi vet vi kan, skape sjanser og score når sjansen byr seg. Vi står ikke tilbake for noen. Jeg snakker med Presidenten minst en gang i uken. Han er alltid vennlig og respektfull overfor meg, og ingenting har endret seg i vårt forhold. Jeg er bredskuldret og bryr meg ikke om ryktene rundt min posisjon i klubben. Jeg holder hodet hevet og gjør jobben min. Jeg ber spillerne mine om å stenge alt ute og fokusere på arbeidsoppgavene våre. Laget er i god fysisk form og gir alltid 100%. At publikum buer på dem hjelper selvfølgelig ikke, men gutta gjør sitt beste for å bedre resultatene. Det å gjøre en «rabona» er risikabelt, men om Bacca scorer hver gang han gjør det håper jeg han fortsetter med det! Når det gjelder Luiz Adriano fikk han et lukrativt tilbud både for han selv og for Milan.»

Avslutningsvis snakket serberen om statusen på noen av spillerne og om størrelsen på troppen.

«Balotelli har nå fullført to eller tre treningsøkter sammen med laget. Boateng på sin side trenger mer kamptrening. Vi har en tropp på 28 mann for øyeblikket og ideelt bør den være på 25 mann. Før øyeblikket bruker vi ikke noe energi på å se på tabellen. I stedet må vi ta en kamp av gangen. Atmosfæren på San Siro hjelper oss ikke i det hele tatt, men vi må forsøke å ta med oss så mange poeng som mulig i de kommende ukene. En rekke med positive resultater vil hjelpe oss tilbake i kampen om Europacup-spill neste sesong. Honda har fortjent å spille mer de siste ukene. Han er utrolig profesjonell og forsøker alltid å gjøre sitt beste for laget. Han er et medlem av troppen som man virkelig kan stole på og han følger alltid de instruksene som han blir gitt.»

Riccardo Montolivo:

«Min egen og lagets prestasjon mot Carpi var positiv. Det var aldri noen tvil om hvem som kom til å vinne den kampen og jeg tror manageren var fornøyd, men i morgen blir det en helt annerledes kamp. Fiorentina tapte hjemme i deres forrige kamp så jeg forventer at de vil være revansjelystne fra start av. Uansett vil vi være det laget som viser mest sult på matta. Spillerne merker at ting ikke er så idyllisk rundt klubben for øyeblikket og det er selvfølgelig enklere å prestere på et høyt nivå når situasjonen er roligere. Dette er faktorer som ikke må få påvirke oss og vi må fokusere på kampene våre slik manageren ber oss om. Det er aldri enkelt og det er noen som blir påvirket mer enn andre i slike situasjoner.»

Nigel De Jong:

«Det blir ikke enkelt i morgen. Forrige sesong spilte vi uavgjort i tilsvarende oppgjør og tapte 2 poeng. Vi trenger alle 3 poengene denne gangen og det er utrolig viktig med en seier hjemme mot Fiorentina.»

0 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page