top of page

Dramatisk seier mot Lazio

Oppdatert: 26. des. 2020


Milan beholdt serieledelsen med et nødskrik etter at Theo Hernandez stanget inn seiersmålet mot Lazio i onsdagskampens sluttsekunder.


Milan åpnet kampen med intensivt press og høyt tempo, og man merket fort at dette var et lag som ønsket å avslutte høsten på best mulig måte. Milan fikk betalt, etter at Rebic satte pannebrasken på en corner fra Calhanoglu allerede etter 10 minutters spill. 5 minutter senere satt nummer to i nettet etter at Saelemaekers hadde sendt Rebic gjennom bare for å bli felt av Patric, og Calhanoglu satte ballen sikkert i mål fra krittmerket.


Lazio tok raskt over initiativet i kampen, og allerede 10 minutter senere ble de idømt et billig straffespark da dommerne mente Kalulu hadde tråkket Correa for hardt på hælen etter en corner. Donnarumma gjør en fantastisk redning, men returen faller tilfeldigvis ned på Luis Alberto sitt hode og reduseringen er et faktum. Målet gav Lazio ytterligere momentum, og midtbanen vår sleit med å dekke rommene godt nok. Lazio kom ikke til veldig store sjanser før Immobile ble spilt fint gjennom av Milinkovic-Savic og gjør som storskårere gjør når de får sjansen. Kalulu kunne nok gjort en bedre jobb i situasjonen, men pasning fra Milinkovic-Savic og utførelse fra Immobile er likevel utsøkt.


Til forskjell fra tidligere år klarer Milan å finne seg selv igjen, og de siste 20 minuttene får gutta etablert et godt trykk mot Lazio-buret. Theo henter fram den urkraften han besitter, og drar i gang angrep på angrep. De første to sjansene brenner Rebic, før Theo selv tar avslutteransvaret og setter pannen på ballen på overtid. 3-2 sitter i nettet, og Milan kan feire en fantastisk høst som ubeseiret vintermester. Hvem hadde trodd det når sesongen ble sparket i gang i september? Kombinasjonen av stabilitet, ungdommelig sult, en god leder i Pioli, Kjærs rutine, og Zlatans kompromissløse vinnervilje har virkelig vært krutt. I 2020 har ingen italienske lag vært bedre enn Milan i seriespillet.


Måtte det bare vedvare!


Spillervurdering:

Donnarumma: 6,5

Calabria: 6,5

Kalulu 5,5

Romagnoli: 6,5

Hernandez: 7,5

Krunic: 5,5

Tonali: 6

Saelemaekers: 6

Calhanoglu 7,5

Rebic: 6,5

Leao: 6


Forza Milan!

106 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page