top of page

Donnarumma kåret til verdens beste tenåring


Milan-keeper Gianluigi Donnarumma har blitt kåret til verdens beste tenåring av Goal. I kåringen kalt NxGn plukker nettstedet ut verdens 50 beste tenåringer, og de har funnet plass til to Milan-spillere på listen.

I sin årlige kåring av verdens beste tenåringer har nettstedet Goal plukket ut Gianluigi Donnarumma som den aller fremste. 99-modellen har allerede spilt 59 ligakamper for Milan, og har holdt nullen i hele 20 av dem. 18-åringen omtales som en åpenbaring og hans fysiske forutsetninger dras frem som en av de viktigste årsakene til at han kan dominere på den måten han gjør i så ung alder, men han beskrives også som en teknisk svært bra keeper. Denne sesongen har han spilt samtlige seriekamper, og må kunne beskrives som en av Milans aller viktigste spillere til tross for sin unge alder.

Rangeringen er gjort på bakgrunn av prestasjoner, statistikk, spilletid og forventet potensial. Innenfor topp 10 finner vi også Manuel Locatelli, som har kapret en sjetteplass etter en imponerende sesong på Milans midtbane. Her fremheves hans egenskaper som playmaker som det viktigste argumentet for den gode plasseringen. 19-åringen høster også positiv omtale for sin gode evne til å posisjonere seg defensivt, samt at det påpekes at den gode skuddfoten har bidratt ytterligere til å sette ham på fotballkartet.

Forøvrig er Monacos Kylian Mbappe på andreplass, mens Dortmunds Christian Pulisic rangeres som nummer tre. Dortmund er forøvrig eneste klubb med tre mann inne på denne topp 50-listen, og imponerende nok er samtlige topp 10, mens Milan er en av syv klubber med to spillere inne på listen. Ellers er det verdt å nevne at Martin Ødegaard er inne på en niendeplass, til tross for at han ikke har fått vist seg frem så mye som man kanskje hadde håpet på siden overgangen til Real Madrid.

De øvrige representantene fra Serie A er Moise Kean(Juventus), Ianis Hagi(Fiorentina), Leandrinho(Napoli), Andrea Pinamonti(Inter) og tidenes yngste spiller i Serie A, Pietro Pellegri(Genoa).

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page